Οι νεοι προεδροι των Επιχειρησεων του Δημου Κομοτηνης

Αλλαγή ηγεσίας στις περισσότερες, με Λιβεριάδου στο ΔΗΠΕΘΕ, Τζενετίδη στη ΔΕΥΑΚ, Μολλά στη Γευσιγνωσία, Μαγιόπουλο στη Ν. Τσανακλή και Λάπατα στην Κ. Καραθεοδωρή

Τους νέους προέδρους και τα μέλη των ΔΣ στις Δημοτικές επιχειρήσεις όρισε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.

Οι τοποθετήσεις εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Συμβούλιο, που επίσης όρισε τους εκπροσώπους του Δήμου Κομοτηνής σε διάφορους οργανισμούς.

Μετά τη διαδικασία ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η ανανέωση που έγινε τόσο στην ηγεσία όσο και στα ΔΣ των επιχειρήσεων, θα βοηθήσει ώστε να υπάρξει ένας νέος αέρας στα Συμβούλια, δίνοντας μια επιπλέον δυναμική στις επιχειρήσεις στη νέα αυτή θητεία.

«Δίνεται η ευκαιρία σε αυτούς τους νέους που έχουν εκλεγεί να αποδείξουν την αξία τους το επόμενο διάστημα» τόνισε. Άλλωστε λογική τους ήταν πάντα να βάζουν νέους ανθρώπους στις διοικήσεις, και να φέρνουν νέες ιδέες στο τραπέζι για τους παλιότερους, τους οποίους η καθημερινότητα τους κάνει νωχελικούς και δυσκίνητους, και η ανανέωση τους φρεσκάρει όλους. «Θέλουμε οι επιχειρήσεις μας να πάνε όσο το δυνατόν καλύτερα, και με αυτή τη λογική προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι το καλύτερο για αυτές» επεσήμανε ο Δήμαρχος.

Ειδικά για την ΔΕΥΑΚ, στο ΔΣ της οποίας θα συμμετάσχει, και τις αλλαγές που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, ο κ. Γκαράνης εξέφρασε την άποψη πως δεν θα προχωρήσουν οι πολύ μεγάλες αλλαγές που αρχικά είχαν συζητηθεί, και μόνο η δημιουργία ενός περιφερειακού οργάνου που θα διαχειρίζεται τις αποφάσεις της ΔΕΥΑ, με τη συμμετοχή των δήμων και εκπροσώπων του Υπουργείο, αλλά δεν θα αλλάξει άρδην το τοπίο. «Το νερό είναι ένα αγαθό που πρέπει να το δίνουμε με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος, και έχω την αίσθηση ότι θα γίνουν κάποιες αλλαγές, αλλά όχι του αρχικού τύπου που νομίζαμε» ανέφερε.

Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ η Ν. Λιβεριάδου

Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής ορίστηκε η κ. Νατάσα Λιβεριάδου, η οποία σε δηλώσεις της μετά τον ορισμό της τόνισε πως μετά από 13 χρόνια αλλάζει πόστο, και μπαίνει σε ένα καινούριο χώρο, που πιστεύει και έχει τη διάθεση να υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Βέβαια όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν στο τομέα μέσω θεατρικών ομάδων, σεμινάρια κτλ, όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο ΔΣ, και ελπίζει πως όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να παράξουν ένα καλό έργο το οποίο θα είναι σημαντικό για τον τόπο. «Ελπίζουμε πως θα τα καταφέρουμε και θα ανεβάσουμε την ποιότητα του χώρου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περιμένοντας να ενημερωθεί, τόνισε πως τουλάχιστον κάποιες δραστηριότητες που πρέπει να γίνονται κάθε χρόνο, μεταξύ αυτών και παρατάσεις, θα προχωρήσουν κανονικά, όμως θέλει να κάνει ακόμα περισσότερα.

«Το θέατρο προσφέρεται, πέρα από τις θεατρικές παραστάσεις, για όλη την καλλιτεχνική δημιουργία, από τον κινηματογράφο μέχρι μουσικοχορευτικές παραστάσεις» σημείωσε, τονίζοντας πως θα γίνει προσπάθεια από τη νέα Διοίκηση να αξιοποιηθεί με τον όσο δυνατό καλύτερο τρόπο, και να κάνουν το κάτι παραπάνω.

Στην ΔΕΥΑΚ ο Θέμης Τζενετίδης

Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κομοτηνή είναι ex officio ο Δήμαρχος Κομοτηνής, με τον κ. Γιάννη Γκαράνη όμως να ορίζει ως πρόεδρο τον κ. Θέμη Τζενετίδη, παρόλο που ο ίδιος κράτησε μια θέση στο ΔΣ της εταιρείας.

