«Οχι» του ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης στο «ξεπουλημα» του Ταχυδρομικου Ταμιευτηριου

Στο υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Κομοτηνή, βρέθηκε χθες κλιμάκιο του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής το βουλευτή Ροδόπης, κ. Αϊχάν Καραγιουσούφ, τον περιφερειακό σύμβουλο, κ. Τάκη Χαρίτου και τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, κ. Αποστόλη Κουτάβα. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν συνάντηση με τους εργαζόμενους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν εκτενώς το θέμα της ιδιωτικοποίησης του φορέα και τις επιπτώσεις της. Εκφράζοντας ρητά την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων, σημείωσαν την πλήρη αντίθεση του κόμματος στη διαδικασία «ξεπουλήματος», όπως τόνισαν, του Ταμιευτηρίου. Επεσήμαναν επίσης ότι η κυβέρνηση εκποιεί τον δημόσιο πλούτο της χώρας και στερεί πολύτιμα εργαλεία για την ανάπτυξή της. Μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους εργαζομένους, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μοίρασαν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους πολίτες.

Αϊχάν Καραγιουσούφ, βουλευτής ν.Ροδόπης «Στο όνομα της ανακεφαλαίωσης των ιδιωτικών τραπεζών πωλείται δημόσιος πλούτος»

Σε δηλώσεις του, ο βουλευτής Ροδόπης, κ. Αϊχάν Καραγιουσούφ συνέδεσε την περίπτωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την αντίστοιχη της Αγροτικής Τράπεζας, χαρακτηρίζοντας αμφότερες τις τακτικές ιδιωτικοποίησης ως «ξεπούλημα». «Εμάς δε μας βρίσκει σύμφωνους αυτή η πολιτική», τόνισε, «διότι μαθαίνουμε ότι πωλείται μια κερδοφόρα δημόσια επιχείρηση, χωρίς να διασφαλίζονται οι θέσεις των υπαλλήλων». «Το μόνο που είπαν», συνέχισε, «είναι ότι θα απολυθούν οι εργαζόμενοι και θα ξαναπροσληφθούν από τον αγοραστή. Αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, από τη στιγμή που έχουν προαναγγείλει ότι θα γίνουν απολύσεις κατά 30% και περικοπές στους μισθούς γύρω στο 30% επίσης». «Στο όνομα της ανακεφαλαίωσης των ιδιωτικών τραπεζών», σημείωσε κλείνοντας, «πωλείται δημόσιος πλούτος».

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στα γραφεία της Αποκεντρωμένης

Σήμερα Πέμπτη 24 Ιανουαρίου κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ Αϊχάν Καραγιουσούφ θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με απολύσεις και διαθεσιμότητα. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει στις 8 το πρωί στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης επί της οδού Παρασίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.