Οι υποψηφιοι βουλευτες Ροδοπης με την Ε.ΣΥ.

Ευαγγελία Γιαδανού: «Την δεδομένη χρονική στιγμή βιώνουμε στον ν. Ροδόπης προβλήματα που είναι ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα» - Γαβριήλ Φαρασόπουλος: «Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ έχει ως άξονα την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ, που σημαίνει παιδεία και πολιτισμός»

Στο πλαίσιο της πολυφωνίας, που επιτάσσει ο Νόμος για την ορθή λειτουργία των ΜΜΕ συνομιλήσαμε με τους δυο υποψήφιους βουλευτές Ροδόπης με την Ελλήνων Συνέλευσις. Ο λόγος για την κ. Ευαγγελία Γιαδανού και τον κ. Γαβριήλ Φαρασόπουλο, που ανέλησαν τον ΠτΘ το πρόγραμμα του πολιτικού φορέα τόσο πανελλαδικά όσο και για την περιοχή μας, απευθύνοντας παράλληλα το δικό τους μήνυμα για τις ερχόμενες εκλογές.

Ο λόγος στους ίδιους…

ΠτΘ: κ. Γιαδανού, είστε εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής και κατοικείτε στην Ξάνθη, ωστόσο στις ερχόμενες εκλογές πολιτεύεστε στη Ροδόπη.   Γιατί αυτή η επιλογή;
Ε.Γ.:
Την δεδομένη χρονική στιγμή βιώνουμε στον ν. Ροδόπης προβλήματα που είναι ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα στην περιοχή μας, τα οποία ωστόσο είναι κοινά σε όλους τους νομούς της Ελλάδος κι αφορούν: α) τα τεράστια ποσοστά ανεργίας, β) την  άνευ λόγου και αιτίας οικονομική αφαίμαξη που υφίστανται όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως, μέσω της  επιβολής  παράλογων φόρων  όπως ΕΝΦΙΑ στην ιδιοκτησία μας, που την έχουμε ήδη πληρώσει μαζί με τους νόμιμους φόρους  προκειμένου να την αποκτήσουμε με κόπο και ιδρώτα, φόροι που απομυζούν τον μόχθο του αγρότη, του επιχειρηματία που είναι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας  χωρίς τζίρους, άδεια μαγαζιά παντού που προκαλούν θλίψη γ) την έλλειψη παραγωγικής δραστηριότητας στην γεωργία, στην βιοτεχνία, στην βιομηχανία, δ)την αναγκαστική μετανάστευση των νέων, που ενώ έχουν την δυνατότητα να σπουδάσουν στις καλύτερες σχολές, όπως είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης πχ, αναγκάζονται να προσφέρουν τις υψηλής ποιότητας δεξιότητες που απέκτησαν ως κεφάλαιο, προς κάποιο άλλο κράτος (Αυτή είναι μια τεράστια πληγή και καλούμαστε να επαναφέρουμε πίσω όλα τα μυαλά να δημιουργήσουν και να αναδείξουν τα ταλέντα τους εδώ μεγαλουργώντας!)  ε) την μείωση του πληθυσμού λόγω της υπογεννητικότητας κλπ. στ) την διάλυση του κοινωνικού κράτους (π.χ. στερούμαστε εδώ και πολλές δεκαετίες στην Κομοτηνή, ένα σύγχρονο νοσοκομείο και περιμένουμε δωρεές από ιδιωτικά ιδρύματα, ενώ είναι υποχρέωση του κράτους να παρέχει ΔΩΡΕΑΝ σύγχρονες υπηρεσίες υγείας προς όλους τους πολίτες). Επιπλέον έχω δεσμούς με την Κομοτηνή γιατί πέρασα εδώ τα φοιτητικά μου χρόνια και είμαι σε θέση να γνωρίζω, λόγω της εργασίας μου σε Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία της Ξάνθης και της Ροδόπης,  τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, που θα πρέπει να χειριστούμε με την δέουσα ευαισθησία. Παραδείγματος  χάρη η διάκριση των Ελλήνων πολιτών με βάση το θρήσκευμα, η οποία λανθασμένα συνδέεται με την εθνοτική προέλευση. Γνωρίζουμε, κι αυτό το αποδεικνύουν οι έρευνες πανεπιστημίων, ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι ως επί τω πλείστον Αυτόχθονες Έλληνες, οι οποίοι με την πάροδο των ετών εξισλαμίστηκαν. Αυτό σε καμία περίπτωση, δεν τους καθιστά λιγότερο Έλληνες.
 
