Ο Ε. Στυλιανιδης ακουσε τις αποψεις της τοπικης αγορας για το φορολογικο νομοσχεδιο

Στοιχειοθετημένο υπόμνημα για να το μεταφέρει στην κυβέρνηση ζήτησε από τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ ο βουλευτής Ροδόπης

Συνάντηση εργασίας είχαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης με τον Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στυλιανίδη ενόψει της έναρξης της δημόσιας διαβούλευσης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Συζητήθηκαν η ανάγκη αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής για το αφορολόγητο κερδών κάτω από 10.000 ευρώ. Συμφώνησαν όμως ότι αυτό δεν πρέπει να επιδιώκεται οριζόντια, αλλά στοχευμένα, ώστε να μη δημιουργούνται αδικίες σε βάρος νέων κυρίως ελευθέρων επιχειρηματιών που τώρα ξεκινούν την σταδιοδρομία τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τις μικρές επιχειρήσεις της επαρχίας και τις πρόσθετες δυσκολίες που αυτές αντιμετωπίζουν.

Προβληματισμός υπήρξε για την αναζήτηση έξυπνων στοχευμένων τρόπων πάταξης της φοροδιαφυγής χωρίς όμως να υπονομεύεται η επιβίωση και η ισότητα ευκαιριών μικρών, μεσαίων και νέων επιχειρήσεων ή επαγγελματιών.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ζήτησε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ένα στοιχειοθετημένο υπόμνημα με όλες τις παρατηρήσεις, τις ενδεχόμενες διαφωνίες και τις εναλλακτικές προτάσεις, ώστε να το προωθήσει στον αρμόδιο Υπουργό Κ. Χατζηδάκη και στην Κυβέρνηση προκειμένου να εισακουστεί η φωνή της αγοράς και ειδικότερα της περιφέρειας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.