Ο Μανωλης Ταπατζας εκπροσωπος της ΑΜΘ στην Αναπτυξιακη Ροδοπης

Τους εκπροσώπους της ΠΑΜΘ στην Γενική συνέλευση της ΕΝΠΕ εξέλεξε το Περιφερειακό Συμβούλιο

Τους περιφερειακούς Σύμβουλους που θα συμμετάσχουν ως εκπρόσωποί της Περιφέρειας στην Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ εξέλεξε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, ενώ επελέγησαν και οι εκπρόσωποι του Συμβουλίου σε μια σειρά από οργανισμούς και δομές της Περιφέρειας.

Εκλογή εκπροσώπων στην ΓΣ της ΕΝΠΕ

Η Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ αποτελείται από τους εκπροσώπους των μελών της, που περιλαμβάνουν τους περιφερειάρχες, τους αντιπεριφερειάρχες που ορίζονται με απόφαση του περιφερειάρχη για όσο διάστημα διαρκεί η θητεία τους, και τους εκπροσώπους των περιφερειακών συμβουλίων ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε περιφέρειας.

Από την Περιφέρεια ΑΜΘ εκλέγονται 7 εκπρόσωποι, με την ψηφοφορία να αναδεικνύει 4 εκπροσώπους από την παράταξη της συμπολίτευσης, 2 εκπροσώπους από την Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση και 1 από τις παρατάξεις «Μαζί για την Αλλαγή» και «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», που κατήλθαν ως κοινό ψηφοδέλτιο για να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων και να έχουν συμμετοχή στις συνελεύσεις.

Από την παράταξη της συμπολίτευσης εκλέχθηκαν οι Στέλιος Ιγνατιάδης, Κωνσταντίνος Κόντος, Χριστόδουλος Μεντίζης και Ριτβάν Μολλά Ισά, που έλαβαν από 13 ψήφους ο καθένας, και θα συμμετάσχουν μαζί με τον Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, τους πέντε χωρικούς και τους 8 θεματικούς αντιπεριφερειάρχες στη συνέλευση.

Από την μείζονα αντιπολίτευση εκπρόσωποι στην ΕΝΠΕ είναι οι Χρήστος Μέτιος και Νίκος Τσαλικίδης, που έλαβαν από 12 ψήφους, ενώ από τις συνεργαζόμενες παρατάξεις εκλέχτηκε ο κ. Δαμιανός Καγγελίδης με τον κ. Στέργιο Ηλιόπουλο αναπληρωματικό του.

Εκπρόσωποι σε φορείς της ΑΜΘ

Πέρα των εκπροσώπων στην ΕΝΠΕ, ορίστηκαν και μια σειρά άλλοι εκπρόσωποι και μέλη σε φορείς και δομές της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Έτσι όσο αφορά γενικά την περιφέρεια και ειδικά τη Ροδόπη, ορίστηκε εκπρόσωπος στη Γενική Συνέλευση της Ανώνυμης Εταιρείας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΡΟΔΟΠΗΣ- Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία O.T.A» ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μανώλης Ταπατζάς, με αναπληρωματικό τον κ. Νίκο Ευκαρπίδη.

Επίσης εκπρόσωπος στον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα είναι ο αναπληρωτής Περιφερειάρχη κ. Νίκος Ευκαρπίδης, με αναπληρωματικό τον κ. Ριτβάν Χατζή Μεμέτ.

Στη συνέχεια ορίστηκαν οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη Γενική Συνέλευση των Κέντρων Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας της ΠΑΜΘ, που ορίζονται ανά ΠΕ, με εκπρόσωπος στην ΠΕ Ροδόπης να είναι ο κ. Οσμάν Πεχλιβάν Αμέτ με αναπληρωματικό τον Μολλά Ισά Ριτβάν.

Στη Γενική Συνέλευση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας Δ.Ε.Σ.Μ.-Ο.Σ., η οποία πλέον δεν λειτουργεί, με τις αρμοδιότητές της να έχει αναλάβει ο ΕΦΕΠΑΕ, αλλά δεν έχει ακόμα λυθεί, εκπρόσωπος της ΠΑΜΘ θα είναι ο κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης με αναπληρωτή τον κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ.

Τέλος ορίστηκε ως μέλος στην επιτροπή Ν. 2734/1999 (ΦΕΚ Α/161) “Εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα και άλλες διατάξεις” ο κ. Νίκος Ευκαρπίδης με αναπληρωματικό τον Οσμάν Πεχλιβάν Αχμέτ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.