Οχι στο κλεισιμο των σχολων του ΔΙΠΑΕ ειπε το Περιφερειακο Συμβουλιο ΑΜΘ

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της Διοικούσας του Πανεπιστημίου που επηρεάζει Δράμα, Καβάλα και Διδυμότειχο

Να μην εφαρμοστούν οι προτάσεις για κατάργηση και μετακίνηση των τμημάτων του ΔΙΠΑΕ στην Περιφέρεια ΑΜΘ, συμφώνησε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ.

Το θέμα συζητήθηκε μετά την υποβολή ψηφίσματος τόσο από την παράταξη της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας», όσο και από την παράταξη «Περιφέρεια σε Δράση» με τους επικεφαλής, κ. Κώστα Κατσιμίγα και Κωστή Σιμιτσή αντίστοιχα, να τα αναπτύσσουν στο Συμβούλιο, ζητώντας, σε γενικές γραμμές, να μην καταργηθεί το Τμήμα Φυσικής, και να ενισχυθεί ο κόμβος Καβάλας και Δράμας του ΔΙΠΑΕ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι άλλες παρατάξεις του Συμβουλίου, με τον επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης» κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, να τονίζει πως πρέπει να διεκδικήσουν να μην κλείσουν τμήματα, και σε περίπτωση που υπάρχουν καταργήσεις να λειτουργούν καινούρια προς αντικατάστασή τους. Σημείωσε δε πως χρειάζεται να γίνει μια συνεδρίαση με όλους τους φορείς από τα πανεπιστήμια, για να συζητηθεί η στήριξή τους από την περιφέρεια σε υλικοτεχνικό επίπεδο.

Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης ο κ. Συμεωνίδης τόνισε πως είχαν προειδοποιήσει όταν δημιουργούνταν τα τμήματα ότι χωρίς την κατάλληλη χρηματοδότηση και στήριξη θα είναι βορά της αγοράς, ζητώντας να είναι το ψήφισμα όσο το δυνατόν πιο απλό για να εγκριθεί ομόφωνα.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος σημείωσε πως είναι ξεκάθαρη η στήριξη προς όλα τα τμήματα, και ενώ δεν είναι κακό να υπάρχουν δύο Πανεπιστήμια στην περιφέρεια, έχει την άποψη, ότι θα ήταν καλύτερο αν τα τμήματα του ΔΙΠΑΕ στην Περιφέρεια, ενώνονταν με το ΔΠΘ, δημιουργώντας ένα ακόμα πιο ισχυρό πανεπιστήμιο, με σημαντικότερο ρόλο.

Σημείωσε δε πως είναι λογικό σε βάθος χρόνου να υπάρχουν αλλαγές και μετατροπές τμημάτων, το σημαντικό όμως είναι να μην κλείνουν, μιας και πέρα από τον εκπαιδευτικό έχουν και κοινωνικό ρόλο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.