Οι παλιννοστησαντες ομογενεις αναγνωρισαν στον Δημητρη Χαριτου οτι ολα αυτα τα χρονια υπερασπιστηκε το δικαιωμα τους στην αξιοπρεπη ζωη

Οι δεσμεύσεις του προέδρου Αλέξη Τσίπρα για τα στεγαστικά δάνεια, την εθνική σύνταξη, την απόκτηση ιθαγένειας και την αναγνώριση της σημασίας του ποντιακού ελληνισμού

Για ακόμη μια φορά στο πλευρό των παλιννοστησάντων ομογενών βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου, που επισκέφτηκε τον οικισμό της Εκτενεπόλ και συνομίλησε με τους κατοίκους και με το Δ.Σ. του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ροδόπης «Η Τραπεζούντα». Οι κάτοικοι επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον υποψήφιο βουλευτή, οποίος μίλησε για τις σημαντικές δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα για τον ποντιακό ελληνισμό και για όλα τα σημαντικά ζητήματα, όπως τα στεγαστικά δάνεια, η εθνική σύνταξη, η απόκτηση ιθαγένειας και ένας συνολικός εθνικός οδικός χάρτης για τον ποντιακό ελληνισμό, με την ανάδειξη της ιστορίας και τη διεκδίκηση αναγνώρισης γενοκτονίας.

Οι παρευρισκόμενοι αναγνώρισαν στον υποψήφιο βουλευτή ότι όλα αυτά τα χρόνια ως βουλευτής υπερασπίστηκε το δικαίωμα τους στην προστασία της πρώτης κατοικίας, κάνοντας συνεχείς παρεμβάσεις με ερωτήσεις και ομιλίες στη Βουλή για να σταματήσουν οι ασφυκτικές πιέσεις των τραπεζών σε βάρος τους για δάνεια που δόθηκαν με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, όπως και για την διασφάλιση της εθνικής σύνταξης σε υπερήλικες, την διασφάλιση θέσεων εργασίας κα. Ενώ παραβρέθηκε και στα δύο συνέδρια των Ποντίων που έγιναν πρόσφατα σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής παρουσίασε τις σημαντικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τις ομοσπονδίες και που θα γίνουν άμεσα πράξη από τη νέα προοδευτική διακυβέρνηση:

Για τα στεγαστικά δάνεια ότι με νέα ρύθμιση θα διαγράφονται πρόστιμα, προσαυξήσεις και κάθε είδους τόκοι που επιβαρύνουν τα δάνεια που αφορούν την κατοικία τους και από εκεί και πέρα το υπόλοιπο δάνειο θα ρυθμίζεται για εξόφληση σε 240 άτοκες δόσεις με ανώτερη δόση τα 100 ευρώ το μήνα.

Η Εθνική Σύνταξη στους ομογενείς της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, θα καταβάλλεται στα 15 χρόνια μόνιμης κατοικίας και ότι οι ανασφάλιστοι υπερήλικοι ομογενείς θα λαμβάνουν το πλήρες σχετικό επίδομα.

Απλοποίηση των διαδικασιών ιθαγένειας στη βάση ευρωπαϊκών προτύπων.

Συγκρότηση μιας μόνιμης και διαρκούς  διακομματικής επιτροπής , που σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ, θα  διεκδικήσει τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού την περίοδο 1914-1923».

Θα προχωρήσει η δημιουργία Μουσείου αφιερωμένο στον Ποντιακό και Μικρασιατικό Ελληνισμό, όπως και εκμάθηση της πλούσιας ιστορίας του παρευξείνιου ελληνισμού ενισχύοντας τις σχετικές αναφορές στα σχολικά βιβλία.

Θα αλλάξει το ΠΔ 99/1994 «προκειμένου να τιμάται καθολικά και αμετάθετα η ποντιακή γενοκτονία χωρίς μετακίνηση της ημερομηνίας από τη 19η Μαΐου, με οργάνωση εκδηλώσεων σε κρατικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο».

Οι παλιννοστήσαντες ομογενείς ευχαρίστησαν τον υποψήφιο βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου, αναγνωρίζοντας ότι στέκεται έμπρακτα στο πλευρό τους όλα αυτά τα χρόνια και του ζήτησαν να συνεχίσει να μάχεται στη Βουλή για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που τους απασχολούν, ζητήματα επιβίωσης και αξιοπρέπειας για την ζωή τους. Ευχήθηκαν καλή δύναμη και καλή επιτυχία στον αγώνα του για να έχει η Ροδόπη ισχυρή εκπροσώπηση στη Βουλή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.