Ο Στ. Σακελλιων για τη ΝΔ: «Απλως τοσοι ειναι»

Κριτική στα λεγόμενα της ΝΔ για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ασκεί με γραπτή του δήλωση ο Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταμάτης Σακελλίων.
 
Συγκεκριμένα ο κ. Σακελλίων σημειώνει:
 
«Σήμερα η Υπουργός Εργασίας υπέγραψε την πράξη για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου. Την πρώτη αύξηση μετά από 10 χρόνια που θα δουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα. Ο νέος κατώτατος μισθός θα είναι αυξήμενος κατά 11% και για τους νέους κατά 27%. Αυτό το μέτρο η Ν.Δ. το είδε ως στάχτη στα μάτια των πολιτών για να ξεχαστεί η συμφωνία των Πρεσπών. Να θυμίσουμε ότι οι συντάξεις δεν μειώθηκαν επειδή δώσαμε το όνομα Μακεδονία έτσι ισχυριζόταν η Νέα Δημοκρατία. Τα συμπεράσματα δικά σας.
 
Η Νέα Δημοκρατία δήλωσε για την σημερινή έξοδο στις αγορές ότι το επιτόκιο 3,45% για το πενταετές ομόλογο είναι ακριβό. Και σημείωσε πως με τα μνημόνια πληρώναμε μικρότερο επιτόκιο. Συμπέρασμα η Νέα Δημοκρατία θέλει μνημόνια συνέχεια. Να θυμίσουμε ότι όταν η κυβέρνηση Σαμαρά βγήκε το 2014 να δανειστεί σε προστατευμένο περιβάλλον δανείστηκε με επιτόκιο 4,95% για το πενταετές. Τότε έκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία. Το σημερινό επιτόκιο σε καθαρή έξοδο στις αγορές με 3,45% και με προσφορά περίπου 5 φορές του ποσού που ζήτησε η χώρα της φάνηκε ακριβό. Τα συμπεράσματα δικά σας. Απλώς τόσοι είναι».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.