Ο Στ. Σακελλιων για την ανακοινωση των προεδρων ΝΟΔΕ Θρακης

«Περιμέναμε μια στοιχειώδη αυτοκριτική από τους 3 προέδρους για τα όσα δεν έκαναν οι ίδιοι και το κόμμα τους για την Θράκη και όχι πυροβολισμούς στον αέρα»

«Θέλει  πολύ πολιτικό θράσος  οι εκπρόσωποι του κόμματος που μάχεται όσο γίνεται τον δημόσιο χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης να μιλούν γα κίνδυνο υποβάθμισης του Δημοκριτείου» αναφέρει μεταξύ άλλων ο συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Σταμάτης Σακελλίων σε γραπτή του δήλωση, απαντώντας στην κοινή ανακοίνωση των προέδρων των ΝΟΔΕ Θράκης. «Μερικές φορές η σιωπή είναι πολύτιμη» θυμίζει με νόημα ο κ. Σακελλίων για να επισημάνει πως «περιμέναμε μια στοιχειώδη αυτοκριτική από τους 3 προέδρους για τα όσα δεν έκαναν οι ίδιοι και το κόμμα τους για την Θράκη». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Εγκατάλειψη του ΔΠΘ  βλέπουν οι 3 πρόεδροι των ΝΟΔΕ της Θράκης, εκ μέρους της κυβέρνησης. Φαντάζομαι πιο ατυχή συγκυρία για το θέμα δεν θα βρίσκανε. Γιατί δεν θέλω να πιστέψω ότι δεν πληροφορήθηκαν αυτά που ανακοίνωσε ο πρυτανεύων του Δημοκριτείου καθηγητής Σταύρος Τουλουπίδης. 4+1 νέα τμήματα για το Δημοκρίτειο και επιπρόσθετα διετή προγράμματα για αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και άλλους. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πακέτο που δόθηκε ποτέ στο Δημοκρίτειο από συστάσεως του, όπως λένε οι ίδιοι οι άνθρωποι του Πανεπιστημίου. Στα 4+1 είναι και η κτηνιατρική σχολή.
 
Θέλει επομένως πολύ πολιτικό θράσος  οι εκπρόσωποι του κόμματος που μάχεται όσο γίνεται τον δημόσιο χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης να μιλούν γα κίνδυνο υποβάθμισης του Δημοκριτείου εξαιτίας των μετεγγραφών. Το κόμμα που ως κυβέρνηση μείωσε τον προϋπολογισμό των ΑΕΙ σε σημείο ασφυξίας πάει πολύ να παρουσιάζεται σήμερα με το προσωπείο του φίλου του Πανεπιστημίου. Το κόμμα που ανέχτηκε, στήριξε με σθένος πρόσωπα και πρακτικές που γκριζάρισαν την εικόνα του Δημοκριτείου, πάει πολύ σήμερα να παρουσιάζονται ως υπερασπιστές του.
 
Επειδή στην πράξη φαίνεται ποιος στηρίζει και τι, η κίνηση της κυβέρνησης να στηρίξει με νέα τμήματα και προγράμματα το Δημοκρίτειο ξεγυμνώνει εντελώς τον πολιτικό καταστροφολογικό λόγο της Ν.Δ. Μερικές φορές η σιωπή είναι πολύτιμη και μάλιστα την ίδια μέρα που ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας μαζί με τα στελέχη του “Σταύρος Νιάρχος” εδώ στην Κομοτηνή, τροχοδρομούν το νέο Νοσοκομείο. Περιμέναμε μια στοιχειώδη αυτοκριτική από τους 3 προέδρους για τα όσα δεν έκαναν οι ίδιοι και το κόμμα τους για την Θράκη και όχι πυροβολισμούς στον αέρα ενός πολιτικά τυχοδιωκτικού λόγου για την περιοχή και το Πανεπιστήμιο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.