Ο υποψηφιος βουλευτης Ροδοπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημητρης Χαριτου στο εργοστασιο ΔΕΗ/ΑΗΣ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνης

Προβληματισμός και ανησυχία των εργαζομένων για την δημιουργία της 2ης μονάδας της ΔΕΗ και κατ’ επέκταση για το μέλλον της υπάρχουσας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου σε επίσκεψή του την Πέμπτη στο εργοστάσιο της ΔΕΗ/ΑΗΣ Κομοτηνής είχε μία γόνιμη συνάντηση με το προσωπικό, τεχνικό και διοικητικό, ενώ στην συνέχεια συναντήθηκε και με τον διευθυντή Π. Στρατηγόπουλο.

Συνομίλησε για αρκετή ώρα με μεγάλο αριθμό εργαζομένων και εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων, που εξέφρασαν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για τα προβλήματα που ανέκυψαν με την δημιουργία της 2ης  νέας σύγχρονης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, που θα διαδεχθεί την υφιστάμενη μονάδα.

Ο υποψήφιος βουλευτής άκουσε με προσοχή τις ανησυχίες των εργαζομένων για το μέλλον της μονάδας, υπενθυμίζοντας τους ότι πρόκειται για πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ που βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα ιδιωτικά  συμφέροντα στον χώρο της ενέργειας στην περιοχή. Όπως σημείωσε αντί η ΝΔ να εντάξει στον ενεργειακό σχεδιασμό την δημιουργία 2ης σύγχρονης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, επέλεξε την προώθηση και ανάπτυξη ανάλογων μονάδων ιδιωτικών συμφερόντων στην περιοχή, μη λαμβάνοντας υπόψη το κόστος-όφελος. Ενώ τόνισε στους εργαζόμενους ότι και ο ίδιος στη Βουλή και συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιτάχτηκαν στη ρύθμιση που ψήφισε η κυβέρνηση για να ακυρωθεί η άδεια που είχε χορηγηθεί  αρχικά στη ΔΕΗ  από την ΡΑΕ για να προχωρήσει η δημιουργία της 2ης μονάδας.

Ο υποψήφιος βουλευτής ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την ουσιαστική συζήτηση και ανέφερε, μεταξύ άλλων, στους συνομιλητές του ότι δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επαναφορά της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο με συγκεκριμένο σχέδιο, που προβλέπει την σταδιακή επαναγορά των μετοχών της ΔΕΗ από τις εταιρείες του δημοσίου που ελέγχουν τις μετοχές και στις οποίες το δημόσιο έχει την πλειοψηφία, όπως ο ΑΔΜΗΕ. Όπως και ότι αποτελεί δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα επανεξετάσει τον συνολικό ενεργειακό σχεδιασμό στην περιοχή για την 2η μονάδα της ΔΕΗ στην Κομοτηνή, λαμβάνοντας υπόψη το δημόσιο συμφέρον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.