ΠτΘ: κ. Φαρασόπουλε τι σας ώθησε να πολιτευτείτε με την «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»;
Γ.Φ.: Ανέκαθεν υπήρξα ανήσυχος άνθρωπος και βαθιά πατριώτης. Αναζητούσα μια πολιτική λύση που θα ήταν ικανή να βγάλει την Ελλάδα από το οικονομικό αδιέξοδο και να αποκαταστήσει τη θέση και το κύρος της σε διεθνές επίπεδο. Να γίνει μια χώρα που θα μπορεί να προσφέρει ευδαιμονία και ζωή στις τωρινές και στις μελλοντικές γενιές αντάξια με την μεγάλη ιστορία και την μεγάλη κληρονομιά που φέρει. Διάβασα τα επίσημα έγγραφα – γιατί η ύπαρξη και εγκυρότητα των περιουσιών αποδεικνύεται όχι με λόγια, αλλά με πλήθος νομικά έγγραφα, πήρα το χρόνο μου μελετώντας, απέκτησα γνώση κι αποφάσισα να γίνω ενεργός πολίτης – οπλίτης για να προσφέρω στην πατρίδα μου όπως θεωρώ ότι έχω χρέος να πράξω απέναντι στα παιδιά μου και στην κοινωνία.
Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ έχει ως άξονα την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ, που σημαίνει παιδεία και πολιτισμός και έχουμε σκοπό να εγκαθιδρύσουμε μια πολιτεία με Αξίες και Αρχές, όπως αναλύονται διεξοδικά στην Ιδρυτική μας Διακήρυξη και στο καταστατικό του Πολιτικού Φορέα.
Γράφουμε πραγματικά ιστορία, μαζί με την Ευαγγελία και άλλους συναγωνιστές και χαίρομαι που ανοίγω τον δρόμο με το παράδειγμά μου για να έρθουν κι άλλοι άνθρωποι κοντά, να σηκωθούν από τους καναπέδες και τα καφενεία όπου κλαίνε την μοίρα τους, και να έρθουν να ενωθούν μαζί μας, γιατί τα πάντα έχουν ετοιμαστεί από τον Αρτέμη Σώρρα. Το μόνο που μένει είναι η ΕΝΩΣΗ μας.

«Υπάρχει ένα τεράστιο κενό στην παιδεία»

ΠτΘ: κ. Γιαδανού, ως εκπαιδευτικό σας ικανοποιεί η ποιότητα της παιδείας του δημόσιου συστήματος; Θα προτείνατε αλλαγές;
Ε.Γ.: Σαφώς υπάρχει ένα τεράστιο κενό στην παιδεία -που στην ουσία δεν υπάρχει- και που ορθά  χαρακτηρίζεται με τον υποδεέστερο όρο ως «εκπαίδευση» , διότι ο όρος εκπαίδευση περιέχει την στείρα μεταφορά δεξιοτήτων στον μαθητή, ενώ ο όρος «ΠΑΙΔΕΙΑ» , που είναι το ζητούμενο, είναι πληρέστερος γιατί έχει ποιοτικό χαρακτήρα. Ουσιαστικά αφορά στην διαμόρφωση του αυριανού πολίτη που θα είναι προικισμένος με ΑΡΧΕΣ και ΑΞΙΕΣ, που συνθέτουν την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ,  όχι μόνο στην θεωρία αλλά και στην πράξη. Ενός πολίτη, που θα μετέχει «ΚΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ» και θα είναι ικανός να συνδιαλέγεται και να συμμετέχει στην λήψη δημοκρατικών αποφάσεων στην πολιτεία του για το μέλλον του, σύμφωνα άλλωστε με το καταστατικό του Πολιτικού Φορέα «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ». Επομένως χρειάζεται κατάλληλος σχεδιασμός. Για δε το υλικό μέρος η πολιτεία θα διαθέσει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ χωρίς κανέναν περιορισμό, γιατί θεωρεί την ΠΑΙΔΕΙΑ ως τον νευραλγικότερο άξονα της κοινωνίας. Έτσι θα δημιουργηθούν όλες οι απαραίτητες υποδομές σε σχολεία, γυμναστήρια, εργαστήρια, θέατρα, κολυμβητήρια κλπ. και θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ η εκμάθηση ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ για όλα τα ελληνόπουλα, σύμφωνα με την κλίση του κάθε μαθητή. Το ανωτέρω πρόγραμμα είναι κατατεθειμένο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (Αρ. Πρωτ. 6199/4-5-2015). 

