Οι ελλειψεις σε προσωπικο με ευθυνη της κυβερνησης δυσχεραινει την υλοποιηση του επιχειρησιακου σχεδιου πυροπροστασιας

Συνάντηση με αντιπροσωπεία πυροσβεστών είχε ο Δ. Χαρίτου

Τον βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου επισκέφτηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία πυροσβεστών μελών της Ένωσης Πυροσβεστών Αν. Μακεδονίας-Θράκης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.

Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών έθεσαν τα κρίσιμα ζητήματα που τους απασχολούν, πρωταρχικά το ζήτημα των ελλείψεων σε προσωπικό στις πυροσβεστικές υπηρεσίες ιδιαίτερα στο νομό Ροδόπης, όπου λόγω και της μη πρόσληψης εποχικού προσωπικού το πρόβλημα μεγεθύνεται σημαντικά. Επισημάνθηκε μάλιστα από τη μεριά τους ότι η τυχόν μετακίνηση πυροσβεστών από την περιφέρεια στην Αθήνα για προληπτικούς λόγους θα  αποδυναμώσει την περιοχή από προσωπικό  εν μέσω αντιπυρικής περιόδου. Όταν μάλιστα έχουν ήδη εκδηλωθεί συμβάντα πυρκαγιών ακόμη και κοντά σε κατοικημένες περιοχές, παρόλο που βρισκόμαστε στην αρχή του καλοκαιριού.

Ο βουλευτής άκουσε με προσοχή τα θέματα που του έθεσαν οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών, επισημαίνοντας ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ροδόπης, ακόμη και αυτή η παντελή απουσία εποχικών πυροσβεστών δυστυχώς, δυσχεραίνουν την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου, των δασικών υπηρεσιών, για την πυροπροστασία της περιοχής και την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών. Τόνισε ότι η αναβάθμιση του ρόλου των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ιδιαίτερα με την άμεση στελέχωσή τους με νέο προσωπικό και με την ανανέωση της υλικοτεχνικής υποδομής του Πυροσβεστικού Σώματος πρέπει να αποτελούν άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης  ειδικά την εποχή της κλιματικής κρίσης και της εκδήλωσης επικίνδυνων φαινομένων, όπως οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες.

Ο βουλευτής τους ευχαρίστησε για την ενημέρωση και τους διαβεβαίωσε ότι  θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία ώστε να αναδειχθούν στη Βουλή τα σοβαρά προβλήματα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και της Ροδόπης, καθώς και τα ιδιαίτερα κλαδικά αιτήματά τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.