Οχι στο φοβο, ναι στην ελπιδα λεει ο Ιλχαν Αχμετ

«Δεν υποχώρησα ποτέ σε κάτι που πίστευα ότι είχα δίκιο, με γνώμονα το καλό της περιοχής, της Θράκης και των ψηφοφόρων που εκπροσωπώ»

Να συνεχίσει να εκπροσωπεί όλους τους πολίτες της Ροδόπης, ανεξαρτήτως καταγωγής και θρησκείας, θέλει ο υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμέτ και στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Αυτό τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής, όπου μίλησε για το θέμα των συνεργασιών μετά την πρώτη Κυριακή, καυτηρίασε τη στάση συνυποψηφίων του που απαξιώνουν την κοινοβουλευτική διαδικασία και επισήμανε πως θα συνεχίσει, παρά τις επιθέσεις, να δίνει τις μάχες με γνώμονα το καλό της περιοχής και όλης της Θράκης.

Ιλχάν Αχμέτ όμως αναλυτικά…

Αρνητική η νοοτροπία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνήσεις συνεργασίας

ΠτΘ: Στην τελική ευθεία για τις εκλογές με απλή αναλογική, σενάρια συνεργασίας δεν διαφαίνονται. Ποια είναι η εκτίμησή σας;

Ι.Α.: Πρώτα θέλω να καλέσω όλους τους συμπολίτες μας να μην απέχουν, αλλά να προσέλθουν αυτή την Κυριακή στις κάλπες. Όσο για τη συγκυβέρνηση, είμαι πλέον σίγουρος ότι ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν μια πραγματική συγκυβέρνηση.

Η ΝΔ δεν πίστεψε ποτέ στην απλή αναλογική, και δεν θέλει συγκυβέρνηση, και μόνο αν υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων θα το κάνει. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδείξει πως τον ενδιαφέρει να είναι ο ίδιος στην εξουσία και να κυβερνά τη χώρα όπως αυτός νομίζει, και το απέδειξε με την συνειδητή επιλογή να πάει με την ακροδεξιά, επειδή πίστευε πως θα προσεγγίζει το καραμανλικό μπλοκ, και ήθελε να ελέγχει τους αρμούς της εξουσίας.

Σε αυτές τις εκλογές, αρχικά είπε όχι σε κυβέρνηση ηττημένων, μετά για συνεργασίες, και μετά για κυβέρνηση ειδικού σκοπού για προανακριτικές επιτροπές.

Αυτή η νοοτροπία μας βρίσκει αντίθετους σαν ΠΑΣΟΚ, και έχουμε προτείνει συγκεκριμένα πράγματα, και αν λάβουμε διψήφιο ποσοστό στις εκλογές, που πιστεύω πως θα το έχει, και πολύ υψηλότερο στην Ροδόπη, κάτι που εισπράττω κάθε μέρα στο λαό. Δεν είναι υποχρεωτικό να πάμε σε δεύτερες εκλογές, ο λαός θέλει τα κόμματα να τα βρουν, και ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά τους.

ΠτΘ: Αν δεν συμφωνούν οι αρχηγοί των κομμάτων μεταξύ τους, με ποιο σενάριο θα επιτευχθεί η συγκυβέρνηση;

Ι.Α.: Εμείς θα πάρουμε την τρίτη διερευνητική εντολή και θα αναζητήσουμε τρόπο να γίνει κυβέρνηση στη χώρα, κάτι που θα δείξει συνέπεια, υπευθυνότητα και θεσμικό ρόλο. Σαν ΠΑΣΟΚ είχαμε καταψηφίσει την απλή αναλογική υπό αυτή τη μορφή, γιατί ξέραμε ότι οδηγεί σε ακυβερνησία και συναλλαγές, χωρίς όφελος.

Εμείς δεν είμαστε μηδενιστές, ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να πάει τη χώρα σε νέες περιφέρειες όμως όταν υπάρχουν τόσες κοινωνικές και οικονομικές αδικίες στη χώρα πρέπει να συζητήσουμε διαφορετικά.

Όχι στον αρνητισμό και την απαξίωση του κοινοβουλευτισμού

ΠτΘ: Η απλή αναλογική μπορεί να δημιουργήσει εκπλήξεις;

Ι.Α.: Βλέπουμε ότι συγκεκριμένα κόμματα στη Βουλή επιθυμούν την συνεργασία, ενώ σε άλλα, όπως το ΚΚΕ ή το ΜέΡΑ 25, υπάρχει μια λογική της διαμαρτυρίας και της μη επιθυμίας συνεργασίας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2015, μια λογική που είχε μείνει και σε στελέχη του ακόμα και σήμερα.

Εδώ θέλω να παρατηρήσω την απάντηση που είχε δώσει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φερχάτ Οζγκιούρ σε συνέντευξή του στον «ΠτΘ», ότι δεν θα είναι βουλευτής των επερωτήσεων και των επίκαιρων ερωτήσεων. Αυτό είναι τραγικό. Μπορεί να μην γνωρίζει, λόγω νεότητας, τι ρόλο έχει ένας βουλευτής, όμως υποτίθεται ότι υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του πρώην βουλευτή Μουσταφά Μουσταφά. Δεν ξέρει ότι στην σύγχρονη Ελληνική Δημοκρατία ο βουλευτής ελέγχει την κυβέρνηση μέσω ερωτήσεων και επερωτήσεων; Ο βουλευτής δεν είναι να γυρίζει στα καφενεία, να μοιράζει φυλλάδια στους δρόμους, αυτό είναι ακτιβισμός, και ένας υποψήφιος βουλευτής όταν δεν κατανοεί τη διαδικασία, δείχνει δύο πράγματα: ή άγνοια, η οποία είναι επικίνδυνη,  ή μια βαθιά ιδεολογική σύγχυση.

