Ολα ετοιμα στη Ροδοπη για την αναδειξη της νεας ηγεσιας του ΚΙΝΑΛ

Φίλοι και μέλη του κόμματος προσέρχονται στις κάλπες την προσεχή Κυριακή

Παύλος Δαμιανίδης, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Ροδόπης

«Αναμένουμε μεγαλύτερη του 2017 συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία»

Στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της 5ης του Δεκέμβρη που θα αναδείξει το νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής μπαίνουν οι φίλοι και τα στελέχη του.

Την προσεχή Κυριακή, μέλη και φίλοι του ΚΙΝΑΛ κατέρχονται στις κάλπες που θα στηθούν σε όλη την Ελλάδα, ψηφίζοντας τον καταλληλότερο, σύμφωνα με την προσωπική τους άποψη, υποψήφιο για την ηγεσία ανάμεσα στους έξι διεκδικητές ήτοι τους Γιώργο Παπανδρέου, Ανδρέα Λοβέρδο, Χάρη Καστανίδη, Παύλο Χρηστίδη, Παύλο Γερουλάνο και Νίκο Ανδρουλάκη.

Στη Ροδόπη θα λειτουργήσουν τέσσερα εκλογικά κέντρα με έξι συνολικά κάλπες οι τρεις εκ των οποίων στην Κομοτηνή, και συγκεκριμένα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ οι υπόλοιπες θα στηθούν στο δημοτικό κατάστημα Αρριανών στο ΚΕΠ Ιάσμου, καθώς και στο Συνεδριακό Κέντρο των Σαπών.

Μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ κ. Παύλος Δαμιανίδης επιβεβαίωσε την ετοιμότητα του μηχανισμού για την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας σε όλα τα επίπεδα εξηγώντας επίσης και τον τρόπο διεξαγωγής της.

Σύμφωνα με τον ίδιο η εκλογή θα γίνει με βάση τον εθνικό εκλογικό κατάλογο και δίχως να απαιτείται να είναι κάποιος μέλος του ΚΙΝΑΛ. Βασική προϋπόθεση της συμμετοχής είναι να μην είναι εγγεγραμμένο μέλος άλλου κόμματος, ήτοι να ασπάζεται όπως τόνισε ο ίδιος τις αρχές και τις αξίες του Κινήματος Αλλαγής. Αν κάποιος δεν είναι μέλος του ΚΙΝΑΛ συμπληρώνει μια αίτηση εγγραφής ή φίλου, η οποία μπορεί να συμπληρωθεί και εκείνη την ώρα ή να είναι και προσυμπληρωμένη για λόγους χρονικής διευκόλυνσης της διαδικασίας, καθώς όπως εξήγησε δεδομένων και των μέτρων για τον κορωνοϊό θα υπάρχει μια κάποια καθυστέρηση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται στις κάλπες από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, ενώ εφόσον υπάρξει ισχυρή προσέλευση προς το τέλος της διαδικασίας δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση, με τον κ. Δαμιανίδη να επισημαίνει ότι μπορεί κανείς να ψηφίσει και εκτός του τόπου κατοικίας του αρκεί να μεταβεί σε σημείο ψηφοφορίας.

Αυξημένο το ενδιαφέρον

Ερωτηθείς σχετικά ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ έχουν προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον ευρύτερα στο πολιτικό φάσμα και εκτός των ψηφοφόρων του κόμματος, γεγονός που κρίνει ως θετικό. Μάλιστα δήλωσε πως αναμένει μεγαλύτερη του 2017 συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία που ήταν και οι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

«Το ΠΑΣΟΚ δικαιώνει για ακόμα μια φορά την ιστορία του»

Ως προς την προεκλογική περίοδο και τον πολιτικό πολιτισμό μεταξύ των υποψηφίων ο κ. Δαμιανίδης έκανε λόγο για «ένα εξαιρετικά πολιτισμένο και συντροφικό κλίμα μεταξύ όλων των υποψηφίων» για να τονίσει πως «το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, για άλλη μια φορά δικαιώνει την ιστορία του, ως το κόμμα που πρώτο άνοιξε τις διαδικασίες στις εκλογές προέδρου στην κοινωνία, με μια εντελώς ανοιχτή και δημοκρατική διαδικασία».

«Ήμασταν το πρώτο κόμμα το οποίο έθεσε την εκλογή του προέδρου στη βάση και μετά φυσικά ακολούθησαν και όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Νομίζω ότι αυτή την ιστορία τη δικαιώσαμε  και αυτή τη φορά, με έναν εξαιρετικά πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα από όλους τους συνυποψηφίους με ελάχιστα υπονοούμενα και χτυπήματα, έως και καθόλου και πιστεύω ότι αυτό θα επικυρωθεί και στις δύο Κυριακές, που μάλλον θα οδηγηθούμε» υπογράμμισε.

«Ενότητα» το μήνυμα της επόμενης ημέρας

Ως προς την επόμενη ημέρα του κόμματος ο ίδιος προέκρινε ως βασικό ζητούμενο την ενότητα. « Όταν θέλει κάποιος να διευρύνει το κόμμα του, την πολιτική απήχηση του κόμματός του, σίγουρα πρέπει να ξεκινήσει από κει που είναι. Να μην  ξεκινήσει από πιο πίσω, να μην έχουμε θέματα ενότητας, να είμαστε τουλάχιστον αυτοί που είμαστε σήμερα και να γίνουμε πολύ περισσότεροι» ανέφερε τονίζοντας πως όλοι οι υποψήφιοι έχουν δεσμευτεί προς την κατεύθυνση αυτή.

«Αυτό το κλίμα μάς κάνει αισιόδοξους ότι και την επόμενη μέρα θα τηρήσουν όλοι οι υποψήφιοι τη δέσμευσή τους ότι θα υπηρετήσουν την ενότητα του χώρου. Ως προς το πολιτικό στίγμα, λόγο θα έχει προφανώς ο νέος αρχηγός, αλλά λόγο θα έχουν και τα όργανα του κόμματος καθώς σε ένα δημοκρατικό κόμμα οφείλουμε όλοι να ακολουθούμε την άποψη της πλειοψηφίας, ακόμη κι αν έχουμε μικρές επιμέρους διαφορές σε ορισμένα ζητήματα. Αυτό θα το κάνουμε όλοι την επόμενη μέρα» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.