Οικονομου: Η Ελλαδα θα κανει προσφυγη για το σημα “Turkaegean”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προανήγγειλε πως η Ελλάδα θα κάνει προσφυγή εντός της ΕΕ για το εμπορικό σήμα «Turkaegean».

Ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως το θέμα με το «Turkaegean» είναι μια αθέμιτη εμπορική πρακτική εκ μέρους της Τουρκίας και γι’ αυτό θα υπάρξει σύντομα προσφυγή. Ξεκαθάρισε πως «θα υπάρξει προσφυγή και θα προσβάλουμε την κίνηση αυτή», σημειώνοντας πως δεν πρόκειται για αναγνώριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά για απόφαση ενός ιδιωτικού γραφείου στη Μαδρίτη

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι θα αποκατασταθεί η τάξη, όπως έγινε και με την απόφαση των ΗΠΑ να μη δεχθούν να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο όρο, ούτε τη χρήση του.

Κικίλιας για «Turkaegean»: Η Ελλάδα κινείται νομικά για την ακύρωση της απαράδεκτης αυτής καμπάνιας

«Είχα επισημάνει από την αρχή ότι η προπαγανδιστική καμπάνια του “Turkaegean” έχει προκύψει από έλλειψη φαντασίας του δημιουργικού τους και εντάσσεται στις ανιστόρητες αιτιάσεις της τουρκικής πλευράς με την κλιμακούμενη επιθετικότητα, μέσω της εργαλειοποίησης και του τουρισμού. Για το θέμα αυτό, δέχτηκα μάλιστα επίθεση από ανώνυμους Τούρκους χρήστες του διαδικτύου με ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Η Ελλάδα αναλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και κινείται νομικά για την ακύρωση της απαράδεκτης αυτής καμπάνιας», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.