Οι νεοι της ΚΝΕ εστειλαν μηνυμα οργανωσης και παλης

Στο 41ο Φεστιβάλ, με φόντο τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

Το 41ο Φεστιβάλ της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος έκανε στάση στην Κομοτηνή την περασμένη Παρασκευή και ένεκα της χρονικής σύμπτωσής του με την προεκλογική περίοδο, απέκτησε χαρακτηριστικά προεκλογικής συγκέντρωσης των μελών και των φίλων του ΚΚΕ. Βέβαια, εκτός από το αμιγώς πολιτικό μέρος του, που ήταν η ομιλία του γραμματέα του τομεακού γραφείου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κ. Δημήτρη Παπατολίδη, το φεστιβάλ περιλάμβανε πολύ μουσική και τραγούδι, καθώς και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις. Οι «Χάρης & Χάρης» και φοιτητικά συγκροτήματα πλαισίωσαν μουσικά τη βραδιά, ενώ μετά από την ομιλία του κ. Παπατολίδη, ακολούθησε λαϊκό γλέντι με τη συνοδεία συγκροτήματος της ΚΝΕ.

Δημήτρης Παπατολίδης «Η ελπίδα και η προοπτική βρίσκονται στη συμμετοχή, στην οργάνωση, στην πάλη, στη συμπόρευση με το ΚΚΕ»

Στην ομιλία του ο κ. Παπατολίδης παρότρυνε τους νέους να σκεφτούν ότι «σχεδόν όλα τα κόμματα, εκτός του Κομμουνιστικού Κόμματος, τους έχουν συμπεριφερθεί σαν εκλογική πελατεία», αφού όπως επισήμανε, «παίρνουν την ψήφο τους προεκλογικά, πουλώντας τους ελπίδα, και την επόμενη μέρα τους οδηγούν στην απογοήτευση ή στην παραίτηση». «Το ΚΚΕ λέει ξεκάθαρα», συνέχισε, «ότι η ελπίδα και η προοπτική βρίσκονται στη συμμετοχή, στην οργάνωση, στην πάλη, στην συμπόρευση με το ΚΚΕ. Ακόμα και οι νέοι άνθρωποι έχουν δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια, με έναν δικό τους, ιδιαίτερο τρόπο, όλα τα κόμματα που στήριξαν τα μνημόνια, τις αντιλαϊκές πολιτικές. Δοκίμασαν την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν είναι η Ευρώπη των λαών που δίνει ελπίδες, που δίνει δουλειές, αλλά που στην ουσία αποκλείει και φτιάχνει τους μισθούς των 300 και των 400 ευρώ.

Το νέο και το καινοτόμο κατά τη γνώμη μας βρίσκεται στην πρόταση του ΚΚΕ, που θέλει τον λαό κυρίαρχο. Όχι απλά να έρθει ένα κόμμα στο όνομα του λαού. Να ενισχυθεί το ΚΚΕ, αλλά ο ίδιος ο λαός να συμμετάσχει και να οργανώσει την πάλη για την ανατροπή αυτής της εξουσίας. Ήρθε η ώρα να δοκιμάσει το διαφορετικό. Δεν πρέπει να παγιδευτούν σε κάλπικα διλήμματα. Αυτοί που συναγωνίζονται σήμερα και έχουν ψηφίσει το μνημόνιο, μνημόνιο θα εφαρμόσουν. Αλλά κι αυτό που λένε τα άλλα κόμματα, ότι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δήθεν θα καταργήσουν τα μνημόνια, κι αυτό το δοκιμάσαμε. Αυτό είπε κι ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό πάλεψε και τελικά αποδείχτηκε ότι σε αυτήν τη φυλακή δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Επίσης, να καταδικάσουν τη Χρυσή Αυγή, γιατί στην ουσία είναι το πιο συστημικό, το πιο σάπιο κόμμα του συστήματος, με την έννοια ότι παραπάνω βουλευτές για τη Χρυσή Αυγή σήμαινε πολύ απλά παραπάνω ερωτήσεις για τους εφοπλιστές, παραπάνω χαρίσματα στο κεφάλαιο-γιατί αυτά έκαναν στη βουλή- ενώ τις δυνάμεις τους τις χρησιμοποίησαν για να χτυπάνε τους εργάτες, τον απλό κόσμο, τους αντιφασίστες κλπ. Και φυσικά να μην επενδύσουμε στη βλακεία, σε κάποιους που τους πετάνε τώρα στις τηλεοράσεις ως δήθεν εναλλακτική λύση, ειδικά όταν λένε ότι είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε οποιονδήποτε θα συνεχίσει τη σφαγή των νέων ανθρώπων». 

