Ο βουλευτης Ροδοπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημητρης Χαριτου στα ΚΑΠΗ Κομοτηνης

Άκουσε τους προβληματισμούς των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης το Α’ και Β’ ΚΑΠΗ της Κομοτηνής, αντάλλαξε ευχές για το Πάσχα και άκουσε τους προβληματισμούς  και τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει μεγάλο μέρος των  συνταξιούχων,  λόγω των ασκούμενων  πολιτικών.

Στον βουλευτή οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας μετέφεραν την δυσαρέσκεια τους για την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και την κερδοσκοπία που ροκανίζει τις συντάξεις. Όπως και την ανησυχία τους ότι  η πολιτική των επιδομάτων που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες, ιδιαίτερα των χαμηλοσυνταξιούχων.

Ο βουλευτής υπενθύμισε στους συνταξιούχους ότι και οι μικρές αυξήσεις στις συντάξεις που έδωσε η σημερινή  κυβέρνηση οφείλονται σε Νόμο  που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ τους έκανε γνωστό ότι μια νέα προοδευτική κυβέρνηση θα επαναφέρει την 13η σύνταξη που κατάργησε η ΝΔ και ότι θα καταβληθούν σε τρεις δόσεις τα αναδρομικά που οφείλει η Πολιτεία και δεν έχει καταβάλει η σημερινή κυβέρνηση.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στις  δεσμεύσεις  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με  στοχευόμενα μέτρα, όπως αύξηση των μισθών, μείωση των τιμών, πάταξη της αισχροκέρδειας, ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, αύξηση του αφορολόγητου στις 10.000 ευρώ, καθώς και ένα ισχυρό κοινωνικό και αποτελεσματικό κράτος.

Ο βουλευτής αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που πήρε τα τέσσερα αυτά χρόνια σημείωσε ότι σήμερα είναι ισχυρό το αποτύπωμα της Ροδόπης στη Βουλή, τονίζοντας  ότι όλο αυτό το διάστημα  πορεύτηκε με μια και μόνο αρχή, πάνω από όλα ο τόπος μας και οι άνθρωποι του. Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει μία νέα προοδευτική διακυβέρνηση με άμεση προτεραιότητα την επούλωση των βαθιών πληγών που αφήνουν οι πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης. Ενώ τόνισε με έμφαση το στοίχημα που έχει μπροστά της  η τοπική κοινωνία, την ανάγκη να υπάρξει ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Ροδόπης στα κέντρα  των αποφάσεων.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.