Ο Δημητρης Χαριτου ζητα την ενισχυση των Πυροσβεστικων Υπηρεσιων της Ροδοπης

Μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και μη πρόσληψη εποχικού

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου με παρέμβασή του στη Βουλή ζητά από την κυβέρνηση την άμεση ενίσχυση με προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Ροδόπης, όπου οι μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και η μη πρόσληψη εποχικού, δυσχεραίνουν την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου για την πυροπροστασία της περιοχής και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Ενώ η τυχόν μετακίνηση πυροσβεστών από την περιφέρεια στην Αθήνα για προληπτικούς λόγους, θα  αποδυναμώσει την περιοχή εν μέσω αντιπυρικής περιόδου.

Η ερώτηση που κατέθεσε τη Δευτέρα ο βουλευτής Ροδόπης στη Βουλή προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και συνυπογράφεται από 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία των ενώσεων των πυροσβεστών, όπου τέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα. 

Ο βουλευτής επισημαίνει στην ερώτησή του ότι αναβάθμιση του ρόλου των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, με την άμεση στελέχωσή τους με προσωπικό και με την ανανέωση της υλικοτεχνικής υποδομής, θα έπρεπε να αποτελούν προτεραιότητες της κυβέρνησης, ειδικά την εποχή της κλιματικής κρίσης και της εκδήλωσης επικίνδυνων φαινομένων, όπως οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.