Οι 12 προτεραιοτητες του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την «Αλλαγη»

Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε, ενόψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, ο Νίκος Ανδρουλάκης

«Δέσμευση τιμής και ευθύνης απέναντι στον λαό» χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης τις 12 ενότητες προτεραιοτήτων του προγράμματος του κόμματος, με βάση τις οποίες, όπως τόνισε, «δημιουργούμε μια νέα κοινωνική συμμαχία για την Αλλαγή». Οι ενότητες αφορούν μέτρα και δράσεις για:

1. Ένα σύγχρονο κράτος, με διαφάνεια, αξιοκρατία, λογοδοσία και αποκέντρωση, με αξιοποίηση της «Διαύγειας», με αξιολόγηση, με προσλήψεις μόνο μέσω ΑΣΕΠ.

2. Κράτος που να προστατεύει αποτελεσματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

3. Εργασία με κανόνες και αξιοπρέπεια, με εθνική συλλογική σύμβαση, «ξεπάγωμα» τριετιών, εφαρμογή κλαδικών συμβάσεων, νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο.

4. Αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με αύξηση χρηματοδότησης στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ισχυρό σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ενίσχυση δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις, δωρεάν φάρμακα για ευάλωτους.

5. Επένδυση στη δημόσια εκπαίδευση με ενισχυτική διδασκαλία, αξιοποίηση ψηφιακών δυνατοτήτων, στήριξη ολοήμερου νηπιαγωγείου και δημοτικού, αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, εθνικό απολυτήριο για εισαγωγή στα ΑΕΙ.

6. Αξιοπρεπείς συντάξεις με νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, κατάργηση προσωπικής διαφοράς.

7. Προστασία πρώτης κατοικίας με επικαιροποιημένα κριτήρια, 120 δόσεις για ρύθμιση οφειλών σε εφορίες και ταμεία, «κούρεμα» 30% για τους συνεπείς, λύση για δάνεια με ρήτρα ελβετικού φράγκου, με το 1/3 του συναλλαγματικού κινδύνου να αναλαμβάνει ο δανειολήπτης και το υπόλοιπο οι τράπεζες.

8. Αντιμετώπιση του δημογραφικού και ενίσχυση της νέας γενιάς με δεξαμενή 150.000 κατοικιών που θα διατεθούν με χαμηλό ενοίκιο σε νέους, επιδότηση εργοδοτικών εισφορών για πρόσληψη 50.000 νέων ανέργων.

9. Δίκαιο φορολογικό σύστημα με μείωση φόρων στην εργασία, μείωση ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας.

10. Ανάπτυξη made in Greece με εθνικό στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο, χρηματοδότηση για επενδύσεις μικρομεσαίων, επαναφορά σε εθνικό έλεγχο του υπερταμείου.

11. Προστασία περιβάλλοντος και μετάβαση σε οικονομία μηδενικών ρύπων με δίκαιο τρόπο.

12. Στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και των ανθρώπων της με μέτρα για μείωση του κόστους παραγωγής για αγρότες και κτηνοτρόφους, αφορολόγητο και ακατάσχετο για επιδοτήσεις, επικαιροποίηση κανονισμού του ΕΛΓΑ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.