Ο τελευταιος αποχαιρετισμος στο Δημοτικο Συμβουλιο

Με πολλούς συμβούλους να αποχωρούν σε κλίμα συγκίνησης η τελευταία συνεδρίαση της τρέχουσας θητείας

Συμβούλιο αποχαιρετισμών ήταν το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής το οποίο έλαβε χώρα την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, μιας και πολλοί σύμβουλοι ήταν αυτοί που ολοκληρώνουν τον κύκλο τους σε αυτό.

Τους αποχαιρετισμούς ξεκίνησε η Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, που ενώ συνεχίζει στο Δημοτικό Συμβούλιο αποχωρεί από την θέση του προέδρου μετά από 7 χρόνια, τονίζοντας πως αποχωρίζεται τα καθήκοντα με συγκίνηση και θλίψη, τονίζοντας πως προσπάθησε να προσφέρει το καλύτερο δυνατό.

«Ελπίζω να μην αφήνω πικρία με τη συνεργασία μου με όλους, και αν αδίκησα κάποιους δεν ήταν πρόθεση μου, ήταν να υπάρχει πολυφωνία στις συνεδριάσεις και τα μέλη του συμβουλίου» σημείωσε, ευχαριστώντας τόσο το Δήμαρχο κ. Γιάννη Γκαράνη, τους επικεφαλής των παρατάξεων και όλα τα μέλη του συμβουλίου.

Ελπίδα πως θα παίξει ουσιαστικό ρόλο το Δημοτικό Συμβούλιο

Από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης «Πολη…τική Ανατροπή» κ. Ελένη Λαφτσή τόνισε πως τα εννιά χρόνια της παρουσίας της στο Συμβούλιο αποτέλεσαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, και προσπάθησαν να συμβάλλουν με καλή διάθεση, πάθος, όρεξη, και χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Εξέφρασε δε την ελπίδα πως το Δημοτικό συμβούλιο θα παίξει ουσιαστικό ρόλο στα τοπικά πράγματα, σε δύσκολες εποχές.

Κλείνουν θητείες ετών

Δεκατρία χρόνια θήτευσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής ο κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος ο οποίος τόνισε πως ήταν μια φορτισμένη συναισθηματικά βραδιά, μιας και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να αποχωρήσει.

«Ήταν  ειλημμένη η απόφασή μου, γιατί πιστεύω πως οι θέσεις ευθύνης δεν πρέπει να αποτελούν επάγγελμα, αλλά θέσεις προσφοράς για τους πολίτες, να έχουν αρχή και τέλος, και να δοκιμάζονται νέα πρόσωπα» ανέφερε, ολοκληρώνοντας ένα μεγάλο ταξίδι.

Μαζί με τον κ. Σωτηρακόπουλο ξεκίνησε την θητεία του ο κ. Νότης Χαραλαμπίδης, και μαζί με αυτόν την ολοκληρώνει,  σημειώνοντας πως ολοκληρώνει μια πορεία στην αυτοδιοίκηση έχοντας προσπαθήσει να διαμορφώσει πολιτικές πραγματικότητες, όμως πολλές φορές η πραγματικότητα ήταν τόσο ισχυρή που αυτοί διαμορφώνονταν από αυτή.

Ευχαρίστησε δε τόσο τον Δήμαρχο, όσο και όλους όσους συνεργάστηκαν με αυτόν όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τον «πολιτικό μέντορά» του στην αυτοδιοίκηση κ. Γιώργο Πετρίδη.

Κλείνοντας τον κύκλο των συμβούλων της συμπολίτευσης, ο κ. Αχμέτ Εμρέ ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν με αυτόν τις προηγούμενες θητείες, τονίζοντας πως προσπάθησε να είναι δημιουργικός και να έχει μια καλή συνεργασία με όλα τα στελέχη του Δήμου.

Αποχαιρετισμοί από την αντιπολίτευση

Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλέχτηκαν με την «Σύμπραξη Προοπτικής», έδωσαν τον δικό τους αποχαιρετισμό, ξεκινώντας από την κ. Δήμητρα Τσιμπιρίδου, η οποία τόνισε παρά τα λίγα χρόνια θητείας της, που περιστάλη και λόγω κορωνοϊού, πήρε πολλά πράγματα από την εμπειρία αυτή.

Για την κ. Αθηνά Ναβροζίδου, το Δημοτικό συμβούλιο αποτέλεσε ένα «μεγάλο σχολείο». «Χάρηκα που σας γνώρισα, έδωσα ότι μπορούσα για το δήμο» ανέφερε και ευχήθηκε καλή αρχή και παραγωγική θητεία στην νέα Δημοτική Αρχή

Σχολείο και εμπειρία ζωής χαρακτήρισε το Δημοτικό Συμβούλιο η κ. Κρίστα Κουτσογιάννη, ξεχωρίζοντας την συνεργασία της με την κ. Νατάσσα Λιβεριάδου στη ΔΕΚΠΠΑΚ και γνωρίζοντας πολλά στο χώρο των πολιτιστικών.

Τέλος ο κ. Γιώργος Ζαφειρίδης, από την παράταξη του Σπάρτακου, στάθηκε στον πολιτικό πολιτισμό που επικράτησε στο Συμβούλιο, και πρότεινε να δημιουργηθεί μια επιτροπή με συμβούλους και υπαλλήλους, για να πραγματοποιήσουν μελέτη για να γίνει αυτάρκης η Κομοτηνή σε τρόφιμα και ενέργεια σε περιπτώσεις κρίσης.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος κ. Ανέστης Στρατιάδης σημείωσε πως αν και βρέθηκε μεγάλος στο Συμβούλιο, προσπάθησε να κάνει το καλύτερο και πέρα από τις συμφωνίες και διαφωνίες, στόχος ήταν πάντα να πάει καλύτερα η πόλη.

Τόνισε δε πως θα τους βρίσκουν πάντα συμμάχους ακόμα και εκτός Συμβουλίου, όταν ο Δήμος διεκδικεί από το κράτος αυτά που δικαιούται.

Θα λείψουν οι σύμβουλοι που φεύγουν

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης εξέφρασε την ελπίδα πως το επόμενο συμβούλιο θα είναι το ίδιο δημιουργικό, τονίζοντας πως οι αποχωρούντες σύμβουλοι αφήνουν ένα κενό, θα λείψουν από το συμβούλιο, και πως ελπίζουν στις παρατηρήσεις και τα σχόλιά τους.

Καλή πορεία ευχήθηκε σε όλους όσους αποχωρούν και ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Γραβάνης, τόσο από τις άλλες, όσο και από την δική του παράταξη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.