Oικονομικο προγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: 120 δοσεις και κουρεμα ως 60% στα κορωνοχρεη

«Ομπρέλα» 5,7 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νέο πτωχευτικό νόμο με την προστασία της α΄ κατοικίας στο σχέδιο επανεκκίνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Ρυθμίσεις για την αποπληρωμή χρεών προς το δημόσιο σε 120 δόσεις με κούρεμα ως 60% του χρέους της πανδημίας, μέτρα ρευστότητας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ένα νέο πτωχευτικό νόμο με την προστασία της α΄ κατοικίας προτείνει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του σε ειδική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσίαση του «Σχεδίου για την επανεκκίνηση της οικονομίας» μετά την άρση του απαγορευτικού.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την ανάγκη και τον δρόμο αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους και της βιώσιμης επανεκκίνησης της οικονομίας για όλους, ενώ έκανε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι «υπόσχεται λουκέτα και ανεργία για πολλούς, μισούς μισθούς και επιχειρήσεις πνιγμένες στα χρέη για τους υπόλοιπους». Αν δεν αντιμετωπιστεί -συνέχισε- η ωρολογιακή βόμβα του ιδιωτικού χρέους οι συνέπειες θα είναι ολέθριες.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον εφαρμοστεί μπορεί να κάνει επιχειρήσεις και εργαζόμενους να νοιώσουν ασφάλεια. Αναφέρθηκε αναλυτικά στην «ομπρέλα» που εισηγείται για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τόνισε ότι η πρότασή του είναι κοστολογημένη, φτάνει τα 5,7 δις ευρώ και αναχαιτίζει την αύξηση της ανεργίας.

Το σχέδιο εκπονήθηκε από μία ομάδα τεχνοκρατών, υπό την εποπτεία της πρώην υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου. Η κυρία Αχτσιόγλου έλαβε μέρος ενεργά στην εκδήλωση, αναλύοντας στην ομιλία της καίριους τομείς των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Στην εκδήλωση μίλησε και ο συναρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, για την Ανάπτυξη, Αλέξης Χαρίτσης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.