«Οχι στην επαναφορα των συνθηκων γαλερας για τους εργαζομενους σε σιτιση, φυλαξη, καθαριοτητα των νοσοκομειων»

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για να διασφαλιστεί η εργασιακή προοπτική των σημερινών συμβασιούχων

Ερώτηση συνυπέγραψε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου, από κοινού με 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την οποία ζητούν από τον υπουργό Υγείας να μην επαναφέρει τις εργολαβίες σε σίτιση, φύλαξη και καθαριότητα στις δημόσιες δομές υγείας, όπως το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές ζητούν από τον υπουργό να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που να διασφαλίσει την εργασιακή προοπτική των σημερινών συμβασιούχων ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ), τονίζοντας πως «επιτεύχθηκε σημαντική εξοικονόμηση πόρων και υπήρξε αισθητή βελτίωση των συνθηκών εργασίας και αμοιβής αυτών των εργαζομένων» ενώ ταυτόχρονα «είναι δεδομένη η σημαντική συνεισφορά τους, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στην υποστήριξη της ασφαλούς και αποτελεσματικής λειτουργίας του ΕΣΥ».

Σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής εξηγεί «η ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθού αποκτά ιδιαίτερη σημασία, γιατί και για το Νοσοκομείο Κομοτηνής έχουν ανακοινωθεί ήδη από την διοίκηση προσκλήσεις δημόσιας διαβούλευσης για την διενέργεια ανοικτών διαγωνισμών για τις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης.

Στην ερώτηση τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζουν ότι αποτελεί ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης η επιστροφή των εργολαβικών συνεργείων στους τομείς σίτισης, φύλαξης και καθαριότητας στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Η κυβέρνηση θέλει να επαναφέρει το καθεστώς ιδιωτικοποίησης στους παραπάνω τομείς και της εργασιακής «γαλέρας» για χιλιάδες εργαζόμενους στις δημόσιες δομές υγείας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούνται και οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τις εργολαβίες σίτισης, φύλαξης και καθαριότητας στο Νοσοκομείο Κομοτηνής».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.