Σωκράτης Αγγελακόπουλος «Οι νέοι δε χρειάζεται να ψάξουν τι έγινε 40 χρόνια πριν, αλλά μέσα στην τελευταία διετία-τριετία»

Ο γραμματέας του τομεακού συμβουλίου Ροδόπης  της ΚΝΕ, κ. Σωκράτης Αγγελακόπουλος, κάλεσε τον ελληνικό λαό να μην παγιδευτεί στο δίλημμα «ποιο κόμμα θα εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο;», ούτε να εναποθέσει τις ελπίδες του στην πρόταση της Λαϊκής Ενότητας, του «ΣΥΡΙΖΑ Νο2», όπως με νόημα τη χαρακτήρισε.  Κι αυτό, διότι «λειτουργεί σα νέο ανάχωμα», όπως επισήμανε, «για να μη ριζοσπαστικοποιηθεί η συνείδηση του κόσμου, για να μην κάνει το βήμα για την οργάνωσή του». «Εμείς λέμε ότι ουσιαστικά έρχονται κι αυτοί να ξεγελάσουν ξανά τον κόσμο, να κλέψουν την ψήφο του», συνέχισε, «και καλούμε τον λαό να μην χάσει άλλο χρόνο, γιατί χαμένοι ήταν κι αυτοί οι 7-8 μήνες της κυβέρνησης ΣΎΡΙΖΑ».
 
Απευθυνόμενος ειδικότερα στους νέους ανθρώπους, τους κάλεσε να κοιτάξουν λίγο πίσω, στη συσσωρευμένη πείρα που ήδη έχουν, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. «Γιατί δε χρειάζεται να ψάξουμε τι έγινε 40 χρόνια πριν», εξήγησε, «αλλά μέσα στην τελευταία διετία-τριετία, με τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που άλλαξαν, με το τι υποσχόταν κάθε φορά το καθένα και με το πώς ο μαθητής, ο φοιτητής ή ο νέος εργαζόμενος είδε να κατρακυλάει η ζωή του, να χάνεται κάθε όνειρο». Παρατήρησε μάλιστα  ότι τα επώδυνα μέτρα του τρίτου μνημονίου δεν έχουν γίνει προς το παρόν ορατά και αυτός είναι ένας λόγος, όπως εκτίμησε, που ερμηνεύει τη βιασύνη της προηγούμενης κυβέρνησης να προσφύγει στις κάλπες. «Πέρα από τα προαπαιτούμενα, που ψηφίστηκαν μέσα στο καλοκαίρι», σημείωσε, «θα έρθει το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, οι ομαδικές απολύσεις, η απαγόρευση ουσιαστικά της απεργίας. Όλα αυτά θα πρέπει να καθίσει να τα δει ο νέος. Από τις ελλείψεις στα σχολεία και στα πανεπιστήμια και από το κλέψιμο των αποθεματικών, μέχρι και τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουμε στους χώρους εργασίας, με τα ωράρια-«λάστιχο», με τις συμβάσεις αορίστου χρόνου μηδενικής απασχόλησης, με τις συμβάσεις ανά κλήση, που σε παίρνει ο εργοδότης όποτε χρειάζεται και όποτε δεν έχει κόσμο σε διώχνει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.