«Οχι στη νεα αυξηση των διοδιων» απο τη Λαικη Συσπειρωση

Να πάρει θέση το Περιφερειακό Συμβούλιο καλεί η παράταξη

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την αύξηση των διοδίων που ανακοινώθηκε από την Εγνατία Α.Ε. με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης της Ν.Δ. η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ. Σε πρόταση που κατέθεσε σημειώνει πως «η απόφαση αυτή  αποτελεί εμπαιγμό και κοροϊδία  προς τον λαό και τους εργαζόμενους της Περιφέρειας», καλώντας το Περιφερειακό Συμβούλιο να καταγγείλει τη νέα αύξηση των διοδίων και να απαιτήσει να μην προχωρήσει η Εγνατία Α.Ε. σε οποιαδήποτε αύξηση.

Σύμφωνα με την περιφερειακή παράταξη «τα διόδια είναι μέρος του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού όλες οι Κυβερνήσεις και η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. και η ΕΕ για την φόρο-ληστεία του Λαού  για   να προστατέψουν τα τεράστια κέρδη των μονοπωλίων». Παράλληλα η ίδια υπογραμμίζει πως «είναι πάγια η τακτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων και της σημερινής, που από την μια  φορολογούν το λαό και από την άλλη  όταν κατασκευάζουν δρόμους τον βάζουν να τους ξανά πληρώνει από την αρχή διπλά και τριπλά. Είναι η πολιτική του χαρατσώματος του λαού και της υπεράσπισης των συμφερόντων των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων».

«Έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε πανάκριβα την κατασκευή των δρόμων»

Για να ανατραπεί αυτή η πολιτική όπως ισχυρίζεται η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ «χρειάζεται οργανωμένος αγώνας και συμμαχία των εργαζομένων με τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους στις πόλεις και στα χωριά κατά των κομμάτων και την εξουσία των μεγαλοβιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών».

Η Λαϊκή Συσπείρωση υποστηρίζει ότι έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε πανάκριβα την κατασκευή των δρόμων. Είναι δικαίωμα των εργαζομένων και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους. Εξ ου και καλεί τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής, να διεκδικήσουν:

  • Να ματαιωθεί η κατασκευή των νέων διοδίων ακυρώνοντας κάθε αντιλαϊκή συμφωνία που εκχωρεί τους οδικούς άξονες στους ιδιώτες.
  • Να καταργηθούν όλα τα διόδια στους οδικούς άξονες όλης της χώρας, ώστε να υπάρχει ελεύθερη διέλευση του λαού.
  • Οδικά έργα που θα κατασκευάζονται από έναν εθνικό κατασκευαστικό φορέα χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις του λαού.
  • Συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για τους άνεργους, άπορους, μερικά απασχολούμενους, φοιτητές, μαθητές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.