Ο Κωστας Παπαδακης υπεβαλε ερωτηση για τα «δουλεμπορικα» – «Ιδιωτικα Γραφεια Ευρεσης Εργασιας»

Ζητά στοιχεία για το πόσα Ιδιωτικά Γραφεία Ευρέσεως Εργασίας λειτουργούν νόμιμα σε επίπεδο ΕΕ

Την απελευθέρωση της δραστηριότητας των «Ιδιωτικών Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας» που εντείνουν την εκμετάλλευση εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης με ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τονίζει τα παρακάτω :
 
«Mε τροπολογία σε νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ήταν προαπαιτούμενο της δεύτερης αξιολόγησης του 3ου μνημονίου, καταργήθηκε και αυτός ο ελάχιστος περιορισμός στην εκχώρηση της δραστηριότητας των «Ιδιωτικών Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας» (ΙΓΕΕ) σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Ενισχύεται έτσι το κύκλωμα των «δουλεμπορικών» αυτών επιχειρήσεων και η δυνατότητα συγκέντρωσής τους σε μεγάλα σχήματα και ομίλους, εντείνοντας την εκμετάλλευση των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων.
 
Η τροπολογία αυτή εντάσσεται στην κοινή στρατηγική ΕΕ και κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής, για ουσιαστική κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με τη γενίκευση των ελαστικών, προσωρινών και επισφαλών σχέσεων εργασίας. Αυτό υπηρετεί άλλωστε και το δίκτυο ΕURES της ΕΕ «για τη διευκόλυνση της κινητικότητας των εργαζομένων» που μεταξύ των άλλων παρέχει πρόσβαση σε όσους αναζητούν εργασία σε ιδιωτικές υπηρεσίες και συμβούλους απασχόλησης.
 
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η Eπιτροπή:
 
• Πόσα Ιδιωτικά Γραφεία Ευρέσεως Εργασίας λειτουργούν νόμιμα σε επίπεδο ΕΕ και πόσα δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από μία χώρες της ΕΕ;
• Έχουν καταγραφεί παράνομα Γραφεία Ευρέσεως Εργασίας που να λειτουργούν;
• Πόσοι από τους 16 εκατ. επίσημα καταγραφόμενους ανέργους έχουν βρει εργασία μέσω αυτού του είδους των Γραφείων και τι είδους εργασία βρήκαν;».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.