Οχι απο την Ανεξαρτητη Κοινωνια Πολιτων στο Συνεργειο για σχολικη καθαριοτητα

Αρνητικά ψήφισε για το θέμα ο αντιπρόσωπός της στη Σχολική Επιτροπή Δημήτρης Κοτσάκης

Την αρνητική στάση του ίδιου, και κατ’ επέκταση της παράταξής του στην πρόσληψη καθαρίστριας μέσω συνεργείου για την καθαριότητα σε σχολεία του Δήμου Μαρωνείας Σαπών, εξέφρασε ο Αρμόδιος Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών. κ. Δημήτρης Κοτσάκης.

Στην τοποθέτησή του σημειώνει πως η ανάγκη είναι υπαρκτή, αλλά ο τρόπος είναι λανθασμένος, θεωρώντας πως θα μπορούσε ο Δήμος να επιχορηγήσει την Β΄ βάθμια για πρόσληψη καθαρίστριας ως ΙΔΟΧ ή να αυξήσει τις ώρες εργασίας των ήδη προσληφθέντων.

Η τοποθέτηση του κ. Κοτσάκη έχει ως εξής:

«Αναγνωρίζοντας και ταυτιζόμενος πλήρως με την αυξημένη ανάγκη για καθαριότητα και απολύμανση του χώρου των σχολείων μας λόγω COVID-19, συμφωνώ  με την πρόσληψη καθαρίστριας . Διαφωνώ όμως κάθετα με τον τρόπο πρόσληψης και τον τρόπο πληρωμής της.

Ο Δήμος μας έως τώρα, από την εκδήλωση της νόσου έχει λάβει έκτακτες επιχορηγήσεις για αντιμετώπιση συνεπειών από τον COVID-19 που υπερβαίνουν τα 250.000 ευρώ  ενώ στην 8η αναμόρφωση του προϋπολογισμού στις 04/10/2021 αποδέχτηκε επιχορήγηση 50.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο (covid-19), τα οποία σπατάλησε σε υποχρεώσεις που δεν είχαν καμία σχέση με τις συνέπειες της νόσου.

Ως εκ τούτου γνώριζε το συγκεκριμένο θέμα με τις καθαρίστριες, θα μπορούσε να επιχορηγήσει την Β΄θμια σχολική επιτροπή με το αντίστοιχο ποσό  περίπου 10.000 ευρώ  (τόσο θα κοστίσει η συγκεκριμένη σύμβαση ετησίως ) ώστε να καλυφθεί η θέση της καθαρίστριας με πρόσληψη ΙΔΟΧ ή να αυξήσει τις ώρες εργασίας των ήδη προσληφθέντων και να έλυνε το πρόβλημα με μικρότερο κόστος και κυρίως χωρίς να στερήσει πολύτιμα χρήματα από το ταμείο της Β΄θμιας σχολικής επιτροπής που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει.

Γι αυτούς του λόγους ψηφίζω όχι στο θέμα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.