Ολα τα ανοιχτα ζητηματα του δημου Μαρωνειας-Σαπων συζητησαν Ντ. Χαριτοπουλος και Δ. Χαριτου

Συμφωνήθηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών για το Φράγμα Ιασίου

Συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών Ντίνο Χαριτόπουλο, είχε την Πέμπτη ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου για σημαντικά  θέματα που αφορούν τον Δήμο. Αφορμή η πρωτοβουλία του βουλευτή να συζητηθεί στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτησή του και το αίτημα του Δήμου το Φράγμα Ιασίου να καλύψει ένα μέρος των αναγκών ύδρευσης του Δήμου Μαρωνείας–Σαπών, ζήτημα για το οποίο ο παριστάμενος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για τις δυνατότητες του φράγματος να καλύψει και τις ανάγκες ύδρευσης, πέραν αυτών της άρδευσης για τις οποίες κατασκευάστηκε. Συμφωνήθηκε να αναληφθούν πρωτοβουλίες από όλες τις πλευρές που θα συμβάλουν ώστε το Φράγμα Ιασίου μετά από πολλές καθυστερήσεις να υλοποιηθεί ως ολοκληρωμένο αρδευτικό αλλά και ως έργο που θα καλύψει μέρος των αναγκών ύδρευσης του Δήμου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα θέματα που έχει κατά καιρούς αναδείξει ο βουλευτής με παρεμβάσεις του στη Βουλή, τα οποία όμως εξακολουθούν να εκκρεμούν με ευθύνη της κυβέρνησης. Πρόκειται για θέματα ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Μαρωνείας Σαπών γι’ αυτό και τα έθεσε εκ νέου ο δήμαρχος στον βουλευτή, όπως η δημιουργία βάσης ΕΚΑΒ στις Σάπες, η μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου στην παραλιακή ζώνη τους θερινούς μήνες, η αύξηση χρηματοδότησης για την πυροπροστασία,  η αναβάθμιση δομών Πολιτικής Προστασίας, όπως η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαπών σε Πυροσβεστικό Σταθμό Δ.

Στη συζητήθηκε αναδείχθηκαν επίσης οι σοβαρές καθυστερήσεις ένταξης έργων του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», αφού από τα έργα προς ένταξη που έχει καταθέσει ο Δήμος ύψους 12 εκ. ευρώ έχει εγκριθεί μόλις ένα έργο ύδρευσης 1,2 εκ. ευρώ. Ενώ εκκρεμούν σημαντικά έργα που η υλοποίηση τους θα ανακούφιζε  τη ζωή των πολιτών, όπως αυτό της ενεργειακής αναβάθμισης των γεωτρήσεων, αγροτική οδοποιία κα. Ο βουλευτής ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την ουσιαστική συζήτηση, εξέφρασε την υποστήριξή του λέγοντας ότι είμαστε στην ίδια κατεύθυνση και ότι χρειάζεται να αναληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα για όλα τα παραπάνω, αφού η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στην επίλυσή τους.

Πολλές οι ελλείψεις σε προσωπικό

Μετά την συνάντηση με τον δήμαρχο ο βουλευτής επισκέφτηκε και τις δημοτικές υπηρεσίες όπου συνομίλησε με υπαλλήλους, που επισήμαναν τις πολύ μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν κυρίως σε διοικητικό προσωπικό, στις τεχνικές υπηρεσίες και άλλες υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Υπενθυμίζεται ότι έχει προηγηθεί συνάντηση του βουλευτή με τον ενιαίο σύλλογο δημοτικών υπαλλήλων Ν. Ροδόπης για το θέμα της υποστελέχωσης συνολικά των Δήμων στη Ροδόπη, θέμα για το οποίο ο βουλευτής θα αναλάβει πρωτοβουλία στη Βουλή το επόμενο χρονικό διάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.