Οικονομου για Ζαχαροβα: Η αντιθεση μας στη ρωσικη εισβολη ειναι αδιαπραγματευτη

«Οι διμερείς μας σχέσεις βασίζονται σε αρχές και αξίες»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολίασε σήμερα τη δήλωση της Μαρίας Ζαχάροβα ότι οι απελάσεις των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα θα απαντηθούν κατάλληλα. Ο εκπρόσωπος δήλωσε ξανά την αντίθεση της Ελλάδας στη ρωσική εισβολή.

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου δήλωσε: «Η αντίθεσή μας στη ρωσική εισβολή είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι ζήτημα αρχών και αξιών. Οι διμερείς μας σχέσεις βασίζονται σε αρχές και αξίες. Η χώρα σε αυτό είναι απόλυτη».

Σχετικά με τη δίωξη του Ρώσου ολιγάρχη Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ από το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ και αν η υπόθεση έχει σχέση με την Ελλάδα ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον και πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις σε αυτή την έρευνα.

«Αφορά υπόθεση όπου ένα πολύ μεγάλο ποσό ύψους 10 εκατ. δολαρίων χρησιμοποιήθηκε μέσα από διάφορες εταιρείες για την παράκαμψη κυρώσεων που αφορούσαν πάλι τη ρωσική εισβολή στην Κριμαία με σκοπό να στηθεί στην Ελλάδα τηλεοπτικός σταθμός που προφανώς θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα αυτών που θα τον χρηματοδοτούσαν. Εμπλέκονται γνωστά πρόσωπα τα οποία είχαν ανάμειξη εκείνη την περίοδο και ως ιδιοκτήτες και ως γενικοί διευθυντές. Περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας για να δοθούν απαντήσεις οι οποίες θα δώσουν εξηγήσεις σε μία σειρά από αλληλένδετα μεταξύ τους ζητήματα και φαινόμενα. Θα το παρακολουθούμε στενά», απάντησε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.