Ο «πιθος των Δαναιδων», οι χωρις τερμα πολιτικες λιτοτητας και οι βουλευτες Ροδοπης του ΣΥΡΙΖΑ

Οι καταλληλότεροι, να εκφέρουν μια πιο ολοκληρωμένη και μεστή άποψη περί δημοψηφίσματος και των αποτελεσμάτων αυτού δεν μπορεί να είναι άλλοι από του δύο βουλευτές που έχει εκλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό της Ροδόπης. Οι δύο τους ζήτησαν από τον κόσμο κατά κύριο λόγο ψυχραιμία και υπομονή, ενώ δήλωσαν αισιόδοξοι για την έκβαση των διαπραγματεύσεων.
 

Αϊχάν Καρά Γιουσούφ «Ο κόσμος δεν πρέπει να επηρεάζεται από την παραπληροφόρηση  των “συστημικών” καναλιών που προσπαθούν να εφαρμόσουν τις πολιτικές των δανειστών»

 
Θέλοντας να περιγράψει εν συντομία το δρόμο που μας οδήγησε μέχρι το δημοψήφισμα, ο βουλευτής κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, ανέφερε ότι μέχρι σήμερα «οι διαπραγματεύσεις από τις προηγούμενες κυβερνήσεις γινόταν -αν γινόταν- με την Τρόικα, αλλά ποτέ δεν ζητήθηκε να εφαρμοστεί ελληνικό πρόγραμμα. Από την άλλη, μία ελληνική κυβέρνηση, όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει πάρει τη νωπή εντολή του ελληνικού λαού προσπάθησε να φτιάξει ένα δικό της πρόγραμμα και με αμοιβαίες υποχωρήσεις να φτάσουμε σε μία έντιμη συμφωνία».
 
Ο κ. Καρά Γιουσούφ επεσήμανε ότι τελικά αυτή η συμφωνία δεν επετεύχθη, αλλά γι’ αυτό ο λόγος είναι ξεκάθαρος. Σύμφωνα με τον ίδιο, λοιπόν, οι δανειστές «δεν ήθελαν να επιτρέψουν στην Ευρώπη ένα άλλο σύστημα, το οποίο θα είχε σαν επίκεντρο τον άνθρωπο, δηλαδή ένα σύστημα που θα προστατεύει τα κοινωνικά δικαιώματα και τις κοινωνικές παροχές του κράτους. Ήθελαν να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα το οποίο μαζί με τη συναίνεση των προηγούμενων κυβερνήσεων θα επέβαλαν στον εργαζόμενο λαό της Ευρώπης». Ο βουλευτής  στη συνέχεια υπογράμμισε  ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε δημοψήφισμα μετά τις εκλογές, καθώς ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει ότι είναι ευρωπαϊκό κόμμα που επιθυμεί την παραμονή και στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη, ενώ θέλοντας να διαλύσει κάθε αμφιβολία αναφορικά με το δημοψήφισμα τόνισε ότι το δίλημμα δεν είναι το «μέσα ή έξω από την Ευρώπη» ούτε το «μέσα ή έξω από το ευρώ», αλλά το εάν και κατά πόσο δέχεται ο ελληνικός λαός τα επιπρόσθετα μέτρα που θέλουν να επιβάλουν οι Θεσμοί. «Θα παρακαλούσα όλο τον κόσμο να μην επηρεάζεται από την παραπληροφόρηση που γίνεται καθημερινά από τα “συστημικά” κανάλια και από “γνωστούς κύκλους” που προσπαθούν να εφαρμόσουν τις πολιτικές και τη γραμμή των δανειστών», ανέφερε παραθέτοντας το χαρακτηριστικό παράδειγμα του φόβου που καλλιεργούν αυτά  τα μέσα  περί μη καταβολής συντάξεων και μισθών, όταν η Εθνική Τράπεζα έχει ανακοινώσει ότι θα γίνουν κανονικά οι πληρωμές.
 
 «Δεν υπάρχει κανένας φόβος να πούμε το βροντερό “Όχι”, να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να πούμε ότι ο ελληνικός λαός δεν παραδίδεται στους εκβιασμούς και τους εκφοβισμούς. Είμαι αισιόδοξος ότι το έχει καταλάβει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και θα ξεκινήσουν κάποιες αλλαγές μέσα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ενώ ολοκληρώνοντας ανέφερε ότι στον αντίποδα το «Ναι» θα σημάνει την επικύρωση των μέχρι τώρα εφαρμοζομένων πολιτικών του βάρβαρου καπιταλισμού. 

Μουσταφά Μουσταφά «Εμείς προς το παρόν μέχρι το δημοψήφισμα θέλουμε ο λαός με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση»

 
Από την πλευρά του ο βουλευτής κ. Μουσταφά Μουσταφά επεσήμανε ότι το κείμενο που έδωσαν οι Θεσμοί στον πρωθυπουργό δε θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτό από το κόμμα, καθώς αυτό «καθιστούσε όλους τους Έλληνες και τις επόμενες γενιές “Δαναΐδες”. Θα κουβαλούσαμε, δηλαδή, νερό σ’ ένα πηγάδι που δεν έχει πυθμένα. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνησή μας πήρε την απόφαση να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό και να ζητήσει να πάρει θέση επ’ αυτού του θέματος».
 
Ο κ. Μουσταφά τόνισε την πίστη του κυβερνώντος κόμματος ότι ένα ηχηρό «Όχι» σε αυτή την πρόταση των Θεσμών θα δυναμώσει και τη θέση της χώρας και τη θέση της κυβέρνησης σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται για έναν έντιμο συμβιβασμό, για τον οποίο έχει αποδειχτεί ότι υπάρχει διάθεση και θέληση. Σε αντίθετη περίπτωση, για τον βουλευτή, το «Ναι» θα το αξιολογηθεί ανάλογα με το αποτέλεσμα. «Εμείς προς το παρόν μέχρι το δημοψήφισμα θέλουμε ο λαός με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση», ολοκλήρωσε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.