Ο Γιαννης Βεζυργιαννιδης για τις τοπικες εσωκομματικες εντασεις και τις εκλογικες αναμετρησεις που ερχονται

«Η ενότητα της παράταξης είναι εξασφαλισμένη, διότι προέρχεται από τη βάση του κόμματος»

«Ιδίως στην περιοχή μας, οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν και έναν πολιτικό χαρακτήρα»

Να ρίξει τους τόνους και να ανατρέψει τις όποιες εσφαλμένες εντυπώσεις από την «επεισοδιακή» εκδήλωση της ΔΕΕΠ Ροδόπης, θέλησε ο κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης. Σταθερό στέλεχος του κόμματος πάνω από δεκαετία, ο κ. Βεζυργιαννίδης, έχει υπάρξει  πρόεδρος της νομαρχιακής οργάνωσης του κόμματος επί σχεδόν μια πενταετία παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον κ. Ντίνο Μορφακίδη και δίνοντάς την στον κ. Γιάννη Τζαμπάζη. Σήμερα συνδράμει στις προσπάθειες του κόμματος από το μετερίζι της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ από τη θέση του μέλους. Η εμπειρία του λοιπόν, σε επιτελικές θέσεις του κόμματος διόλου αμελητέα είναι, το αντίθετο.

«Η βάση θέλει να είμαστε ενωμένοι»

Μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής, ο ίδιος θέλησε ευθύς εξαρχής να ξεκαθαρίσει για όσα διαδραματίστηκαν πως «καμιά φορά στις ανοιχτές συγκεντρώσεις μπορούν να ειπωθούν και κάποια πράγματα που ίσως ξεφύγουν από το μέτρο, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την ενότητα». Σύμφωνα με τον κ. Βεζυργιαννίδη, η ενότητα της παράταξης είναι εξασφαλισμένη, διότι προέρχεται από τη βάση του κόμματος και δεν εξαρτάται πολλές φορές από τα ίδια τα στελέχη, τα οποία μπορούν σε μια εκδήλωση ίσως να εκφράσουν τα προσωπικά τους παράπονα, ίσως να εκφράσουν πράγματα που έχουν γίνει στο παρελθόν. «Η βάση θέλει να είμαστε ενωμένοι,  και η βάση θέλει να δώσουμε τη μάχη των εθνικών εκλογών σε πρώτη φάση και μετά των αυτοδιοικητικών ενωμένοι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την ύπαρξη τάσεων και προσωπικών φιλοδοξιών που ενδεχομένως επηρεάζουν την ενότητα των τοπικών στελεχών και υποστηρικτών του κόμματος ο κ. Βεζυργιαννίδης εκμυστηρεύθηκε πως  «από το 2010 που έχω άμεση  επαφή με την οργάνωση της τότε ΝΟΔΕ και τώρα ΔΕΕΠ, πάντα ακούω ότι υπάρχουν τάσεις, ότι υπάρχουν προσωπικές φιλοδοξίες, ότι υπάρχουν κόντρες» για να εξηγήσει πως «είναι θεμιτό μέσα σε μια παράταξη, μέσα σε μια οργάνωση, να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά αυτό ποτέ δεν μας επηρέασε στον κοινό αγώνα». Μάλιστα προέτρεψε τα στελέχη του κόμματος «να σταματήσουμε κι εμείς οι ίδιοι να αναφερόμαστε σε τάσεις, σε νοοτροπίες παρελθόντος, διότι ο κόσμος πολλές φορές όλα αυτά τα ακούει και απομακρύνεται από τα κόμματα. Οι τυχόν διαφορές και τα προβλήματα ανάμεσα στα στελέχη, λύνονται μέσα από εσωκομματικές διεργασίες».

«Συνεχίζει να υπάρχει το χρίσμα στον Αντώνη Γραβάνη»

Αναφερόμενος στο επίδικο της κομματικής στήριξης στις δημοτικές εκλογές, που ήταν αυτό που πυροδότησε και τους υψηλούς τόνους στην πρόσφατη εκδήλωση της ΔΕΕΠ Ροδόπης, ο κ. Βεζυργιαννίδης θέλησε αρχικά να υπογραμμίσει για το πρόσωπο του κ. Ντίνου Μορφακίδη πως «είναι ένας άνθρωπος που όλοι αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες και τον αγώνα που έχει καταβάλει τόσα χρόνια για τη Νέα Δημοκρατία, γνωρίζουμε ότι έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να μεταφέρει πράγματα, και θεωρώ ότι δεν πρέπει να τον παρεξηγούμε, πολύ περισσότερο εμείς που έχουμε συνεργαστούμε με τον κ. Μορφακίδη. Δεν μπορούμε επ’ ουδενί τα λεγόμενά του να τα παρεξηγήσουμε. Είναι ένας άνθρωπος που είναι διαχυτικός, ένας άνθρωπος που τα λέει έξω από τα δόντια, και προφανώς κανείς δεν μπορεί να τον αποτρέψει να εκφέρει δημόσια την προσωπική του άποψη».

