Ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης για την επισκεψη Μητσοτακη στη Ροδοπη

«Η πολιτική φιέστα αρίστων στην Ροδόπη δεν θα σας σώσει από το κυβερνητικό ναυάγιο»

Ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, την Κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τα τοπικά μέλη του κόμματος, κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης με ανακοίνωσή του για την επίσκεψη του στη Ροδόπη την Παρασκευή σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ήρθε αλλά ούτε είδε, ούτε ακούμπησε τα πραγματικά  προβλήματα του νομού»

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με την χθεσινή επίσκεψη του κ.Μητσοτάκη στην Ροδόπη, οι Θρακιώτες διαπιστώσαμε δυστυχώς για άλλη μια φορά ιδίοις όμμασι, τον τρόπο σκέψης και την προσέγγιση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησής του, όσον αφορά τα πραγματικά ζητήματα που ταλανίζουν την χώρα και πολύ περισσότερο την περιοχή μας.

Μια επιφανειακή πολιτική που αποσκοπεί στην όσο το δυνατόν ομαλότερη απόδραση του ίδιου και της Κυβέρνησής του από τις  πολιτικές ευθύνες  που τους βαραίνουν, ενώ βυθίζουν ολοένα και ανεπανόρθωτα την κοινωνία σε τέλμα, οι οποίες όμως έχουν ονοματεπώνυμο και χαρακτηριστικά. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που αποσκοπούν στην ευημερία των λίγων και των ισχυρών, η αισχροκέρδεια και η καταλήστευση της δημόσιας περιουσίας, ο οικονομικός και κοινωνικός στραγγαλισμός των συνανθρώπων μας που ανήκουν στα χαμηλά και πραγματικά μεσαία στρώματα, δημιουργώντας πλέον μια κοινωνία πολλών ταχυτήτων, πολλών ανισοτήτων, πολλών διακρίσεων και διαχωρισμών.

Όσον αφορά την τοπική διάσταση της επίσκεψης, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε πως ο Πρωθυπουργός ήρθε αλλά ούτε είδε, ούτε ακούμπησε τα πραγματικά  προβλήματα του νομού. Για αξιολόγηση κυβερνητικού έργου στην περιοχή δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά, καθώς δεν υπάρχει ούτε σαφής πολιτική ατζέντα ούτε και κυβερνητική πρωτοβουλία προς καλυτέρευση των συνθηκών της περιοχής.

Πραγματικά θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον κ.Μητσοτακη και τους ακόλουθούς του:

Αν γνωρίζουν  πόσοι συμπολίτες μας αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν λόγω της οικονομικής ασφυξίας και των αδιεξόδων που έχει δημιουργήσει εδώ και τρία χρόνια με τις ανεύθυνες πολιτικές του;

Για την περίφημη Διακομματική Επιτροπή, που απ’ότι φαίνεται έχει βγει από την ατζέντα του Πρωθυπουργού, αποτελεί τελικά μια απλή καταγραφή για την ιστορία της υπόθεσης;

Σχετικά με το Νοσοκομείο Κομοτηνής, που έχει αφεθεί στην τύχη του, κι ενώ οι κλινικές κλείνουν η μία μετά την άλλη, καμία σκέψη για αναβάθμιση ή προσλήψεις ιατρικού προσωπικού παρά μόνο η έσχατη λύση των συμβάσεων με ιδιώτες γιατρούς υψηλών αποζημιώσεων. Ακόμα και το Νέο Νοσοκομείο το παρουσίασε ως δικό του έργο, αλλά δεν ακούσαμε τίποτα για το καθεστώς ιδιωτικού δικαίου που θα επιβάλλει σε αυτό. Και ενώ οι υγειονομικοί που στήριξαν και έβαλαν πλάτη για μεγάλο διάστημα στη δύσκολη περίοδο του covid-19 για όλη την κοινωνία, όχι μόνο τιμωρούνται ακόμη και βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, αλλά διώκονται με προσαγωγές ενώ απλώς εκθέτουν τα αιτήματά τους.

