Οχι στην τοποθετηση ανεμογεννητριων εντος του Εθνικου Παρκου Δαδιας ειπε η Περιφερεια ΑΜΘ

Ομόφωνα απορρίφθηκε από την αρμόδια επιτροπή η ΜΠΕ για εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην περιοχή

Την κάθετη αντίθεση της Περιφέρειας ΑΜΘ στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων εντός του Εθνικού πάρκου της Δαδιάς εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας κ. Βασίλης Δελησταμάτης, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Σιδέρη Μιχαηλίδη στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης 31 Μαΐου.

Η ερώτηση του κ. Μιχαηλίδη αφορούσε στην κατασκευή και λειτουργία Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας συνολικής ισχύος 50 MW στη θέση Τρίκορφο, που χωροθετείται εντός της Ζώνης Β1 του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς- Λευκίμης- Σουφλίου.

Ο κ. Μιχαηλίδης ζήτησε να μάθει τι προτίθεται να κάνει η Περιφέρεια για το ζήτημα, σημειώνοντας πως την ώρα που δεν έχει προχωρήσει το ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης και προστασίας, ζητείται εγκατάσταση αυτής της δραστηριότητας στην περιοχή.

Ο κ. Δελησταμάτης τόνισε πως συμφωνεί για τη μη εγκατάσταση, τονίζοντας πως κακώς αναρτήθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Θύμισε δε πως στην Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος, που έχει την αρμοδιότητα για την έγκριση ή την απόρριψη αυτών των θεμάτων, όλοι οι σύμβουλοι ήταν αρνητικοί απέναντι στην εγκατάσταση των αιολικών πάρκων εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου, συντασσόμενοι και με την άποψη των τοπικών κοινοτήτων.

Τόνισε μάλιστα πως θεωρεί λάθος του Υπουργείου να προχωρήσει στη διαβούλευση για την μελέτη, μιας και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η εγκατάσταση ΑΣΠΗΕ δεν αναφέρεται στις επιτρεπόμενες δραστηριότητες εντός της Ζώνης Β1 και συνεπώς δεν επιτρέπεται.

Για αυτό και η άρνησή τους ήταν ξεκάθαρη και θα συνεχίσουν σε αυτή τη γραμμή και σε τυχόν άλλες κρούσεις που θα υπάρξουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.