Ο Ευριπιδης Στυλιανιδης για την εκλογη του στην Εκτελεστικη Γραμματεια της ΝΔ

«Το πολιτικό κλίμα είναι δύσκολο και μέσα σε αυτό καλούμαστε να παλέψουμε»

Ο βουλευτής επιβεβαίωσε πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος αποκάλυψε την υποψηφιότητα και του Μουσταφά Κατραντζή

Με το βλέμμα στραμμένο στην προκήρυξη των εθνικών εκλογών τα πολιτικά κόμματα της χώρας, κάνουν κινήσεις για την αναδιοργάνωση των εσωκομματικών τους οργάνων. Σε ένα πολιτικό σκηνικό που χαρακτηρίζεται από υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης ένεκα των σκανδάλων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η πιο πρόσφατη τέτοια κίνηση ήρθε από το κυβερνών κόμμα με την εκλογή των μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας. Όπως έγινε γνωστό μετά από πρόταση του πρωθυπουργό μέλος της συγκεκριμένης Γραμματείας εκλέχθηκε και ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

«Επίσημα πιστεύω ότι ο προεκλογικός αγώνας θα ξεκινήσει μετά τις γιορτές»

Στον απόηχο της εκλογής του ο κ. Στυλιανίδης φιλοξενήθηκε στη συχνότητα του «Ράδιο Παρατηρητής» επιβεβαιώνοντας πως η κεντροδεξιά παράταξη τίθεται πλέον σε προεκλογική ετοιμότητα. «Είμαστε στην τελική ευθεία πριν τον προεκλογικό αγώνα. Επίσημα πιστεύω ότι ο προεκλογικός αγώνας θα ξεκινήσει μετά τις γιορτές» εκτίμησε ο βουλευτής, επαναλαμβάνοντας τις δημόσιες ευχαριστίες του στον πρωθυπουργό για την πρόταση εκλογής του στην εκτελεστική γραμματεία του κόμματος αλλά και όλους τους συμπολίτες που έσπευσαν να εκφράσουν τα συγχαρητήριά τους.

Αναφορικά με τη λειτουργία του οργάνου ο κ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για ένα καθοδηγητικό όργανο που στόχο έχει «να συντονίσει τον προεκλογικό αγώνα, να ενημερώσει και να επιμορφώσει τα στελέχη και να προσπαθήσει να αφυπνίσει εκείνες τις κοινωνικές δυνάμεις στις οποίες η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να βρει στήριξη», θυμίζοντας πως είναι μια θέση που γνωρίζει καλά, αφού κλήθηκε να την υπηρετήσει και τα πρώτα χρόνια της πολιτικής του σταδιοδρομίας.

«Θα έπρεπε να γίνεται μια προγραμματική αντιπαράθεση»

Ερωτηθείς για το πολιτικό κλίμα, στο οποίο καλείται να αναλάβει δράση η Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ, ο βουλευτής Ροδόπης σημείωσε πως πρόκειται ένα νοσηρό κλίμα, το οποίο δεν ταιριάζει στην εθνική συγκυρία. Όπως επεσήμανε ο κ. Στυλιανίδης «δεν είναι σωστό αυτή τη στιγμή το πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων να είναι οι ύβρεις, οι συκοφαντίες και οι αλληλοκατηγορίες που αμφισβητούν ακόμα και την ηθική υπόσταση του αντιπάλου. Για μένα θα έπρεπε να γίνεται μια προγραμματική αντιπαράθεση, μια αντιπαράθεση θέσεων και κυρίως να κρίνονται οι απαντήσεις που δίνουν τα κόμματα, στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό, την ελληνική οικονομία, την ελληνική εθνική ασφάλεια».

Ο ίδιος αναγνώρισε ωστόσο ότι «δυστυχώς δεν διαλέγουμε εμείς το κλίμα» επισημαίνοντας πως «το κλίμα είναι δύσκολο και μέσα σε αυτό καλούμαστε να παλέψουμε». Από τη μεριά του, όπως υπογράμμισε, θα προσπαθήσει να αντλήσει από την εμπειρία που έχει συσσωρεύσει όλα αυτά τα χρόνια στον στίβο της πολιτικής, «ώστε να “εκτρέψω” την αντιπαράθεση στα σωστά σημεία, γιατί εκεί πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός με καθαρότερο βλέμμα θα μπορέσει να επιλέξει ποιος είναι κατάλληλος να διοικήσει. Νομίζω ότι σε αυτό το σημείο, υπερέχει ποιοτικά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία».

«Υπάρχουν οι ενδιαφερόμενοι και όταν έρθει η ώρα των αποφάσεων θα αξιολογήσουμε όλες τις υποψηφιότητες»

Από τη συζήτηση με τον βουλευτή δεν έλειψε και η ερώτηση για τις υποψηφιότητες, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει ότι ακόμα καταγράφονται υποψηφιότητες τόσο στον νομό μας όσο και πανελλαδικά, χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί κανένα ψηφοδέλτιο. Ωστόσο επιβεβαίωσε πως ο ίδιος θα είναι εκ νέου υποψήφιος ενώ αποκάλυψε πως υποψήφιος θα είναι ακόμα ο κ. Μουσταφά Κατραντζή «που ήταν και την προηγούμενη φορά υποψήφιος και πήγε καλά». Από και πέρα, ο κ. Στυλιανίδης εξήγησε πως το ψηφοδέλτιο στο νομό θα περιλαμβάνει επίσης δύο γυναίκες που ακόμα ωστόσο δεν έχουν προσδιοριστεί τα ονόματά τους και ακόμα ένα άτομο που θα συμπληρώσει την πεντάδα των υποψηφίων, για ένα πλήρες ψηφοδέλτιο. «Υπάρχουν οι ενδιαφερόμενοι και όταν έρθει η ώρα των αποφάσεων θα αξιολογήσουμε όλες τις υποψηφιότητες» υπογράμμισε κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.