Ο δρομος της ανατροπης μεσα απο την πολιτικη διεξοδου του ΚΚΕ(+Gallery)

Παρουσιάστηκε στην πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση του Τ.Σ. Ροδόπης της ΚΝΕ -Συναυλία των IMAM BAILDI τα έσοδα της οποίας δόθηκαν για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των προσφύγων

Εκδήλωση διπλής στόχευσης πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου, 21 Νοεμβρίου το Τομεακό Συμβούλιο Ροδόπης της ΚΝΕ.

Η πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής είχε ως στόχο την ανάδειξη της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ, που δεν είναι άλλη από την «πολιτική διεξόδου» ενάντια στο σημερινό υφιστάμενο ιμπεριαλιστικό σύστημα που είναι υπεύθυνο για την ανεργία, τον πόλεμο, τον φασισμό.

Χρήστος Λαρίσης
«Οι τελευταίες εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο, όπως η επίθεση στο Παρίσι, αναδεικνύουν την άμεση ανάγκη ο λαός να πάρει θέση απέναντι στην στρατηγική των ιμπεριαλιστών συνολικά»

Η εκδήλωση αυτή σύμφωνα με τον γραμματέα του συμβουλίου περιοχής ΑΜ-Θ της ΚΝΕ κ. Χρήστο Λαρίση, είχε ως στόχο «να αναδείξει τι είναι σήμερα ρεαλιστικό, σύγχρονο και αναγκαίο, ως απάντηση στα βασικά ερωτήματα που τίθενται σήμερα, όπως το αν ο λαός πρέπει να συνεχίσει να υπομένει τα μνημόνια και τα μέτρα ή μπορεί να ζήσει καλύτερα και επομένως πρέπει να αντιδράσει απέναντι σε όλα αυτά».

Όπως εξήγησε ωστόσο ο ίδιος «οι τελευταίες εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο, όπως η επίθεση στο Παρίσι, μας πρόλαβαν, αναδεικνύοντας πως ο λαός πρέπει άμεσα να πάρει θέση απέναντι στην στρατηγική των ιμπεριαλιστών συνολικά, που από την μία μεριά φέρνει τους πολέμους, που θύματα είναι πάντα οι λαοί, και από την άλλη την τρομοκρατία, που πάλι θύματα είναι οι λαοί».

«Στόχος μας λοιπόν να ανοίξει η συζήτηση τόσο στην Κομοτηνή όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα, κόντρα στον ρατσισμό και στον εθνικισμό που μπορεί να αναπτύσσεται με αφορμή τα γεγονότα αυτά» υπογράμμισε ο ίδιος « και να κατανοήσει ο λαός την ανάγκη να αυτονομήσει το συμφέρον του από τους ιμπεριαλιστές και την αστική τάξη γενικότερα».

Γρηγόρης Κλιγκόπουλος
«Ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος της συνολικής ανατροπής του συστήματος που στηρίζεται στην εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο»

Το πρώτο σκέλος της εκδήλωσης περιελάμβανε ομιλία από το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ κ. Γρηγόρη Κλιγκόπουλο, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα  «υπάρχει λύση με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής».  Όπως εξήγησε ο ίδιος η εκδήλωση αυτή έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται από το ΚΚΕ για την έναρξη της συζήτησης στους κόλπους της νεολαίας γύρω από την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

Μία πρόταση που λέει πως « η ζωή που ζουν σήμερα οι νέοι άνθρωποι, της ανεργίας και των όποιων δυσκολιών επιφέρει αυτή, δεν είναι μονόδρομος». «Υπάρχει και άλλος δρόμος» τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά για να επισημάνει πως «ο δρόμος αυτός είναι ο δρόμος της συνολικής ανατροπής του συστήματος που στηρίζεται στην εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο, του συστήματος στο οποίο η παραγωγή γίνεται με μοναδικό κριτήριο το κέρδος».

«Εμείς λέμε στον λαό και κυρίως στη νεολαία ότι πρέπει να αξιοποιήσει την πείρα που έχει απ’ όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και ιδιαίτερα από τον τελευταίο χρόνο, να σκεφτεί ποιος ήταν αυτός που επιβεβαιώθηκε και ποιοι αυτοί που διαψεύστηκαν, για να βάλουν στο επίκεντρο των αγώνων τους, την ανατροπή αυτής ακριβώς της αιτίας. Ταυτόχρονα καλούμε τον λαό σε επαγρύπνηση, γιατί έχουμε μπροστά μας νέα αντιλαϊκά μέτρα, επικεντρώνοντας ιδιαίτερα στο ζήτημα των πλειστηριασμών και το οποίο για εμάς είναι ζήτημα πολέμου» σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά για να τονίσει στη συνέχεια πως «δεν πρόκειται να αποδεχτούμε σε καμία περίπτωση να πεταχτεί καμία εργατική λαϊκή οικογένεια έξω από το σπίτι της. Θα μας βρουν μπροστά τους και όχι μόνους μας, αλλά μαζί με την εργατική τάξη και τον λαό».

Όπως άλλωστε έκανε γνωστό κλείνοντας, το ΚΚΕ  έχει λάβει την απόφαση και έχει απευθύνει πρόσκληση πως τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους αλλά και το μαθητικό κίνημα για απεργία με ανοιχτή ημερομηνία, μπροστά  στα νέα μέτρα που θα έρθουν το επόμενο διάστημα.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έλαβε χώρα και  πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία μαζί με τα έσοδα της συναυλίας που ακολούθησε από τους IMAM BAILDI   θα διοχετευτούν είτε στο λιμάνι της Καβάλας είτε στην Ειδομένη για την ανακούφιση των αμέσων αναγκών των προσφύγων. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.