Μετά τον ορισμό του ο κ. Τζενετίδης, που μέχρι τώρα ήταν αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, σημείωσε πως είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο, και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε. «Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα, και οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει ο κ. Γκαράνης» ανέφερε, ευχαριστώντας και τους δημότες που με την ψήφο τους τον εξέλεξαν ξανά δημοτικό σύμβουλο, και μπορεί να τους εκπροσωπήσει ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ. Οι ευθύνες είναι μεγάλες αναγνώρισε ο ίδιος, και τόνισε πως η νέα διοίκηση, μαζί με τους εργαζόμενους, θα συνεχίσουν να εργάζονται για το καλό των Δημοτών, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν ότι θα λειτουργούν αδιαλείπτως τα δίκτυα της εταιρεία. «Γνωρίζουμε ποια είναι η ευθύνη μας απέναντι στους συνδημότες μας, που είναι και οι καταναλωτές του ύδατος» κατέληξε.

Οι υπόλοιπες θέσεις στις επιχειρήσεις του Δήμου

Στη συνέχεια πρόεδρος της «Ανώνυμης Εμπορικής Εταιρείας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ Δήμου Κομοτηνής» και τον διακριτικό τίτλο «ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ Α.Ε.» ορίστηκε ο κ. Μολλά Μεμέτ Ισμαήλ, ενώ στην Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Δήμου Κομοτηνής» προτάθηκε και ψηφίστηκε εκ νέου ως πρόεδρος ο κ. Αθανάσιος Λάπατας.

Τέλος πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Αξιοποίησης & Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας & Κοινοχρήστων Χώρων «ΝΕΣΤΩΡΑΣ ΤΣΑΝΑΚΛΗΣ» Α.Ε. (Μονομετοχική)» ορίστηκε ο κ. Πέτρος Μαγιόπουλος.

Να σημειωθεί πως κατά τη συνεδρίαση ορίστηκαν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των σχολικών επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κομοτηνής, που θα έχουν θητεία για έξι μήνες μιας και τα Νομικά πρόσωπα θα καταργηθούν μετά το πέρας της σχολικής χρονιάς, με πρόεδρο τον κ. Στράτο Τσακιρίδη το πρώτο και τον κ. Κίμωνα Λεχούδη το δεύτερο.

Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας ορίστηκε ο Πέτρος Ζωγράφου.

Κατά την συνεδρίαση ορίστηκαν και οι εκπρόσωποι του Δήμου Κομοτηνής σε μια σειρά από νομικά πρόσωπα.

Στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων ορίστηκαν από την πλειοψηφία ο κ. Πέτρος Καραβέτης με Αναπληρωτή τον κ. Στράτο Τσακιρίδη και η κ. Νατάσα Λιβεριάδου με αναπληρωτή τον κ. Δημήτρη Πολιτειάδη

Από την αντιπολίτευση ορίστηκαν ο κ. Βαγγέλης Λαφτσής με αναπληρωτή τον κ. Μαρίνο Κωνσταντινίδη και η κ. Βούλα Ελευθεριάδου με αναπληρωτή τον κ. Χασάν Χασάν.

Επίσης στην Γενική Συνέλευση της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ- ΔΥΟΠΠ» ορίστηκε τακτικός εκπρόσωπος ο Δήμαρχος με αναπληρωτή τον κ. Θέμη Τζενετίδη.

Στη συνέχεια, στη Δημοτική Επιτροπή χορήγησης υποτροφιών προερχόμενων από το κληροδότημα Ν.Πίσσα και τη δωρεά εν ζωή Φ. Πολυζόπουλου ορίστηκαν από τη συμπολίτευση η κ. Νατάσα Λιβεριάδου με αναπληρώτρια την κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, ο κ. Κίμων Λεχούδης με αναπληρωτή τον κ. Στράτο Τσακιρίδη και ο κ. Γιάννης Κυριαζής με αναπληρωτή τον κ. Αθανάσιο Λάπατα,  ενώ από την αντιπολίτευση ο κ. Μπουλέντ Κιαμήλογλου με αναπληρωτή τον κ. Ανέστη Βαφειάδη και η κ. Βούλα Ελευθεριάδου με αναπληρωτή τον κ. Μαρίνο Κωνσταντινίδη.

Τέλος στην Επιτροπή Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων του Δήμου ορίστηκαν ο κ. Γιάννης Μουρτίδης με αναπληρωτή τον κ. Κίμωνα Λεχούδη, και από την αντιπολίτευση ο κ. Γιάννης Βασιλειάδης με αναπληρωτή τον κ. Γιώργο Θεοχαρίδη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.