Ο Δημητρης Χαριτου συνεχισε τις επισκεψεις του σε υπηρεσιες του Δημοσιου και της Περιφερειακης Αυτοδιοικησης

Στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ένας δημόσιος τομέας αποτελεσματικός και φιλικός προς τον πολίτη

Ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου μαζί με την συνυποψήφια του Ειρήνη Γιαννουσά επισκέφθηκε την Πέμπτη υπηρεσίες του Δημοσίου και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, όπως το υποκατάστημα ΔΕΗ στην Κομοτηνή, τη Διεύθυνση Δασών Ροδόπης, Διεύθυνση ΠΕ.ΧΩ.Σ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης, Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού ΠΑΜΘ, υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και της ΠΕ Ροδόπης και είχε επιμέρους συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων Π.Ε. Ροδόπης και κεντρικής υπηρεσίας ΠΑΜΘ στο κτίριο της πρώην νομαρχίας Ροδόπης.

Ο υποψήφιος βουλευτής στις συνομιλίες του με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ υπογράμμισε την ανάγκη η ΔΕΗ να είναι υπό δημόσιο έλεγχο, ώστε να εκπληρώνει και τον κοινωνικό της ρόλο σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία λόγω της ακρίβειας στην ενέργεια που πλήττει την πλειοψηφία της κοινωνίας.

Ενώ στις συνομιλίες που είχε ο κ. Χαρίτου στις άλλες Διευθύνσεις με τους εργαζόμενους ήταν εμφανής η έλλειψη προσωπικού με πιο έντονο το πρόβλημα να είναι στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση, η οποία λειτουργεί πλέον με το μισό προσωπικό, την ίδια στιγμή που διευρύνονται οι αρμοδιότητες που εκχωρεί το κράτος στην αυτοδιοίκηση. Με την υποβάθμιση και απαξίωση των υπηρεσιών όλα αυτά τα χρόνια από την κυβέρνηση της ΝΔ να έχει ως απώτερο σκοπό την εκχώρηση αρμοδιοτήτων και λειτουργιών της αυτοδιοίκησης σε ιδιωτικά συμφέροντα. Ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε ότι είναι στις προτεραιότητες της νέας προοδευτικής κυβέρνησης η αναβάθμιση του δημοσίου τομέα και η ενίσχυσή του με προσωπικό, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό και πιο φιλικό προς τον πολίτη.

Τέλος ο υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου υπενθύμιζε στους συνομιλητές του ότι στις 21 του Μάη στην πραγματικότητα εκλέγονται οι βουλευτές και καλούσε τους συμπολίτες του να τον εμπιστευτούν εκ νέου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.