Μέσα στο μυαλό του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Οζγκιούρ, η πολιτική είναι του καφενείου, της  αντίδρασης, του αρνητισμού και όχι των θετικών παρεμβάσεων. Αυτό ακούγεται πολύ άσχημο από νέους ανθρώπους που θέλουν να διεκδικήσουν κάτι στον τόπο.

Εγώ περίμενα από αυτός αλλά όλους τους υποψηφίους προτάσεις και απόψεις, πώς θα διεκδικήσουν, το μόνο που άκουσα ήταν αρνητισμός και αντιπολιτευτική τακτική πέφτοντας σε μεγάλα θεσμικά ατοπήματα.

Σημαντικό έργο την προηγούμενη τετραετία

ΠτΘ: Μιλώντας για κοινοβουλευτικό έργο, ποιος είναι ο απολογισμός του δικού σας αυτή την τετραετία;

Ι.Α.: Πέρυσι κατάφερα, με μεγάλο αγώνα στη βουλή, και επίκαιρες ερωτήσεις, να αποζημιωθούν οι καπνοπαραγωγοί για τα αποτελέσματα της πανδημίας, μετά από έγκριση από την ΕΕ. Φέτος είχαμε τη νεκρωτική ίωση, που επίσης δεν ήταν δεδομένη η αποζημίωση, όμως με μεθοδική σοβαρή δουλειά το πετύχαμε με κοινοβουλευτικό έργο, και όχι τσιρίγματα, αναρτήσεις στο fb κ.α.

Υπάρχουν και άλλες διεκδικήσεις για την Ροδόπη, όπως η επιδότηση στο καλαμπόκι στην περιοχή μας, αλλά και η διαχείριση της νέας ΚΑΠ, και η νέα πνοή στον αγροτικό τομέα στο μέλλον. Όταν και όπου χρειαστεί σε όποιο τομέα, θα είμαι παρών.

«Δεν υποχώρησα ποτέ σε κάτι που πίστευα ότι είχα δίκιο»

ΠτΘ: Η τετραετία που αφήνουμε, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια για σας, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Τι συναισθήματα σας αφήνει;

Ι.Α.: Από το χαρακτήρα μου, μου αρέσει να δίνω μάχες, δεν υποχώρησα ποτέ σε κάτι που πίστευα ότι είχα δίκιο, με γνώμονα το καλό της περιοχής, της Θράκης και των ψηφοφόρων που εκπροσωπώ.

Σε αυτές τις επιθέσεις που δέχτηκα, και συνεχίζω να δέχομαι, πιστεύω ότι έχω δίκιο, διότι δεν έχω κάνει το παραμικρό κακό σε οποιονδήποτε. Μπορεί η ιδεολογική μου στάση, να είμαι βουλευτής όλης της Ροδόπης, αδιακρίτως καταγωγής, θρησκεύματος κτλ., και ότι ασχολούμαι με τα προβλήματα του κόσμου, να μην άρεσε σε κάποιους, όμως αυτό δεν είναι πρόβλημα μου, ούτε πρόβλημα του λαού.  Κανείς από τη μειονότητα και την πλειονότητα δεν είναι ανόητος, όλοι ακούν, βλέπουν, καταλαβαίνουν. Εγώ πιστεύω στην δημοκρατία, την ελευθερία των συνανθρώπων και την αληθινή βούλησή τους, και ότι κατανοούν πως είμαι ειλικρινής απέναντί τους, και προσπαθώ να κάνω την ανατροπή στις 21 Μαΐου.

Η Θράκη δεν θα πέσει στην παγίδα να πριμοδοτήσει τον φόβο. Λέμε όχι στο φόβο αυτή την Κυριακή, λέμε ναι στην ελπίδα, όχι στην έλλειψη προτάσεων και το λαϊκισμό, και ναι στην αξιοκρατική δουλειά, όχι στις διακρίσεις και ναι στην ισονομία και την ισοπολιτεία, όχι τις παρανομίες και ναι στη νομοθεσία της Ελλάδας.

Αυτά είναι αρχές και αξίες που πρέπει να υπερασπιστούμε. Είναι εύκολο να λαϊκίσεις στην πληθυσμιακή ή θρησκευτική σου ομάδα, ο χριστιανός βουλευτής να πει στα χωριά να τον ψηφίσουν για να μη βγει μουσουλμάνος, ή ένας μειονοτικός βουλευτής να λαϊκίζει και να μιλά για εθνικισμό, ή να προσπαθεί να δεχτεί τη βοήθεια άλλου κράτους. Αυτός είναι ο εύκολος δρόμος, ο δύσκολος είναι να πάμε εδώ στη Θράκη ένα βήμα μπροστά με την δουλειά μας, την αξία μας και τα πιστεύω μας.

Πιστεύω σε όλους τους συμπολίτες μου, μιλάμε για την εκπροσώπηση της Ροδόπης, και θα προσπαθήσω να κάνω τα πάντα. Αυτή την εντολή πρέπει να διεκπεραιώσω, όχι να την χρησιμοποιήσω μόνο προς όφελός μου, θέλω ότι μπορώ να κάνω στη νέα περίοδο, με όλα τα ζητήματα που υπάρχουν, να κάνουμε κάτι καλό και σοβαρό στην περιοχή. Να μην φοβηθούν οι συμπολίτες μου, ο φόβος είναι κακός σύμβουλος, σε οδηγεί σε άλλα μονοπάτια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.