Ο Κυριακος Μητσοτακης απο την Κομοτηνη

«Θα πρέπει να σταθούμε σκληρά απέναντι στο αριστερό παρακράτος που χτίζεται μεθοδικά»

Στην Κομοτηνή βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επίσκεψη του κ.Μητσοτάκη συνέπεσε με την μεγάλη πανελλαδική απεργία, στην οποία συμμετείχαν και τα ΜΜΕ όλης της χώρας, ωστόσο οι παρευρισκόμενοι στην κεντρική ομιλία που ο ίδιος παρέθεσε στην Λέσχη Κομοτηναίων, για φίλους και μέλη του κόμματος, ανήρτησαν πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψή του αυτή.
 
Στην κατάμεστη αίθουσα της Λέσχης Κομοτηναίων έδωσαν το «παρών» πολλά στελέχη της τοπικής ΝΔ, αρχής γενομένης από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ. Ντίνο Μορφακίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ.Χρήστο Μέτιο, τον περιφερειακό σύμβουλο Οντέρ Μουμίν, την κ. Βούλα Ελευθεριάδου, τον δημοτικό σύμβουλο κ.Χασάν Χασάν και τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ροδόπης κ.Κωνσταντίνο Τσαρδακλή. 

«Είμαστε ένα κόμμα δίχως βασικούς μετόχους»

Ο κ. Μητσοτάκης σε ιδιαίτερα χαλαρή διάθεση εμφανίστηκε ενωτικός σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα της ΝΔ, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα κόμμα «δίχως βασικούς μετόχους» αλλά με στελέχη καθένας εκ των οποίων κατέχει μία μετοχή και επισημαίνοντας πως ακόμα και αν δεν κερδίσει την «μάχη» της προεδρίας ο ίδιος θα παραμείνει «στρατιώτης» της παράταξης.
 
Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά του επόμενου προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως θα πρέπει να διαθέτει κοινοβουλευτική και κυβερνητική εμπειρία και πως θα πρέπει να είναι κάποιος που θα «σταθεί απέναντι στον Τσίπρα μέσα στη Βουλή». 

«Ένα μεγάλο πρόβλημα στο εσωτερικό της  ΝΔ είναι ότι φοβόμαστε να διαφωνήσουμε»

Ο κ.Μητσοτάκης και από την Κομοτηνή υπογράμμισε την ανάγκη «διαλόγου» και εντός της ΝΔ τονίζοντας πως ένα μεγάλο πρόβλημα στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι «φοβόμαστε να διαφωνήσουμε» και επανέλαβε την ανάγκη σεβασμού της του κανόνα της πλειοψηφίας και των διαφορετικών απόψεων. 

«Όταν στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας συνομιλούν ανοιχτά με τρομοκράτες κινδυνεύει ο τρόπος με τον οποίο είναι συγκροτημένη η χώρα»

Τέλος ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημερινή κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «μεθοδικό χτίσιμο ενός παρακράτους της αριστεράς, στο οποίο θα πρέπει να είμαστε σκληρά απέναντι», ενώ αναφερόμενος στην περίπτωση  του συμβούλου του υπουργείου δικαιοσύνης Π. Λάμπρου τόνισε πως «όταν στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας συνομιλούν ανοιχτά με τρομοκράτες δεν κινδυνεύει μόνο η οικονομία της χώρας, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο είναι συγκροτημένη η χώρα και οι πτυχές της δημοκρατίας μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.