Ο Γιωργος Πεταλωτης για τη μη θεσμοθετηση Πειραματικου Σχολειου στη Ροδοπης

«Περίεργες και φοβικές οι αντιλήψεις του υπουργείου Παιδείας»

Αλγεινή εντύπωση και πολλά ερωτηματικά γέννησε η μη συμπερίληψη σχολείου από τη Ροδόπη στην απόφαση χαρακτηρισμού σχολείων ως Πειραματικών και Προτύπων.

Χαρακτηριστική της παραπάνω διαπίστωσης είναι η ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, του κ. Γιώργου Πεταλωτή, πρώην βουλευτή Ροδόπης-πρώην υφυπουργού στον πρωθυπουργό, ο οποίος σχολίασε:

«Ανακοινώθηκαν 50 νέα Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία σε όλη τη χώρα, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Στη Ροδόπη κανένα. Στη Ροδόπη, όπου λόγω της ποικιλομορφίας της μητρικής γλώσσας, της θρησκείας καθώς και του διαφορετικού περιβάλλοντος, με μεγάλες αποκλίσεις κοινωνικές και οικονομικές, από όπου προέρχονται οι μαθητές της, η εκπαιδευτική έρευνα και καινοτομία θα έβρισκε ίσως το πιο εύφορο πεδίο. Στη Ροδόπη που το ΔΠΘ μεταξύ άλλων διαθέτει Τμήματα Φιλολογίας, Ιστορίας και Εθνολογίας , ΤΕΦΑΑ , Γλώσσας και Φιλολογίας Παρευξεινίων Χωρών, Κοινωνικών Επιστημών. Στη δε Αλεξανδρούπολη, σε μισή ώρα απόσταση, Τμήματα Σχολικής και Προσχολικής Αγωγής . Και που θα αφύπνιζε συνειδήσεις, θα ξυπνούσε μυαλά, θα έφερνε κοντά ομάδες της κοινωνίας που ουδέποτε θα συναντηθούν λόγω των στεγανών που υπάρχουν. Περίεργες και φοβικές προφανώς οι αντιλήψεις Κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας περί πειραματισμού και προτύπου και πολύ μακράν της προόδου, της συγκλίσεων και της καινοτομίας.

Συμπλήρωση: Από τα 50, τα 12 βρίσκονται στη Θεσσαλία, την Περιφέρεια της υπογράφουσας την Υπουργική Απόφαση Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέτας Μακρή».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.