«Οι εργαζομενοι και γενικοτερα οι συντοπιτες μας δεν ειναι πλεον “ιθαγενεις” για να τους “κουνανε” καθρεφτακια»

Σχόλιο της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών για την επίσκεψη της Β. Ελευθεριάδου στο Σισμανόγλειο

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κομοτηνής πραγματοποίησε χθες η πολιτευτής της ΝΔ στη Ροδόπη κ. Βούλα Ελευθεριάδου. Προερχόμενη και η ίδια από το χώρο της υγείας, ως ιατρός, η κ. Ελευθεριάδου συνομίλησε με το προσωπικό του νοσοκομείου, καταγράφοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
 
Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Ελευθεριάδου, ο πρόεδρος της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών κ. Αλέξανδρος Σπανός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει:
 
«Καταρχήν χαιρετίζουμε το ενδιαφέρον της κ. Ελευθεριάδου. Είχαμε την τύχη να της εκθέσουμε τα γνωστά προβλήματα του χώρου με κυρίαρχο την υποστελέχωση και σε δεύτερη μοίρα τα περί καινούργιου νοσοκομείου και άλλους μακρόπνοους στόχους φαραωνικού μεγέθους.
 
Άλλωστε σήμερα υπάρχουν ουκ ολίγα νοσοκομεία με άριστες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό αλλά δυστυχώς χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
 
Ζητήσαμε να μάθουμε εάν ο πολιτικός οργανισμός, στον οποίο ανήκει και φιλοδοξεί να κυβερνήσει τον τόπο, έχει σκοπό να διαφοροποιήσει τις πολιτικές που άσκησε στο χώρο της υγείας τα τελευταία χρόνια και εάν δεσμεύεται ενώπιον των εργαζομένων και της κοινωνίας ότι δεν διατίθεται να προβεί ξανά σε κατάργηση κλινών κλινικών και κλείσιμο νοσοκομείων, όπως επί Άδωνη Γεωργιάδη, δεν θα ξαναεπαναφέρει τον άδικο και κατάπτυστο νόμο αξιολόγησης των εναπομεινάντων υγειονομικών που βάρβαρα τους τοποθετούσε στον προθάλαμο της διαθεσιμότητας – απόλυσης.
 
Εάν θα βάλει «πλάτη» μια ώρα αρχύτερα να «ξηλωθούν» οι ιδιώτες εργολάβοι, σύμφωνα με συγκεκριμένο νόμο που η σημερινή κυβέρνηση θέσπισε προ ολίγων μηνών. Τους ιδιώτες εργολάβους που το κόμμα της σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ «φύτευσαν» στα δημόσια νοσοκομεία και κόστιζαν στο δημόσιο τον κούκο αηδόνι, διατηρώντας στις τάξεις τους κακοπληρωμένους εργαζόμενους ως σύγχρονους είλωτες.
 
Ρωτήσαμε ποια η γνώμη της για τα απογευματινά επί χρήμασι ιατρεία που αυτοί οι ίδιοι εφάρμοσαν και διατηρούνται μέχρι σήμερα.
 
Ποια η πολιτική τους βούληση για το πανεπιστημιακό κράτος το οποίο συνεχίζει να διατηρεί ιδιωτικά ιατρεία, χρησιμοποιώντας τα δημόσια νοσοκομεία ως ιδιωτικές κλινικές για την εκλεκτή πελατεία του.
 
Εάν διατίθενται να προκηρύξουν μελλοντικά κάποιες θέσεις εργασίας, πράγμα που δεν το έκαναν τα τελευταία 10 συναπτά έτη, ενώ σε αντιδιαστολή σήμερα τρέχουν 4 προκηρύξεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια.
 
Ποια η γνώμη της για την ριζοσπαστική αυτή τομή στο χώρο της υγείας όπου σύμφωνα με την απαίτηση της κοινωνίας για πρώτη φορά από κτίσεως του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ τοποθετούνται διοικητές δημόσιων νοσοκομείων φρέσκοι άνθρωποι με πλούσια βιογραφικά εξειδίκευση στο αντικείμενο χωρίς κομματικές εξαρτήσεις χωρίς τα βαρίδια της εντοπιότητας που έδεναν τα χέρια προηγούμενων επιλόγων στο βωμό της πελατειακής συγγενικής και διαπροσωπικής σχέσης.
 
Αυτά και άλλα πολλά θέσαμε υπόψιν της κ. Ελευθεριάδου. Δυστυχώς ούτε απάντηση ούτε δέσμευση λάβαμε. Πάντως ένα είναι σίγουρο και στέλνουμε το μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι οι εργαζόμενοι και γενικότερα οι συντοπίτες μας δεν είναι πλέον «ιθαγενείς» για να τους «κουνάνε» καθρεφτάκια, διότι διαθέτουν και μνήμη και κρίση και κυρίως δεν είναι αναλώσιμοι».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.