«Πρώτα θα λύσουμε το βασικότερο που είναι το οικονομικό» 

ΠτΘ: κ. Φαρασόπουλε, ποιες είναι οι βασικές θέσεις της «Ελλήνων Συνέλευσις» για την Θράκη;
Γ.Φ.: Πρώτα θα λύσουμε το βασικότερο που είναι το οικονομικό με άμεσα μέτρα από την εκταμίευση των 600 δις ευρώ προς ανακούφιση όλων των πολιτών (πχ. 20.000 ευρώ σε κάθε ΑΦΜ που βρίσκεται στους εκλογικούς καταλόγους, κατάργηση χρεών, κατάργηση ΕΝΦΙΑ κ.α.) και για την τόνωση της αγοράς  και στη συνέχεια θα σχεδιάσουμε την δημιουργία έργων, τα οποία θα συναποφασίσουμε από κοινού οι Δημότες μέσα στον κάθε  Δήμο μας, από την άντληση των Κληρονομικών κεφαλαίων ύψους 2,3 τρις ευρώ που μας ανήκουν από την Συμφωνία του Bretton Wouds (ΦΕΚ. 315/ 1945) από την ίδρυση της Παγκόσμιας Τράπεζας Ανασυγκροτήσεως και Ανοικοδομήσεως όπου είμαστε ιδρυτικά μέλη. Τα κεφάλαια είναι έτοιμα προς εκταμίευση, προσφέρονται άτοκα με διάρκεια αποπληρωμής 50-100 χρόνια  και βρίσκονται στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τα έργα είναι δύο κατηγοριών : 70% ανταποδοτικά (εργοστάσια, βιοτεχνίες τουριστικά θέρετρα, σύγχρονες αμαξοστοιχίες και μέσα μεταφοράς, αξιοποίηση αρχαίων οικισμών, μουσεία, πάρκα ψυχαγωγίας, ξενοδοχεία κλπ) και 30% μη  ανταποδοτικά δηλαδή κοινής ωφέλειας (νοσοκομεία, δρόμοι, εργοστάσια παραγωγής ενέργειας π.χ. υδρογόνου, καθαρισμού υδάτων κα και ανθρωπιστικής  βοήθειας π.χ. κόκκινα δάνεια). Επίσης θα ενισχυθεί η πρωτογενής παραγωγή (γεωργία- κτηνοτροφία) δίνοντας πραγματικά κίνητρα στους παραγωγούς και καθιστώντας την κοινωνία μας αυτάρκη με την καλλιέργεια όλων των παραδοσιακών σπόρων, την εκτροφή ζώων της ελληνικής πανίδας, την κατάργηση των ΓΜΣ, των βλαβερών φυτοφαρμάκων, των αυξητικών ορμονών και αξιοποίηση όλων των βιολογικών μεθόδων καλλιέργειας. Αυτό θα συμβάλλει στην βελτίωση της υγείας και της μακροβιότητας όλων των πολιτών. (εδώ)

«Η “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” αποτελεί την νομική εκπροσώπηση του ΕΘΝΟΥΣ»

ΠτΘ: κ. Γιαδανού, σε σχετικό σας μήνυμα προς το εκλογικό σώμα γράφετε μεταξύ άλλων πως «ήρθε η ώρα εμείς, οι Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς, που αποτελούμε την μοναδική νόμιμη εκπροσώπηση του Έθνους, να κυβερνήσουμε την ιερή μας χώρα ΕΛΛΑΣ, κάνοντας χρήση των υλικών και πνευματικών δικαιωμάτων που ανήκουν κληρονομικά στο Έθνος μας και που αφορούν τον πιστοποιημένο πλούτο, την ιστορία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό». Τι εννοείτε;
Ε.Γ.: Η ΕΛΛΑΣ, είναι πανάρχαιο  ΕΘΝΟΣ στον πλανήτη γαία (αυτό  πιστοποιείται από όλα τα ιστορικά ευρήματα διεθνώς) και  βάσει του Αναγκαστικού Δικαίου (Δίκαιο των Εθνών)ανήκει στους  φυσικούς της ιδιοκτήτες, που είναι οι ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ (χθόνα = γη) ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ( Ιθύς= απευθείας από το γένος). Εξάλλου τα ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ  δικαιώματα των αυτοχθόνων πληθυσμών αναγνωρίστηκαν νομικά και με το ψήφισμα 61/295-13/9/2007 του ΟΗΕ. Επιπλέον είδαμε την ΕΘΝΙΚΗ μας ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, η οποία διέπεται από το δίκαιο της Ιθαγένειας (είναι υποχρέωση του καθενός να την διαφυλάξει και να την μεταβιβάσει ως ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ στους απογόνους μας σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα), να εκχωρείται παράλογα και αδικαιολόγητα, μέσω των μνημονικών συμβάσεων από τα κόμματα στους δανειστές για 99 χρόνια, με αποτέλεσμα να έχουμε πάψει να ΑΡΧΟΥΜΕ  επί της ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ πάνω δηλ. σε ό,τι περιουσιακό στοιχείο μας ανήκει. Κι εδώ εμπεριέχονται και τα ιστορικά δικαιώματα που έχουμε π.χ. το όνομα Μακεδονία ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ μας. Επίσης  ενώ το κράτος οφείλει να προστατεύει τους  Αυτόχθονες πληθυσμούς, στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα, η εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», που αποτελείται από τα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο μαζί με την ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ (που είναι μια ανώνυμη εταιρεία αλλογενών συμφερόντων), μας απέδειξε ότι είναι εχθρικό προς εμάς τους Έλληνες, εκδιώκοντας  μας από την πατρίδα μας και οδηγώντας το ΕΘΝΟΣ σε μια άδηλη γενοκτονία.
Η «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» αποτελεί την νομική εκπροσώπηση του ΕΘΝΟΥΣ, όλων των Ελλήνων σε ολόκληρη τη γη, κάτι το οποίο πιστοποιείται με REGISTER από τον ΟΗΕ, καθώς και από την Ιδρυτική της Διακήρυξη που είναι κατατεθειμένη στον Άρειο Πάγο και περιέχει τις περιουσίες που ανήκουν βάσει Διεθνών Συνθηκών κληρονομικά στο Ελληνικό Έθνος και βρίσκεται στο διαδίκτυο στη διάθεση του καθενός να την διαβάσει. Με την ένωσή μας επανακτούμε την Εθνική μας Κυριαρχία και αποφασίζουμε για τον τρόπο που θα ζήσουμε και θα διοικηθούμε, κι αυτό περιγράφεται μέσα στις Προγραμματικές Δηλώσεις για κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής.

