Ο Οζγκιουρ Φερχατ για τον βομβαρδισμο του νοσοκομειου στη Γαζα

«Ησυχία κάνουμε όταν τα ΠΑΙΔΙΑ κοιμούνται και όχι όταν τα σκοτώνουν»

Μήνυμα για παύση των εχθροπραξιών στη λωρίδα της Γάζας απέστειλε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Οζγκιούρ Φερχάτ. Ο βουλευτής αναφέρεται στον βομβαρδισμό του νοσοκομείου που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους και προκάλεσε αποτροπιασμό και κύμα αντιδράσεων, για να τονίσει πως «η Παλαιστίνη πεθαίνει μαζί της και η ανθρωπιά όλων μας».

Μάλιστα προτρέπει «άμεσα τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι περιφερειακές δυνάμεις-χώρες που μπορούν να αναλάβουν ρόλο διαμεσολαβητή για παύση πυρός».

Ακολουθεί αυτούσιο το μήνυμά του:

«10 μέρες, 240 ατελείωτες ώρες αγριότητας, φρίκης και θανάτου στην Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στην λωρίδα της Γάζας.

Το δικαίωμα «αυτοάμυνας» του Ισραήλ δεν δικαιολογεί σε καμία των περιπτώσεων τον βομβαρδισμό νοσοκομείου και άλλων κτιρίων στα οποία βρήκαν καταφύγιο οι κατατρεγμένοι αθώοι άνθρωποι, άμαχοι, κυρίως ηλικιωμένοι, γυναίκες και σε πολύ μεγάλο ποσοστό παιδιά.

Παιδιά που χθες σκοτώθηκαν χωρίς να ξέρουν καν τον λόγο.

Η Παλαιστίνη πεθαίνει μαζί της και η ανθρωπιά όλων μας.

Οι εκατοντάδες νεκροί του βομβαρδισμού δεν είναι μονάχα ένα από τα πολλά εγκλήματα πολέμου είναι μια ανθρώπινη τραγωδία και ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Άμεσα τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι περιφερειακές δυνάμεις-χώρες που μπορούν να αναλάβουν ρόλο διαμεσολαβητή για παύση πυρός και έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών, η διεθνής κοινότητα με τους φορείς αρμοδιότητας διεθνούς δικαίου πρέπει να εκπληρώσουν το χρέος τους προς την ανθρωπότητα. Όχι σήμερα, ΧΤΕΣ.

Ησυχία κάνουμε όταν τα ΠΑΙΔΙΑ κοιμούνται και όχι όταν τα σκοτώνουν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.