Ο Γιαννης Τζαμπαζης μοναδικος «διεκδικητης» της θεσης του Προεδρου της ΝΔ στη Ροδοπη

«Δεν αποκλείουμε κανέναν, ίσα ίσα ανοίγουμε το κόμματα σε νέες ιδέες και ανθρώπους που θα μιλήσουμε μια πιο εξελιγμένη πολιτική γλώσσα»

Έληξε την Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου, το χρονικό διάστημα υποβολής των υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη των νέων μελών των Διοικουσών Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την Ελλάδα, με «φόντο» την εκλογική αναμέτρηση της 24ης Οκτωβρίου.

Μετά και την ανακοίνωση της αποχώρησης του κ. Γιάννη Βεζυργιαννίδη, ο οποίος δεν θα διεκδικήσει την προεδρία της Διοικούσας Επιτροπής Ροδόπης, η μοναδική υποψηφιότητα που κατατέθηκε για την θέση του προέδρου είναι αυτή του γνωστού επαγγελματία και προέδρου του Συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης κ. Γιάννη Τζαμπάζη.

Ο κ.Τζαμπάζης μίλησε το πρωί της Δευτέρας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» και την εκπομπή «Με το Ν και με το Β» εξηγώντας την απόφασή του να κατέλθει υποψήφιος αλλά και το σχέδιο του για την επόμενη ημέρα της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ.

Όπως εξήγησε ο ίδιος η απόφασή του βασίστηκε στην ήδη πολυετή πορεία του μέσα στο κόμμα αλλά και την θέλησή του να «προσθέσω ένα λιθαράκι και εγώ σε αυτό που έχουν χτίσει μέχρι σήμερα όλο οι προκάτοχοί μου» για να υπογραμμίσει πως εξ αρχής θα βασιστεί στις αρχές της ενότητας αλλά και της ανανέωσης. «Το μήνυμα που έχω να στείλω είναι ότι είμαι ενωτικός, δεν αποκλείουμε κανέναν, ανοίξαμε αυτή τη στιγμή το κόμμα για να φέρουμε νέες ιδέες, νέους ανθρώπους, να μιλήσουν μια πιο εξελιγμένη πολιτική γλώσσα, όχι την παλιά ξύλινη που υπήρχε, και αν μπορέσουμε να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο για την κοινωνία» ανέφερε.

«Δυνατή γροθιά» τα στελέχη της ΝΔ στη Ροδόπη

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα ικανότατα όπως τα χαρακτήρισε στελέχη που διαθέτει το κυβερνών κόμμα στην περιοχή, αρχής γενομένης από τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο. «Η Νέα Δημοκρατία στην περιοχή έχει ικανότατα στελέχη, ξεκινώντας από τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο, που τον τελευταίο καιρό κάνει πολύ ευφυείς κινήσεις σε πολιτικό επίπεδο για τη συνοχή του κόμματος, για να συσπειρώσει πολιτικά στελέχη, τον κ. Στυλιανίδη που είναι εμπειρότατος πολιτικός που αγαπάει τον τόπο του και δίνει τους αγώνες του,  τον κ. Νίκο Τσαλικίδη που είναι Αντιπεριφερειάρχης, τους Προέδρους Επιστημονικών Συλλόγων και πόσοι ακόμα που όλοι μαζί συνιστούμε μια δυνατή γροθιά» ανέφερε για να τονίσει πως «η Νέα Δημοκρατία στην αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού έχει τους περισσότερους ανθρώπους, τα περισσότερα στελέχη, που όλοι πασχίζουν για το καλό του τόπου και της κοινωνίας, από διαφορετικές θέσεις».

«Είμαστε μια γροθιά, δεν βλέπω καμία αντιπαλότητα να υπάρχει μέσα στο κόμμα, καμία διαίρεση και έτσι, όλοι μαζί θα συνεχίσουμε με πρώτο στόχο το καλό της κοινωνίας και των πολιτών και δευτερευόντως την επίτευξη του στόχου μιας ανοιχτής Νέα Δημοκρατία, μιας ανοιχτής οργάνωσης, με νέους ανθρώπους και νέες ιδέες» συνέχισε.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν προεδροκεντρικό πόλο στην περιοχή• να είμαστε τα μάτια και τα αυτιά του κόμματος»

Ο κ.Τζαμπάζης υπογράμμισε πως από τους βασικούς του στόχους είναι «να μην λειτουργούμε σαν κλειστό κλαμπ, αλλά να βγούμε προς τα έξω και προς την κοινωνία άνθρωποι που έχουν ιδέες, που μπορούν να προσφέρουν, και να φρεσκάρουμε κατά κάποιον τρόπο το δυναμικό των στελεχών που ασχολούνται με τη Νέα Δημοκρατία». «Δεν αποκλείουμε κανέναν, είμαστε με όλους, είμαστε προεδροκεντρικοί, θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν προεδροκεντρικό πόλο στην περιοχή, να είμαστε τα μάτια και τα αυτιά του κόμματος και να μπορέσουμε να κλείσουμε όποιες διαφωνίες υπάρχουν μεταξύ των στελεχών» συνέχισε.

Ο ίδιος κάλεσε τα μέλη της ΝΔ στην  Ροδόπη αλλά και όσους επιθυμούν να ενταχθούν τώρα να δώσουν το «παρών» στην εκλογική διαδικασία της 24ης Οκτωβρίου για την ανάδειξη των νέων στελεχών της τοπικής οργάνωσης, τονίζοντας πως το σύνολο των υποψηφίων είναι αξιολογότατα και έμπειρα στελέχη της ΝΔ, που θα σεβαστούν ό,τι ψηφίσει το εκλογικό σώμα της ΝΔ. «Ελπίζω και πιστεύω σε μία πολύ ωραία πορεία, με όποια αλλαγή μπορούμε να κάνουμε για το καλό του κόμματος» κατέληξε ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.