Ο Ευριπιδης Στυλιανιδης μιλησε για τον προυπολογισμο του 2024

«Η ΝΔ παραμένει προσηλωμένη σε ένα αξιακό κώδικα απόλυτα ταυτισμένο με την ταυτότητα DNA του σύγχρονου Ελληνισμού

Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2024 μίλησε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων.

Στην ομιλία του ο βουλευτής Ροδόπης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του προϋπολογισμού, συνδέοντάς τες με τον αξιακό κώδικα της Νέας Δημοκρατίας.

«Η Νέα Δημοκρατία, η Παράταξη που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, επιδεικνύει απίστευτη ανθεκτικότητα και δύναμη προοπτικής, διότι συνειδητά και διαχρονικά με τις εθνικές, τις πολιτικές και τις οικονομικές της επιλογές παραμένει προσηλωμένη σε ένα αξιακό κώδικα απόλυτα ταυτισμένο με την ταυτότητα DNA του σύγχρονου Ελληνισμού» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής και συμπλήρωσε: «Ο τρόπος που διαχειριζόμαστε διαχρονικά, αλλά και σε αυτόν τον προϋπολογισμό τις αποφάσεις προτεραιοποιεί αξίες, πεδία και επιλογές που εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να ενισχυθούν για να θωρακιστεί η νέα Ελλάδα».

Αναφορές σε Άμυνα, Υγεία, Παιδεία και ελληνική περιφέρεια

Ο κ. Στυλιανίδης έκανε ειδική αναφορά στα πεδία της Άμυνας, της Παιδείας και της Υγείας εξηγώντας πως:

«Προτάσσουμε την χρηματοδότηση της Άμυνας, γιατί έτσι θωρακίζουμε την Εθνική Ασφάλεια και ενισχύουμε τη διπλωματική φαρέτρα της Εξωτερικής μας πολιτικής με στόχο την επίτευξη των εθνικών μας δικαίων.

Δυναμώνουμε την Παιδεία, γιατί πιστεύουμε ότι το σπάσιμο του κρατικού μονοπωλίου στην Ανώτατη Εκπαίδευση θα μετεξελίξει την Ελλάδα σε διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, επαναπατρίζοντας δεκάδες χιλιάδες Ελληνόπουλα και δημιουργώντας μια νέα πηγή για το ΑΕΠ, ίσως ισχυρότερη και από τον τουρισμό.

Προτάσσουμε την Υγεία αναδιοργανώνοντας το δίκτυο του εθνικού συστήματος, αυξάνοντας το προσωπικό και βελτιώνοντας τους όρους εργασίας, τιμώντας έτσι όλους αυτούς που συνέβαλαν με αυταπάρνηση στην αντιμετώπιση της τελευταίας υγειονομικής κρίσης του Covid 19».

Παράλληλα έκανε λόγο για στήριξη της ελληνικής περιφέρειας και ιδιαίτερα την ακριτική Ελλάδα φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το πόρισμα της διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη «που η παρακολούθηση της υλοποίησης του καθίσταται αναγκαία, ιδιαίτερα στα κεφάλαια που απαιτούν σημαντικές και δύσκολες χρηματοδοτικές αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης, όπως πχ το Φράγμα του Ιάσμου στη Ροδόπη που θα αρδεύσει 250.000 στρέμματα σώζοντας τον κάμπο από την υφαλμύρωση, προστατεύοντας σπάνιους βιότοπους και κρατώντας στην περιοχή χιλιάδες νέους αγρότες».

«Για αυτούς του λόγους στηρίζουμε τον προϋπολογισμό και τον ψηφίζουμε»

Λίγο πριν το κλείσιμο της ομιλίας του ο βουλευτής Ροδόπης τόνισε πως «η παράταξη μου, η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά αντέχει, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που σμικρύνονται, διασπώνται ή διαλύονται, διότι υπηρέτησε διαχρονικά με συνέπεια ένα ξεκάθαρο αξιακό κώδικα. Απέναντι στο ρεύμα του λαϊκισμού και του ελιτισμού αντιτείνει μία γνήσια λαϊκή πολιτική. Απέναντι στον αφελή διεθνισμό και στον ακραίο εθνικισμό προβάλει ένα γνήσιο πατριωτισμό της ευθύνης»

«Αυτός ο προϋπολογισμός που ψηφίζουμε δείχνει την επιμονή μας σε αυτές τις προτεραιότητες που περιέγραψα και επιβεβαιώνει το πείσμα μας να αγωνιστούμε για μια Ελλάδα που αξίζει στους Έλληνες. Για αυτούς του λόγους στηρίζουμε τον προϋπολογισμό και τον ψηφίζουμε» υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Στυλιανίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.