Oι 2 τρανσεξουαλ βουλευτες που μπαινουν για πρωτη φορα στη Bundestag

Πρόκειται για τις Τέσσα Γκανσερέρ των Πρασίνων και την Νίκε Σλάβικ

Το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, εκτός όλων των άλλων, φέρνει μαζί του και τις δύο πρώτες τρανσέξουαλ που εισέρχονται στη Βουλή της χώρας. Ο λόγος για τις Τέσσα Γκανσερέρ των Πρασίνων και την Νίκε Σλάβικ, που κέρδισαν την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Η ιστορία τους

Η Γκάνσερερ εκλέχθηκε με το κόμμα των Πρασίνων στις πρόσφατες εκλογές. Αρχικά είχε πολιτευτεί ως άντρας, με το όνομα Μάρκους Γκανσερέρ, και πριν τρία χρόνια αποφάσισε να αλλάξει την ταυτότητά της. Το 2018 άλλαξε το όνομά της σε Τέσσα και έγινε η πρώτη διεμφυλική πολιτικός στη χώρα της με έδρα σε περιφερειακή ή εθνική Βουλή.

Η 44χρονη κέρδισε τη μάχη στη Βαυαρία και πλέον έχει τον τίτλο της πρώτης τρανσέξουαλ ομοσπονδιακής βουλευτής. Η ίδια είχε δηλώσει παλαιότερα σε δημοσιογράφους: «Η ταυτότητα φύλου είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα».

Η Γκανσερέρ είναι παντρεμένη με την Ινές Αϊχμίλερ και έχει δύο γιους.

Στη γερμανική όμως Βουλή μπαίνει και η  27χρονη Νίκε Σλάβικ, του κρατιδίου Λεβερκούζεν – Κολωνίας, η οποία σε ανάρτησή της στο Twitter έγραψε: «Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω, αλλά με αυτό το ιστορικό εκλογικό αποτέλεσμα σίγουρα θα είμαι μέλος της επόμενης Bundestag». Και αυτή κατάφερε να κερδίσει μια θέση στη βουλή με το κόμμα των Πρασίνων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.