Ο Νικος Ανδρουλακης νεος προεδρος του ΚΙΝΑΛ

«Ανατροπή» στη Ροδόπη: Οι κάλπες «έδειξαν» Ανδρουλάκη

Τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου αλλά και το στοίχημα της «επόμενης ημέρας» σχολιάζουν οι Παύλος Δαμιανίδης και Γιώργος Μανανάς

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, καθώς στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών κατάφερε να αναδειχθεί αδιαμφιλονίκητος νικητής συγκεντρώνοντας σύμφωνα με το 95,37% της ενσωμάτωσης, το 67,9% των 205.000 ψηφοφόρων που προσήλθαν στις κάλπες έναντι του 32,1% του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ που διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την Θράκη λόγω των φοιτητικών του χρόνων στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, κατάφερε να ανατρέψει την εικόνα και στην Ροδόπη όπου την πρώτη Κυριακή έβγαλε νικητή τον Γιώργο Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε συνολικά 823 ψήφους, έναντι 510 του κ. Παπανδρέου, στην εκλογική διαδικασία της δεύτερης Κυριακής, με 1340 ψηφοφόρους να προσέρχονται στις κάλπες, 1333 ψηφοδέλτια έγκυρα, 5 λευκά και 2 άκυρα.

Η μεγαλύτερη διαφορά των δύο αντρών καταγράφηκε στις τρεις κάλπες που στήθηκαν στην Κομοτηνή, με τον κ. Ανδρουλάκη να λαμβάνει 589 ψήφους, έναντι 275 του αντιπάλου του, ενώ οριακή ήταν και η επικράτησή του στην κάλπη της Φιλλύρας, με 133 ψήφους έναντι 124.

Στις κάλπες που στήθηκαν σε Σάπες και Ίασμο, επικράτησε ο κ. Παπανδρέου, με τον κ. Ανδρουλάκης να λαμβάνει 64 ψήφους έναντι 68 στο εκλογικό τμήμα του Δήμου Μαρωνείας Σαπών, ενώ στο εκλογικό τμήμα του Ιάσμου έλαβε 37 ψήφους έναντι 43 του κ. Παπανδρέου.

Νίκος Ανδρουλάκης

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε»

Στις πρώτες του δηλώσεις με την ιδιότητα του προέδρου από την Χαριλάου Τρικούπη ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε πως «σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα για την ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ. Μια νέα εποχή με δυναμισμό αισιοδοξία κι αυτοπεποίθηση».

Ο κ. Ανδρουλάκης πρόσθεσε πως «ενωμένοι θα προχωρήσουμε στην αναγέννηση της παράδοσης», ευχαριστώντας τους χιλιάδες ψηφοφόρους της παράταξης που τον τίμησαν με την ψήφο τους, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ονομαστικά και τους συνυποψηφίους του για τον αξιοπρεπή αγώνα που έδωσαν, όπως είπε, καλώντας τους να υπερασπιστούν όλοι μαζί, ενωτικά την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά για «ενότητα και πολιτική αυτονομία».

«Η αναμέτρηση τελείωσε απόψε. Δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι. Μόνος νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική παράταξη», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Υπογράμμισε πώς έχει πλήρη επίγνωση των ευθυνών που ανέλαβε και δεσμεύτηκε «για νίκη της παράταξης και της πατρίδας. Ξεκινάμε μαζί ένα ωραίο ταξίδι. Η Δημοκρατική Παράταξη επέστρεψε. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ ενωμένο δυνατό. Να ‘στε καλά και καλό μας αγώνα».

Παύλος Δαμιανίδης

«Η αυξημένη συμμετοχή εκφράζει την αγωνία του προοδευτικού κόσμου το ΠΑΣΟΚ να πάρει την θέση του αρμόζει»

Στα εκλογικά αποτελέσματα της Ροδόπης η οποία ακολούθησε τόσο σε συμμετοχή όσο και στα αποτελέσματα της κάλπης το πανελλαδικό «παράδειγμα» αναφέρθηκε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ κ. Παύλος Δαμιανίδης.

Η συμμετοχή όπως τόνισε τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο ξεπέρασε και τις προσδοκίες των στελεχών του Κινήματος γεγονός που όπως τόνισε «εκφράζει την αγωνία του προοδευτικού κόσμου προκειμένου να δημιουργηθεί και πάλι ένας ισχυρός πόλος της κεντροαριστεράς, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ να πάρει την θέση που του αρμόζει».