Όσο αφορά δε το επίδικο της κομματικής στήριξης υπογράμμισε πως υπάρχει σαφέστατη στήριξη στον νυν Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο για τις περιφερειακές εκλογές, κάτι που εκφράστηκε με τον πιο ρητό τρόπο δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόσφατη επίσκεψή του, ενώ για τις δημοτικές εκλογές υποστήριξε πως για τον δήμο Κομοτηνής το χρίσμα έχει δοθεί από το 2019 στον Αντώνη Γραβάνη και συνεχίζει να υπάρχει το χρίσμα αυτό. «Στην πρόσφατη επίσκεψη, τόσο ο γραμματέας οργανωτικού, όσο και ο γραμματέας πολιτικής επιτροπής, ο Παύλος Μαρινάκης, έδωσε το σύνθημα ότι θα πρέπει και ο δήμος Κομοτηνής να αλλάξει χέρια και ο δήμος Κομοτηνής να κερδηθεί από τον Αντώνη Γραβάνη» είπε ο κ. Βεζυργιαννίδης για να επισημάνει πως σαφέστατα οι δημοτικές εκλογές έχουν να κάνουν περισσότερο με την τοπική κοινωνία, αλλά ιδίως στην περιοχή μας, έχουν και έναν πολιτικό χαρακτήρα. «Και ο νυν δήμαρχος, ο Γιάννης Γκαράνης, και ο προηγούμενος δήμαρχος, ο Γιώργος Πετρίδης, ήταν και είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Γκαράνης ήταν γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, το ίδιο και ο κ. Πετρίδης» θύμισε με νόημα.

«Είμαι ένας στρατιώτης της Νέας Δημοκρατίας»

Τοποθετούμενος επί των εθνικών εκλογών ο ίδιος έκανε λόγο για «τεράστιο διακύβευμα» καθώς «στις επόμενες εκλογές θα πρέπει ο λαός να αποφασίσει το πώς θα  πορευτούμε από δω και πέρα. Αν θα συνεχίσουμε δηλαδή με τη σταθερότητα της παρούσας κυβέρνησης και αν θα εμπιστευτεί ο λαός τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίσει το έργο της».  Υποστήριξε δε πως «όλα αυτά τα  χρόνια, σχεδόν τέσσερα πλησιάζουμε, τα οποία έχει τα ινία του κράτους η Νέα Δημοκρατία, έχουν γίνει πολλά πράγματα, παρά τις μεγάλες κρίσεις που είχε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση», ενώ επικεντρώνοντας στη Ροδόπη σημείωσε πως «έχουμε ως προίκα το ποσοστό του 2019, το 38%. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πολιτών, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν τη Νέα Δημοκρατία. Σαφέστατα κάποιοι από αυτούς μπορεί να είναι δυσαρεστημένοι, παραπονεμένοι, απογοητευμένοι. Εμείς θα πρέπει όλους αυτούς να τους προσεγγίσουμε και να κοιτάξουμε όχι μόνο να διατηρήσουμε αυτό το ποσοστό, αλλά να το αυξήσουμε».

Τέλος, ερωτηθείς για το εάν θα θέσει εαυτόν στην κρίση των συμπολιτών του σε κάποια εκλογική αναμέτρηση, ο κ. Βεζυργιαννίδης απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα. «Εγώ είμαι ένας στρατιώτης της Νέας Δημοκρατίας. Από το 2010 όποιοι έχουν παρακολουθήσει την πορεία μου, πάντοτε ήμουν δίπλα στο κόμμα, πάντοτε έδωσα τις μάχες στο κόμμα. Σαφέστατα έχω αποκτήσει το μικρόβιο της πολιτικής, και σίγουρα θεωρώ ότι κάπου θα εμπλακώ άμεσα ή έμμεσα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δώσω τη μάχη τόσο στις εθνικές, όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, κοντά στους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας» είπε συγκεκριμένα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.