Οδησσος: Εκρηξεις πριν τη συναντηση Μητσοτακη με Ζελενσκι

Καλά η ελληνική αποστολή

Συναγερμός σήμανε στην Οδησσό της Ουκρανίας, το μεσημέρι της Τετάρτης, καθώς σημειώθηκαν εκρήξεις μετά από επιθέσεις με drone, κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και σε αυτή της ελληνικής αποστολής (150 μέτρα μακριά).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκρήξεις έγιναν λίγο πριν τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Αμέσως στην περιοχή σήμανε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής.

Όλα καλά με την ελληνική αποστολή και τον Ουκρανό πρόεδρο

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι καλά στην υγεία του, όπως και η ελληνική αποστολή υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κυβερνητικές πηγές τονίζουν δε πως δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής.

Η συνάντηση, πάντως, μεταξύ των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Σημειώνεται πως στην Ουκρανία βρίσκονται μαζί με τον πρωθυπουργό, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η διευθύντρια του γραφείου Τύπου Κύρα Κάπη και ο σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου.

Η επίσκεψη-αστραπή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουκρανία, η οποία έμεινε μυστική για λόγους ασφαλείας μέχρι την τελευταία στιγμή, λαμβάνει χώρα πριν το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Ουκρανό πρόεδρο στις 29 Ιανουαρίου. Ο πρωθυπουργός είχε τότε διαβεβαιώσει τον κ.Ζελένσκι ότι η Ελλάδα θα συνεχίζει να στηρίζει την Ουκρανία τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.