Το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων

Αυτή είναι όπως εξήγησε «και η πολύ μεγάλη παρακαταθήκη αλλά και η βάση πάνω στην οποία θα πρέπει να οικοδομηθεί η επόμενη ημέρα για το κίνημά μας».

Ερωτηθείς ως προς το μήνυμα των εκλογών ο κ. Δαμιανίδης έκανε λόγο για μια σαφή νίκη του κ. Ανδρουλάκη που έδειξε και την απαίτηση του κόσμου για ανανέωση. «Τώρα πια με ένα νέο πρόσωπο του ΚΙΝΑΛ ξεκινάμε την επόμενη ημέρα με αισιοδοξία και πολύ όρεξη για δουλειά ώστε να φέρουμε το ΠΑΣΟΚ εκεί που πρέπει να είναι, πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων και βέβαια στη διακυβέρνηση της χώρας» ανέφερε.

Ως προς τη διαφοροποίηση του αποτελέσματος στις κάλπες της Ροδόπης μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής ο Γραμματέας της ΝΕ του ΚΙΝΑΛ εξέφρασε την άποψη πως μερίδα των ψηφοφόρων που στήριξαν τον Ανδρέα Λοβέρδο την πρώτη Κυριακή ψήφισαν την δεύτερη Κυριακή Νίκο Ανδρουλάκη εν αντιθέσει με ψηφοφόρους που κατήλθαν στις κάλπες την πρώτη Κυριακή και ψήφισαν Γιώργο Παπανδρέου αλλά δεν ψήφισαν την δεύτερη Κυριακή, προφανώς όπως τόνισε «επηρεασμένοι από το αποτέλεσμα της πρώτης».

Ο κ. Δαμιανίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα του ΚΙΝΑΛ ενώ αναφερόμενος στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη έκανε λόγο για ένα πρόσωπο «που έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να πάει μπροστά το κίνημα αλλά και την εμπειρία να το πράξει».

«Από εκεί και πέρα νομίζω ότι η ανυπαρξία του ΣΥΡΙΖΑ και στα χρόνια της αντιπολίτευσης, πέρα από τα χρόνια της διακυβέρνησης που ζήσαμε, και βέβαια η διακυβέρνηση της ΝΔ είναι αρκετές για να στρέψουν τον κόσμο στο ΚΙΝΑΛ. Αυτό το έδειξε και η αυξημένη συμμετοχή» ανέφερε για να καταλήξει κάνοντας λόγο για «μία νέα προσπάθεια από την οποία πολύ σύντομα νομίζω ότι θα έχουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα».

Γιώργος Μανανάς

«Ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι»

Για μία ελπιδοφόρα ημέρα έκανε λόγο ο κ. Γιώργος Μανανάς, στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Ροδόπης, τονίζοντας ότι ξεκινά μια νέα εποχή με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση που απαιτεί κοινή πορεία όλων προς την αναγέννηση και ανανέωση του ΚΙΝΑΛ.

Ο ίδιος εξήγησε πως αυτή η ανανέωση δεν συνεπάγεται μόνο σε νέες ιδέες και πρόγραμμα αλλά πρωτίστως στην επανασύνδεση του κόμματος με τον λαό, που όπως διαφάνηκε «έχει βαθιές ρίζες».

«Ξεκινάμε από τα απλά αλλά βασικά ήτοι την καθημερινή σχέση με τον κόσμο, που την έχασε ο χώρος μας αλλά είναι πολύ σημαντική» σημείωσε για να εξηγήσει πως «ο νέος πρόεδρος έχει πιάσει το νόημα, και επομένως δεν θα υπάρξουν αποκλεισμοί και διαχωρισμοί».

Η επόμενη ημέρα σύμφωνα με τον κ. Μανανά απαιτεί δουλειά όχι μόνο από τον Πρόεδρο αλλά από το σύνολο των στελεχών και δη των κατά τόπους οργανώσεων  ώστε να επιστρέψει η εσωκομματική δημοκρατία αλλά και να ενισχυθεί η αμφίδρομη σχέση με τους πολίτες.

«Έχουμε επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε, όχι μόνο ο πρόεδρος, όλοι όσοι συμμετείχαμε σε αυτήν την διαδικασία, επομένως θα πρέπει να αγωνιστούμε για την Ελλάδα της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης ώστε να προσφέρουμε μια προοπτική στους Έλληνες και ειδικά στους νέους ανθρώπους. Ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι» ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.