Ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης για τις κινητοποιησεις στον χωρο της παιδειας

«Να δυναμώσει το μέτωπο υπεράσπισης του δημοκρατικού, προοδευτικού και δωρεάν χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου για ποιοτική και καθολική εκπαίδευση»

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ροδόπης σε ανακοίνωσή του χαιρετίζει το κίνημα των εκπαιδευτικών οι οποίοι υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο σε όλη την χώρα.

Όπως σημειώνει, «ιδιαίτερα στον νομό μας η εκπαιδευτική κοινότητα με ενότητα και αγωνιστικότητα συμμετέχει με συντριπτικό ποσοστό 80% στην αποχή της υλοποίησης του Ν.4692/20 της Κυβέρνησης της ΝΔ, υπερασπίζοντας ένα σχολείο Δημοκρατίας και Ελευθερίας. Με την αποχή αποδοκιμάζεται η θεσμοθετημένη μορφή της τιμωρητικής αξιολόγησης στον χώρο της εκπαίδευσης, που κατηγοριοποιεί τα σχολεία, χειραγωγεί τον δάσκαλο, ανοίγει το δρόμο για το σχολείο της ελεύθερης αγοράς και απαλλάσσει την κυβέρνηση από την υποχρέωση παροχής δημόσιας εκπαίδευσης ως κοινωνικό αγαθό για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες!»

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης «μετά την αποστομωτική απάντηση των δασκάλων του δημόσιου σχολείου, με συνολική αποχή 92% από τις αντιδημοκρατικές εκλογές – παρωδία της 7ης Νοεμβρίου για τη συγκρότηση απόλυτα χειραγωγούμενων Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ο εκπαιδευτικός κόσμος αντιστέκεται στις αντιδημοκρατικές και αυταρχικές πρακτικές του Υπουργείου Παιδείας, που μοναδική στόχευση έχουν την απαξίωση του δημόσιου σχολείου, του σχολείου των πολλών. Το ηχηρό «παρών» των εκπαιδευτικών στους αγώνες τους για ένα δημοκρατικό σχολείο δεν υποχωρεί απέναντι στους πολλαπλούς εκφοβισμούς, εκβιασμούς και την αυταρχική στάση της Υπουργού, αντίθετα ενδυναμώνεται και αποδεικνύει ότι οι σχεδιασμοί του ΥΠΑΙΘ βρίσκονται σε πλήρη διάσταση τόσο με τις ανάγκες της συγκυρίας όσο και με την παιδαγωγική δεοντολογία».

«Η πολιτική της κυβέρνησης διαλύει και το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο πανεπιστήμιο»

Ταυτόχρονα η τοπική οργάνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει πως «από τη νέα ακαδημαϊκή χρόνια 25 χιλιάδες υποψήφιοι φοιτητές θα βρουν την πόρτα των ΑΕΙ κλειστή. Τα πρώτα πανεπιστήμια που θα πληγούν φαίνεται πως θα είναι τα περιφερειακά. Και οι νέοι και οι νέες χωρίς χρήματα θα μείνουν εκτός της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και μόνο με τη βασική εκπαίδευση. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης, η οποία διαλύει και το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο πανεπιστήμιο και επιδιώκει να τα παραδώσει στους ιδιώτες χορηγούς της».

Γι’ αυτό καλεί «κάθε δημοκρατικό προοδευτικό εκπαιδευτικό, μαθητή, γονιό να δυναμώσει το μέτωπο υπεράσπισης του δημοκρατικού, προοδευτικού και δωρεάν χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου για ποιοτική και καθολική εκπαίδευση» και δεσμεύεται «να καταργήσει όλους τους αντιδημοκρατικούς νόμους και διατάξεις που αφορούν την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.