Είδαν μήπως τα κλειστά μαγαζιά, κυρίως της εστίασης; Τα μαγαζιά που δεν άντεξαν τα παρατεταμένα lock down, τα συσσωρευμένα έξοδα και το συνεχώς αυξανόμενο κόστος της ενέργειας; Ή μήπως ήρθε να παραλάβει τελικά τα κλειδιά;

Αλήθεια, για τον εμπαιγμό των συνταξιούχων τι έχει να πει; Μιλώντας σε ένα αποσταγμένο κοινό, απέφυγε να τους δει και να παραδεχθεί ότι η δική του Κυβέρνηση έβαλε «ταφόπλακα» στις διεκδικήσεις των αναδρομικών για τις κύριες συντάξεις. Σήμερα οι «χαμένοι» της απόφασης του ΣΤΕ είναι οι 1,2 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχοι, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι συνταξιούχοι – πρώην αγρότες, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, τους οποίους απέκλεισε η κυβέρνηση από τα αναδρομικά τον Οκτώβριο του 2020.

Δεν είδε ούτε τους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με την τεράστια συμβολή του στην περιοχή, που τώρα επιχειρείται από τις πολιτικές της Κυβέρνησης ΝΔ να καταστεί κι αυτό παρελθόν, όπως ένα ακόμη δημόσιο αγαθό προς ιδιωτικοποίηση. Αφού το δημοκρατικό πανεπιστήμιο καθίσταται πια μια ιδιωτική εταιρεία που θα επιβάλλει τις αποφάσεις του και με πειθαρχικά μέσα, θα διαλύσει τους φοιτητικούς συλλόγους στο όνομα της απολιτικοποίησης, θα απονέμει τίτλους άσχετα από επαγγελματικά δικαιώματα και με πολυδιασπασμένα επιστημονικά αντικείμενα.

Αλλά έτσι κι αλλιώς βήμα-βήμα η Ελλάδα καθίσταται το διεθνές αντιπαράδειγμα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη.

Οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού αποκλειστικά με ελεγχόμενο και κομματικό κόσμο, δείχνουν ότι ή αγνοεί την πραγματικότητα ή την αρνείται. Και αυτό έχει να κάνει με όλη την κοινωνία της Ροδόπης, συμπεριλαμβανομένης και της μειονότητας, με την οποία είχε μια στιγμιαία επαφή και αυτή όχι με τον πραγματικό κόσμο, με τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στον τόπο. Πως λοιπόν σκοπεύει να βοηθήσει την περιοχή; ενώ εδώ και τρία χρόνια, το μόνο που ακούμε είναι υποσχέσεις, δεσμεύσεις αλλά στο τέλος επικρατεί ο πολιτικός τυχωδιοκτισμος και στρουθοκαμηλισμος.

Η πολιτική καπηλεία και η λαθροχειρια σήμερα έφτασαν στο αποκορύφωμα τους καθώς οι αναφορές σε όλα αυτά τα έργα που υποτίθεται ότι διεκπεραιώνει η κυβέρνηση της Ν.Δ, έχουν σφραγίδα και εντολέα υλοποίησης την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε έναν νομό που αποτελεί ίσως τον πιο φτωχό της περιφέρειας ΑΜ-Θ αλλά και της Ελλάδας, με δυσθεώρητα νούμερα ανεργίας, με καταρρακωμένους οικονομικούς δείκτες και ένα βιοτικό επίπεδο ανάγκης και όχι ευημερίας, ο Πρωθυπουργός δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για αυτά τα φαινόμενα. Όπως δεν βρήκε να πει ούτε λέξη για τους πιο δυνατούς παραγωγικούς ιστούς του νομού: την πρωτογενή παραγωγή και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Δεν τον ακούσαμε να μιλάει ούτε για την νέα γενιά και τις προοπτικές συγκράτησης της στην Θράκη.

Όσο για τις αναφορές των στελεχών σας για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι οι επισκέψεις πολιτικών αρχηγών είναι από μόνες τους αληθινές δημοσκοπήσεις θεωρημένες από τον πραγματικό παλμό της κοινωνίας.

Με λίγα λόγια κ.κ. της Ν.Δ η πολιτική φιέστα αρίστων στην Ροδόπη δεν θα σας σώσει από το κυβερνητικό ναυάγιο, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις δεν αργούν. Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά την κυβερνητική κοροϊδία και θα δώσουν την δική τους απάντηση στις εκλογές!»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.