Οχι απο τον Ε. Στυλιανιδη στο νομο για τον γαμο των ομοφυλων ζευγαριων

«Η Μάνα και ο Πατέρας είναι αξίες αναντικατάστατες»

Ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών γνωστοποίησε από το βήμα της βουλής ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης. Στην τοποθέτησή του ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «στην περίπτωση του γάμου ομοφυλόφιλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας κατ’ αρχήν δεν μπορεί επουδενί να υπάρξει διαχωρισμός των δύο εννοιών, διότι η «τεκνοθεσία» αποτελεί εκ των πραγμάτων συνιστών στοιχείο της έννοιας του «γάμου». Ακόμα, λοιπόν, κι αν νομοτεχνικά για λόγους τακτικής διατυπώνονταν ο διαχωρισμός τους, θα ήταν θέμα χρόνου νομικά η Ευρωπαϊκή δικαιοσύνη να ταυτίσει τελικά τις δύο έννοιες, εφόσον ο γάμος ομοφυλόφιλων θεσμοθετηθεί».

«Το ίδιο θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί» συνέχισε ο ίδιος «με ό,τι κινδύνους αυτό εμπεριέχει για την αξία της γυναίκας και για την παρένθετη μητέρα. Ό,τι δεν δώσει ο νομοθέτης, αργά ή γρήγορα εφόσον χρησιμοποιείται ο νεολογισμός της «ισότητας του γάμου» ως νεότευκτο δικαίωμα, θα αναγκαστεί να το προσφέρει ως δυνατότητα ο Ευρωπαίος δικαστής».

Αναφερόμενος ειδικά στην τεκνοθεσία εξήγησε πως είναι ατομικό δικαίωμα που προβλέπεται από το νόμο, «αφού όμως εξεταστεί με αυστηρότητα από την πολιτεία το περιβάλλον στο οποίο θα κληθεί να ζήσει το παιδί» διευκρίνισε δε πως «σε κάθε περίπτωση σε όλα τα ανθρωποκεντρικά συστήματα του κόσμου στις τεκνοθεσίες αυτό που κυριαρχεί ως κριτήριο είναι το συμφέρον του παιδιού». Ο βουλευτής προέβη στην εξής επισήμανση διότι όπως εξήγησε, «προκύπτει από διεθνείς μελέτες ότι τα γενετικά αίτια που προσδιορίζουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό αφορούν σε ένα μικρό μόνο ποσοστό της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Ένα μεγαλύτερο ποσοστό επέλεξε αυτόν τον προσανατολισμό από μόδα, εμπειρία, επιλογή ή άλλες συνθήκες. Ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντικά τα κοινωνικά και οικογενειακά βιωματικά πρότυπα, όχι μόνο για την ψυχολογική ισορροπία των παιδιών, αλλά και για τη διαμόρφωση της σεξουαλικής τους ταυτότητας».

Ο κ. Στυλιανίδης ξεκαθάρισε πως «αυτό που κυρίως σήμερα χρειάζεται η Ελλάδα είναι η ενίσχυση της τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας» και τόνισε πως «η Ελληνική παραδοσιακή πυρηνική οικογένεια ήταν και παραμένει, παρά τις όποιες λίγες εξαιρέσεις, το ασφαλέστερο όχημα για να αναπτύξουν τα παιδιά την προσωπικότητα τους ομαλά, ξεκάθαρα, χωρίς τις ταυτοτικές συγχύσεις και τις ψυχολογικές συνέπειες που θα προκαλούσε ο γάμος και η τεκνοθεσία ενός ομόφυλου ζευγαριού».

«Οι έννοιες της μάνας και του πατέρα είναι αναντικατάστατες και ταυτίζονται με ότι καλύτερο έχει επιτύχει το ανθρώπινο γένος, δηλαδή τη αγαπημένη παραδοσιακή οικογένεια ως θεμέλιο της συντεταγμένης ανθρώπινης κοινωνίας» υπογράμμισε κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.