Οι πολιτικες και ιστορικες «ανορθογραφιες» του Κυριακου Μητσοτακη

Με οξυμμένη προσοχή ανέγνωσε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κομοτηνή και ο εκπρόσωπος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών κ. Γιώργος Πεταλωτής. Συλλαμβάνοντας δυο σημαντικά γλωσσικά και πολιτικά ολισθήματα, που μάλλον πέρασαν έτσι, στη φούρια των γνωστών αντιπαλαιόντων κυρίων ρευμάτων της πολιτικής στη χώρα μας, των κυβερνώντων και των αντιπολιτευομένων.
 
Γιώργος Πεταλωτής όμως…
 
«Ο Μητσοτάκης από την Κομοτηνή, φραστικά τουλάχιστον, έδειξε να διαφοροποιείται από την επί χρόνια μέχρι τώρα σκληροπυρηνική, διαχωριστική για μικροκομματικούς λόγους μέχρι και εθνικιστική πολιτική για τη μειονότητα του κόμματός του. Θα αποδειχθεί βεβαίως στη συνέχεια και εμπράκτως αν τα εννοεί. Με ατέλειες και με φάουλ βέβαια, που μπορεί σε μια κομματική συγκέντρωση να διαφεύγουν, προφανώς λόγω συμβούλων του, αλλά τα περί μουσουλμανικής «ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ» και όχι μειονότητας σε γραπτό λόγο, αν εκφερόταν αλλού θα δημιουργούσαν πρόβλημα.
 
Επίσης, οι ΜΠΑΡΕΣ έπεσαν όχι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά το 1995 επί Ανδρέα Παπανδρέου κι αυτό σίγουρα δεν ήταν λάθος των συμβούλων του…
 
Για να μην σκεφτώ τι θα ακουγόταν από το κοινό που τον χειροκροτούσε, όπως και από πάσης φύσεως «εθνικόφρονες» αν το λάθος αυτό το έκανε ο Παπανδρέου ή κάποιος συνοδοιπόρος του, ακόμη και σε μη γραμμένο λόγο.
 
Σοβαρότητα, μετριοπάθεια, σχέδιο, συναίνεση, αντίθεση στις αλληλοτροφοδοτούμενες ακρότητες λοιπόν όταν μιλάμε για τη μειονότητα…».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.