Οι «Εξυπνοι Δημοι» ακομα παραμενουν στα «σκαρια»

Ιλχάν Αχμέτ: «Ανικανότητα, καθυστερήσεις και εμπαιγμός από την Κυβέρνηση»

«Εδώ και τρία χρόνια η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιδεικνύει ανεξήγητη αδυναμία να συντονίσει και να ολοκληρώσει έργα σχεδόν μισό δις ευρώ που αφορούν την ψηφιακή ανάπτυξη των δήμων της χώρας μας. H ψηφιακή μετάβαση των δήμων, η ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών και οι ανθεκτικές πόλεις μας,  δεν αποτελούν προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας». Τα παραπάνω επισημαίνουν σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμέτ μαζί με τη συνάδελφό του κ. Χριστίνα Σταρακά.

Όπως εξηγούν «όλα τα ψηφιακά έργα που έχουν ανακοινωθεί ήδη από τον Ιούνιο 2020 και Οκτώβριο 2021 και αφορούν τους «Έξυπνους Δήμους» παραμένουν στα «σκαριά». Καμία υλοποίηση, καμία χρηματοδότηση και νέες υποσχέσεις. Σήμερα ο νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δ. Παπαστεργίου αναγγέλλει τα ίδια έργα ξανά και ξανά στα οποία αναθεωρούνται οι προθεσμίες». 

«Η ψηφιακή εποχή δεν συγχωρεί καθυστερήσεις. Οι ίδιες ερωτήσεις που τέθηκαν ένα χρόνο πριν παραμένουν το ίδιο επίκαιρες. Από τη στιγμή που η παρούσα Κυβέρνηση δεν παρέχει τη δυνατότητα προς τους πολίτες να αναζητήσουν και να λάβουν άμεση και συνολική ενημέρωση  για την πορεία των δράσεων ψηφιακής μετάβασης  στο Δημόσιο, απαιτούμε ξεκάθαρες απαντήσεις στα συγκεκριμένα εύλογα ερωτήματα μας» τονίζουν οι βουλευτές κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.