Οι καλπες στη Ροδοπη «εβγαλαν» Φωφη Γεννηματα

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στους δήμους Αρριανών και Μαρώνειας-Σαπών, όμως τρίτη στον δήμο Κομοτηνής

Η 5η πρόεδρος στην ιστορία του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος είναι γυναίκα και ακούει στο όνομα Φώφη Γεννηματά. Αυτό αποφάσισαν δια της ψήφου τους οι φίλοι και τα μέλη του Κινήματος, που προσήλθαν στις κάλπες την περασμένη Κυριακή, έχοντας να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις υποψηφίους. Στην «κούρσα» για τη διαδοχή του αποχωρήσαντος προέδρου, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, συμμετείχαν μαζί με την κ. Γεννηματά οι κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, οι οποίοι περιορίστηκαν όμως στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.
 
Μάλιστα, οι «σταυροί» που συγκέντρωσαν αθροιστικά οι δύο άνδρες υποψήφιοι δεν ήταν αρκετοί, για να στείλουν τη διαδικασία εκλογής σε επαναληπτικό γύρο,  με αποτέλεσμα η εκλογή της κ. Γεννηματά στο «τιμόνι» του ΠΑΣΟΚ να γίνει πραγματικότητα από την Κυριακή. Με καταμετρημένα, μέχρι χθες το μεσημέρι, τα 302 από τα 311 εκλογικά τμήματα της χώρας, η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε συγκεντρώσει 26.821 «σταυρούς» προτίμησης, εξασφαλίζοντας το 50+1 για την άμεση εκλογή της, την ακολουθούσε ο κ. Λοβέρδος με 13.109 και στην τρίτη θέση ο κ. Κωνσταντινόπουλος με 11.924 «σταυρούς».
 

372 φίλοι του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν για πρόεδρο στη Ροδόπη

 
Τα αποτελέσματα, που έβγαλαν οι κάλπες των τριών εκλογικών τμημάτων στο νομό Ροδόπης, ακολούθησαν μεν την πανελλαδική τάση, δίνοντας την πρωτιά στην κ. Φώφη Γεννηματά, πλην όμως έφεραν τον κ. Λοβέρδο σε απόσταση αναπνοής στη δεύτερη θέση, ενώ επιφύλαξαν μια αρνητική επίδοση για τον τρίτο διεκδικητή της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Κωνσταντινόπουλο. Συγκεκριμένα, από τους 372 Ροδοπίτες, που συμμετείχαν στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, οι 149 στήριξαν την υποψηφιότητα της κ. Γεννηματά, 134 ήταν εκείνοι που ψήφισαν τον κ. Λοβέρδο, ενώ 81 επέλεξαν την υποψηφιότητα του κ. Κωνσταντινόπουλου. Σημειώνεται ότι από τις κάλπες βγήκαν 6 άκυρα και 2 λευκά ψηφοδέλτια.
 

«Ψήφος εμπιστοσύνης» από τη μειονότητα στη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

 
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρατήρηση ότι η κάλπη, που στήθηκε στο Πολυλειτουργικό Κέντρο για τους δημότες της Κομοτηνής και του Ιάσμου, έβγαλε νικητή σε «σταυρούς» τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο (105), για να ακολουθήσει ο κ. Κωνσταντινόπουλος(76) και να μείνει στην τρίτη θέση η κ. Γεννηματά (54). Τη διαφορά, όπως φαίνεται, κατάφεραν να κάνουν οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ στους δήμους Αρριανών και Μαρωνείας-Σαπών, οι οποίοι επιφύλαξαν μια ιδιαίτερη δυναμική στην υποψηφιότητα της κ. Γεννηματά, επιφέροντας εντέλει την αντιστροφή των δεδομένων στα συνολικά αποτελέσματα του νομού. Διαφαίνεται, κατόπιν τούτου, ότι σε μεγάλο βαθμό οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ από τη μειονότητα έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κ. Γεννηματά. Για την ιστορία, από την κάλπη που είχε στηθεί στα Αρριανά βγήκαν 42 ψηφοδέλτια με το όνομα της νέας προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με τους κ.κ. Λοβέρδο και Κωνσταντινόπουλο να περιορίζονται σε 15 και 3 αντίστοιχα. Παρόμοια εικόνα εμφανίστηκε και στο εκλογικό τμήμα των Σαπών, όπου η κ. Γεννηματά συγκέντρωσε 53 «σταυρούς» προτίμησης, ενώ οι κ.κ. Λοβέδρος και Κωνσταντινόπουλος μοιράστηκαν τους εναπομείναντες 16(14 και 2 αντίστοιχα).
 
 

Φώφη Γεννηματά και στο σύνολο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

 
Τέλος, στο σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε 1.224 «σταυρούς», ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος 713 και ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 615.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.