Οι προτασεις της «Κομοτηνης Δυνατα» για την αναπτυξη και την τοπικη οικονομια

«Με ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα θα επιταχύνουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης και θα βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο των δημοτών» το μήνυμα της παράταξης

Τις προτάσεις της για την τοπική οικονομία και ανάπτυξη παρουσιάζει μέσω ανακοίνωσης η «Κομοτηνή Δυνατά». Σε αυτές δεσπόζει η πρόταση για τη δημιουργία του πρώτου «Έξυπνου Χωριού» στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και η ίδρυση Δομής Αγροτικής Επιχειρηματικότητας.

Ακολουθούν αναλυτικά οι προτάσεις καθώς και το μήνυμα της δημοτικής παράταξης:

«Η παράταξή μας ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΔΥΝΑΤΑ με επικεφαλής τον Αντώνη Γραβάνη είναι δίπλα στον αγρότη, τον επιχειρηματία, τον επενδυτή, τον έμπορο.

Με ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα για τον Δήμο Κομοτηνής, θα επιταχύνουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης, θα αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες και θα βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο των δημοτών.

Με άξονα την ορθολογιστική και σχεδιασμένη κατανομή των δημοτικών πόρων και την ισχυρή διεκδίκηση χρηματοδοτικών εργαλείων και προγραμμάτων, στοχεύουμε σε έναν Δήμο οικονομικά υγιή, ανθεκτικό στις κρίσεις και αυτόνομο στη λειτουργία του. Έναν Δήμο που θα δίνει κίνητρα, θα αξιοποιεί ευκαιρίες και θα διεκδικεί ότι του αξίζει για την οικονομική ευμάρεια των δημοτών του.

Αναλυτικά:

  • Στρατηγική ανάπτυξη με έργα Αστικής Ανάπλασης όπως η δημιουργία του Θεματικού Βιοκλιματικού Πάρκου στο Καρυδόρεμα. Διασύνδεση με δίκτυο αναπλάσεων-παρεμβάσεων επί της οδού Δημοκρατίας και με την περιοχή Καρυδορέματος συμβάλλοντας  στην οικονομική και κοινωνική ενδυνάμωση της περιοχής, στην άρση κοινωνικών αποκλεισμών και ανεργίας, στην περιβαλλοντική προστασία και στη βιώσιμη ανάπτυξη.
  • Προώθηση και κίνητρα για νέες επενδύσεις με πρωτοβουλία του Δήμου με παραχώρηση προς αξιοποίηση εκτάσεων και αναξιοποίητη των ακινήτων έναντι ανταποδοτικών προς τους πολίτες και την τοπική κοινωνία.
  • Ολοκλήρωση διαδικασιών του Τοπικού Πολεοδομικού και Χωροταξικού Σχεδίου με επαναπροσδιορισμό των Ζωνών Χρήσης. 
  • Τουριστική ανάπτυξη και αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης – Δημιουργία Μαρίνας στο Φανάρι
  • Δημιουργούμε πολυθεματικό πάρκο για παιδιά εντός του Άλσους Αγ. Παρασκευής, έτσι ώστε να γίνει η Κομοτηνή Family Destination
  • Διεκδίκηση και Αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων ακινήτων όπως των «Παλαιών Σφαγείων», «Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου»  και πρώην «Σινεμά Αστέρια». 
  • Δημιουργία σύγχρονης ανοιχτής Πράσινης Τοπικής Αγοράς.  

Δημιουργία και εφαρμογή του Smart Village

Η χρηματοδότηση του 1ου Έξυπνου Χωριού στην Β. Ελλάδα κατόπιν διαβούλευσης όπου θα εφαρμοσθούν καινοτόμες λύσεις για να βελτιώσουν τη ζωτικότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, με βάση τις τοπικές δυνάμεις και ευκαιρίες.

Αγροτική Οικονομία – Δημιουργία δομής Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

  • Ενίσχυση των έργων Αγροτικής Οδοποιίας
  • Δημιουργία ταμιευτήρων (τεχνητών & φυσικών) για την εξοικονόμηση     υδάτων
  • Χαρτογράφηση των αγροτεμαχίων του Δήμου και κατηγοριοποίηση βάση καταλληλότητας για καλλιέργειες, προκειμένου να αποτρέπονται  αστοχίες σε καλλιέργειες
  • Αξιοποίηση όλων των δημοτικών εκτάσεων με άμεση δημοπράτηση σε πολίτες βάση εισοδηματικών κριτηρίων και εντοπιότητας.
  • Δημιουργία Τοπικής – Πράσινης Αγοράς αποκλειστικά με Τοπικά Προϊόντα. 

Ίδρυση Δομής Αγροτικής Επιχειρηματικότητας με σκοπό την εκπαίδευση αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων στο Δήμο Κομοτηνής καθώς και την υποστήριξη και εφαρμογή προγραμμάτων Γεωργίας Ακριβείας, Καινοτόμων Τεχνολογιών και Συμβουλευτικής για τους παραγωγούς του Δήμου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.