ΠτΘ: Κύριε Φαρασόπουλε γιατί κάποιος ψηφοφόρος πρέπει να επιλέξει την «Ελλήνων Συνέλευσις» στις εκλογές της 7ης Ιουλίου;
Γ.Φ.: Η «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» αποτελεί την νόμιμη εκπροσώπηση του Έθνους, όπως έχουμε πει, φέρει αποδεδειγμένα πλούτο  και είναι μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει άμεσα σε όλους τους ανθρώπους,  ανεξάρτητα από κομματική ή δογματική διαφοροποίηση, το αύριο που επιθυμεί ο καθένας να απολαύσει σε μια κοινωνία με άξονα τις ελληνικές Αξίες και Αρχές  σχεδιασμένη από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο.

Συμπολίτη και συμπολίτισσα της Ροδόπης
Σε καλούμε στις 7 Ιουλίου να έρθεις να μας ψηφίσεις
Αποφασίζοντας Ε.ΣΥ. το πώς θέλεις να ζήσεις
Για πρώτη φορά η ψήφος σου μετράει!
Ψήφισε «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

Οι δύο υποψήφιοι βουλευτές της Ε.ΣΥ στη Ροδόπη συστήνονται

Ευαγγελία Γιαδανού
Λέγομαι Ευαγγελία Γιαδανού και γεννήθηκα στην Γερμανία από έλληνες μετανάστες γονείς. Έχω εργαστεί στο παρελθόν στον επιχειρηματικό τομέα με τον σχεδιασμό και την εμπορία επίπλων. Τα τελευταία χρόνια υπηρετώ ως εκπαιδευτικός  Φυσικής Αγωγής σε Μειονοτικά Σχολεία της Ξάνθης και της Ροδόπης. Αποφοίτησα από το ΤΕΦΑΑ  της Κομοτηνής το 1992, από όπου απέκτησα αργότερα  Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών, στην κατεύθυνση «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ»  με άριστα. Γνωρίζω πολύ καλά Αγγλικά και Γερμανικά. Είμαι μητέρα τριών παιδιών και γραμματέας του Οργανισμού «Ελλήνων Συνέλευσις Ξάνθης 2».
 
Γαβριήλ Φαρασόπουλος
Ονομάζομαι Φαρασόπουλος Γαβριήλ. Είμαι 57 ετών. Είμαι παντρεμένος 29 χρόνια και έχω δύο παιδιά. Γεννήθηκα στους Ασκητές Ροδόπης και ζω στην Κομοτηνή από το 1984, όπου τελείωσα το 1ο Γενικό Λύκειο. Έχω εργασθεί ως υπάλληλος σε εργοστάσιο ρούχων και έπειτα ως ξενοδοχοϋπάλληλος στην Κρήτη. Από το 1987 μέχρι το 2015 εργάσθηκα ως ασφαλιστικός σύμβουλος. Τα τελευταία τρία χρόνια έχω δουλέψει ως φύλακας ασφαλείας και υπάλληλος ξενοδοχείου, επαγγελματική ιδιότητα που διατηρώ μέχρι και σήμερα. Ως ενεργός πολίτης και ανήσυχο πνεύμα είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνω στον πολιτικό στίβο, με τον φορέα του έθνους των Ελλήνων « Ελλήνων Συνέλευσις » και ζητώ με θάρρος και δύναμη ψυχής την ψήφο των πολιτών της Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.