Ολοκληρωνονται οι διαδικασιες για το Περιφερειακο Παρατηρητηριο Κοινωνικης Ενταξης στην ΠΑΜΘ

Μέσα από την τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας, με τη στελέχωση να γίνεται μέσα από το ΕΣΠΑ

Στη δημιουργία του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, μέσα από την τροποποίησης του Οργανισμού της ΠΑΜΘ, προχωρά η Περιφέρεια ΑΜΘ.

Η τροποποίηση εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ την Τετάρτη 27 Μαρτίου, με τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αλέξανδρο Παναγιωτίδη να τονίζει πως υλοποιούν τη δέσμευση πριν από περίπου δύο μήνες εντός του συμβουλίου για τη δημιουργία του.

Έτσι έχοντας ολοκληρώσει τις απαραίτητες διεργασίες, προχωρούν στην τροποποίηση του Οργανισμού της ΠΑΜΘ για να το δημιουργήσουν, με στόχο να αποτελέσει εργαλείο χάραξης κοινωνικής πολιτικής σε όλους τους τομείς της, να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή των μέτρων κοινωνικής πολιτικής στην Περιφέρεια και να ενισχύσει τις παροχές και τη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Όσο για τη στελέχωση, που αποτέλεσε και ένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν από την αντιπολίτευση μιας και η υποστελέχωση πλήττει όλες τις υπηρεσίες της ΠΑΜΘ, όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτίδης, αυτή αρχικά θα γίνει με χρηματοδότησή μέσω του κοινωνικού προγράμματος του ΕΣΠΑ, για την πρόσληψη επιστημόνων και υπαλλήλων για να το στελεχώσουν, με προοπτική να γίνουν μόνιμες προσλήψεις στο μέλλον. Η υπηρεσία θα στεγαστεί σε κτίριο της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.