Ο Ιλχαν Αχμετ για το Νεο Νοσοκομειο Κομοτηνης

«Μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες για το νομό μας τις τελευταίες δεκαετίες, εφάμιλλη σε δυναμική και άξια με την ίδρυση του Δ.Π.Θ. και της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής»

Την ικανοποίηση του εκφράζει σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμέτ για την έναρξη των εργασιών του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής. Ο βουλευτής κάνει λόγο για ένα έργο Εθνικής σημασίας θυμίζοντας τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε για την ευόδωση του εγχειρήματος.

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση του:

«Η πόλη της Κομοτηνής, η Ροδόπη και η Θράκη, όλοι οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής μας σε λίγα χρόνια θα είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση και να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου παροχές υγείας, χάρη στην δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες για το νομό μας τις τελευταίες δεκαετίες, εφάμιλλη σε δυναμική και άξια με την ίδρυση του Δ.Π.Θ. και της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.

Εκφράζω την ικανοποίησή μου γι’ αυτή την εξέλιξη, καθώς ο κόσμος μας ταλαιπωρείται εδώ και πολλά χρόνια από την προβληματική λειτουργία του υφιστάμενου πεπαλαιωμένου από πλευράς υποδομών Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, που παραμένει όρθιο στηριζόμενο στις προσπάθειες και το φιλότιμο όλων εκείνων που το υπηρετούν.

Η χαρά μου καθίσταται μεγαλύτερη από το γεγονός ότι και την τιμητική ιδιότητα του βουλευτή Ροδόπης τα τελευταία οκτώ χρόνια, έχω αναλώσει όλες μου τις δυνάμεις για την ευόδωση αυτού του σχεδίου από την ημέρα που ξεκίνησε έως και τις πιο δύσκολες στιγμές του, πριν από λίγους μήνες.

Δεν έπαψα ποτέ, είτε με ερωτήσεις είτε με επίκαιρες ερωτήσεις είτε με επιστολές είτε με προσωπικές παρεμβάσεις, άλλοτε μόνος και άλλοτε σε συνεργασία με τους συναδέλφους μου βουλευτές των άλλων κομμάτων, να ελέγχω τις κυβερνήσεις ως προς την επάρκεια των ενεργειών τους και να παρωθώ τους υπευθύνους για την πιστή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Παράλληλα, συνεργάστηκα στενά με τον Δήμο Κομοτηνής και της Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης αναδεικνύοντας μέσα στην Βουλή, ενώπιον των αρμοδίων υπουργών, την βούληση των τοπικών φορέων από την πλευρά τους να πράξουν ό,τι τους αναλογούσε, όπως και συνέβη τελικά, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Υπήρξα, άλλωστε, ο εισηγητής εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατά την κύρωση της σύμβασης μεταξύ του «Ι..Σ.Ν.» και του Ελληνικού Δημοσίου τον Φεβρουάριο του 2020.

Το έργο αυτό είναι Εθνικής σημασίας, ξεπερνά στενές κομματικές περιχαρακώσεις και στηρίζεται στην μεγάλη δωρεά του Ι.Σ.Ν, το οποίο ως τοπική κοινωνία ευγνωμονούμε για αυτή του την επιλογή, που εκτός των άλλων αναδεικνύει και τις μεγάλες δυνατότητες που προκύπτουν σε έργα με τεράστιο κοινωνικό αποτύπωμα από τη συνεργασία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Όλοι οι πολίτες οφείλουμε να έχουμε πρόσβαση σε ένα δημόσιο και υψηλού επιπέδου παροχών Εθνικό Σύστημα Υγείας και είμαστε πεπεισμένοι ότι το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής θα διασφαλίσει αυτό το κεκτημένο με την έναρξη της λειτουργίας του».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.